Linda Stuhaug

Annonse

18. august 2017

Heimelaga burger med maiskrem og bacon

Heimelaga burger med maiskrem og bacon
Hei!
Det er fredag og på tide med en skikkelig helgemiddag! Heimelaga burger er alltid en slager, og med litt spenstig tilbehør blir det enda bedre. Denne heimelaga burgeren er med maiskrem og og stekt løk med bacon, en skikkelig digg kombinasjon mellom det litt søte og salte. Prøv sjølv og bli overbevist!
Hamburgerbrød, 6 stk 250 g cottage cheese 150 g kesam 3 egg 250 g havremel* 120 g havregryn* 2 ts bakepulver ½ ts salt sesamfrø
Maiskrem 2 bokser mais 1,5 dl h-melk salt og pepper
Stekt løk med bacon 2 stk gule løk, hakket 150 g bacon i terninger 1-2 ss smør
Burger 6 stk valgfri burgere (lag gjerne sjølv av ca. 2 pk karbonadedeig, 1-2 egg, finhakka hvitløk og krydder. Bland sammen og steik på middels varme til burgerene er gjennomstekt).
Slik gjer du: 1. Hamburgerbrød: sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam og egg i en bolle. Kjør blandingen glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt, deretter havregryn og havremel. Det skal bli en klissete deig, la den svelle i 5-10 minutt.
2. Form deiga til 6 hamburgerbrød med litt vann på hendene. Legg på et stekebrett med bakepapir. Pensle overflaten med vatn og strø over litt sesamfrø. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til hamburgerbrøda er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
3. Maiskrem: ha maiskorna i en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme og la det småkoke 5-10 minutter. Mos med en stavmikser til en jevn maiskrem og smak til med salt og pepper.
4. Stekt løk med bacon: steik løk og bacon i smør til løken er gyllen og bacon er gjennomstekt.
5. Server med dine favoritt grønnsaker 🙂
Det ser kanskje litt komplisert ut, men det går virkelig fort når man først er i gang. Skikkelig snaddermiddag, kanskje det blir burger iløpet av helga? 🙂
God helg, vertfall – med eller uten burger♥

Hei!

Det er fredag og på tide med en skikkelig helgemiddag! Heimelaga burger er alltid en slager, og med litt spenstig tilbehør blir det enda bedre. Denne heimelaga burgeren er med maiskrem og og stekt løk med bacon, en skikkelig digg kombinasjon mellom det litt søte og salte. Prøv sjølv og bli overbevist!

Hamburgerbrød, 6 stk
250 g cottage cheese
150 g kesam
3 egg
250 g havremel*
120 g havregryn*
2 ts bakepulver
½ ts salt
sesamfrø

Maiskrem
2 bokser mais
1,5 dl h-melk
salt og pepper

Stekt løk med bacon
2 stk gule løk, hakket
150 g bacon i terninger
1-2 ss smør

Burger
6 stk valgfri burgere (lag gjerne sjølv av ca. 2 pk karbonadedeig, 1-2 egg, finhakka hvitløk og krydder. Bland sammen og steik på middels varme til burgerene er gjennomstekt).

Slik gjer du:
1. Hamburgerbrød: sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam og egg i en bolle. Kjør blandingen glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt, deretter havregryn og havremel. Det skal bli en klissete deig, la den svelle i 5-10 minutt.

2. Form deiga til 6 hamburgerbrød med litt vann på hendene. Legg på et stekebrett med bakepapir. Pensle overflaten med vatn og strø over litt sesamfrø. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til hamburgerbrøda er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

3. Maiskrem: ha maiskorna i en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme og la det småkoke 5-10 minutter. Mos med en stavmikser til en jevn maiskrem og smak til med salt og pepper.

4. Stekt løk med bacon: steik løk og bacon i smør til løken er gyllen og bacon er gjennomstekt.

5. Server med dine favoritt grønnsaker 🙂

Det ser kanskje litt komplisert ut, men det går virkelig fort når man først er i gang. Skikkelig snaddermiddag, kanskje det blir burger iløpet av helga? 🙂

God helg, vertfall – med eller uten burger♥

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg