Linda Stuhaug

Annonse

21. august 2017

Kikertpizza

Kikertpizza
Hei!
På fredag var eg på besøk hos fine Helene, og vi lagde oss superdigg kikertpizza til middag. Eg delte litt bilder på instastory og fikk fleire tiltalls meldinger om oppskrift, så da tenkte eg det passa fint med oppskrift idag 🙂 Vi lagde nemlig to forskjellige varianter; en veggis og en med skinke. Det er kjøttfri mandag og det er midt i blinken med vegetarisk kikertpizza til middag!
Pizzabunnen er virkelig enkel, det er nemlig kikertpannekake! Kikertpannekake er faktisk heilt genialt, du trenger kun kikertmel og vatn, og eventuelt dei smakstilsetningane du ønsker. Deretter kan kikertpannekakene brukes som wraps, tacolefse, pizzabunn med meir. Når vi brukte det som pizzabunn lagde vi kikertpannekakene litt tjukkare enn om vi hadde brukt dei som wraps, ettersom det nettopp skulle vere en pizzabunn.
Vegetarisk kikertpizza, 2 stk 2 dl kikertmel 2 dl vatn en slump olje litt salt og evt. anna krydder
Fyll pizzasaus osteblanding (vi bruke osteblanding med 50/50 mozzarella og cheddar) tomat, sopp og mais oregano
Slik gjer du: 1. Ha kikertmel, vatn, olje og salt/krydder i en shaker og rist til du får en jevn og klumpfri røre. Du kan og piske lett sammen for hand. Steik tjukke og gode pannekaker i ei steikepanne med litt smør. Vi stekte dei litt ekstra for å få en god konsistens på dei. Legg over på eit steikebrett med bakepapir.
2. Smør over pizzasaus, topp med ost og grønnsaker. Steik midt i ovnen, 200 grader, til osten er godt smelta og gyllen.
3. Server gjerne med en frisk salat 🙂
Er det to stk som skal spise, så må man nok ha to pizzaer kvar. Vi lagde fire pizzaer til oss to. Kikertpizza var virkelig godt, og virkelig enkelt! Skal definitivt lagast meir framover, her er det jo berre å toppe med akkurat det man liker og har tilgjengelig!
Velbekomme!
Vi er på vei til Sverige en tur, det blir harryhandel rett over grensa! Gleder meg til å fylle opp kjøleskap og kjøkkenskap med masse digg! Er det ønskelig kan eg dele eit innlegg om mine sverigekjøp, men eg bruker ikkje tid på å ta bilder og styre, visst det ikkje er av interesse 😉
God mandag!

Hei!

På fredag var eg på besøk hos fine Helene, og vi lagde oss superdigg kikertpizza til middag. Eg delte litt bilder på instastory og fikk fleire tiltalls meldinger om oppskrift, så da tenkte eg det passa fint med oppskrift idag 🙂 Vi lagde nemlig to forskjellige varianter; en veggis og en med skinke. Det er kjøttfri mandag og det er midt i blinken med vegetarisk kikertpizza til middag!

Pizzabunnen er virkelig enkel, det er nemlig kikertpannekake! Kikertpannekake er faktisk heilt genialt, du trenger kun kikertmel og vatn, og eventuelt dei smakstilsetningane du ønsker. Deretter kan kikertpannekakene brukes som wraps, tacolefse, pizzabunn med meir. Når vi brukte det som pizzabunn lagde vi kikertpannekakene litt tjukkare enn om vi hadde brukt dei som wraps, ettersom det nettopp skulle vere en pizzabunn.

Vegetarisk kikertpizza, 2 stk
2 dl kikertmel
2 dl vatn
en slump olje
litt salt og evt. anna krydder

Fyll
pizzasaus
osteblanding (vi bruke osteblanding med 50/50 mozzarella og cheddar)
tomat, sopp og mais
oregano

Slik gjer du:
1. Ha kikertmel, vatn, olje og salt/krydder i en shaker og rist til du får en jevn og klumpfri røre. Du kan og piske lett sammen for hand. Steik tjukke og gode pannekaker i ei steikepanne med litt smør. Vi stekte dei litt ekstra for å få en god konsistens på dei. Legg over på eit steikebrett med bakepapir.

2. Smør over pizzasaus, topp med ost og grønnsaker. Steik midt i ovnen, 200 grader, til osten er godt smelta og gyllen.

3. Server gjerne med en frisk salat 🙂

Er det to stk som skal spise, så må man nok ha to pizzaer kvar. Vi lagde fire pizzaer til oss to. Kikertpizza var virkelig godt, og virkelig enkelt! Skal definitivt lagast meir framover, her er det jo berre å toppe med akkurat det man liker og har tilgjengelig!

Velbekomme!

Vi er på vei til Sverige en tur, det blir harryhandel rett over grensa! Gleder meg til å fylle opp kjøleskap og kjøkkenskap med masse digg! Er det ønskelig kan eg dele eit innlegg om mine sverigekjøp, men eg bruker ikkje tid på å ta bilder og styre, visst det ikkje er av interesse 😉

God mandag!

Annonse

5 Kommentarer

B

Berit solum

18. november 2019

Vill gjerne se hva du handler på Harrytur, vanskelig å vite hva som lønner seg å kjøpe.Fantastiske oppskrifter.Følger nå uke menyen din.

Linda Stuhaug

19. november 2019

Dette er eit gammalt innlegg, så harryturen er over! Her ser du innlegget: https://www.lindastuhaug.no/2017/08/24/handletips-i-sverige/ 🙂

G

Grethe

12. mars 2018

Er Det kokte kikerter som røres sammen til en deig eller er det e kikertmel som kjøpes ferdig malt.

Linda Stuhaug

12. mars 2018

Kikertmel er ein type mel som du kjøper.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg