Peanøtt-trøfler med sjokoladetrekk

God tirsdag!

Smaken av litt salte peanøtter og sjokolade er berre så god, og desse peanøtt-trøflane med sjokoladetrekk blir ofte laga heime. Dei er superenkle, raske og lages med få ingrediensar som du finner på dagligvarebutikken.

Trøflane kan du ha liggande i kjøleskap eller frysar i vekesvis, så er det berre å ta opp etterkvart om man plutselig får uventa besøk, har lyst på noko søtt og godt, eller vil ha med noko sunn snacks til søndagsturen 🙂 Uten tilsatt sukker og gluten, og kan fint lages uten melk (dropp sjokoladen eller bruk melkefri sjokolade).

Prøv dei du og!

Du trenger, 20-25 stk
150 g ferske, saftige dadler (uten stein)
200 g usaltede peanøtter
50 g peanøttmel (eller meir peanøtter)
1/2 ts maldonsalt
valgfritt sjokoladetrekk: ca. 80 g sukkerfri sjokolade

Slik gjer du:
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender i 1-2 minutter, til alt er godt malt og du får en litt klebig masse. Bruk litt ekstra mel om nødvendig, du kan eventuelt bruke for eksempel havremel.

Trill til munnfulle kuler mellom hendene. Om du ønsker sjokoladetrekk, smelt sjokoladen og dypp kulene. Dei er like gode uten 🙂 Sett til avkjøling i frysaren minst 30 minutter før servering.

Tips:
– bruk gjerne 70% eller 86% mørk sjokolade som sjokoladetrekk, det får man jo tak i på dagligvarebutikker slik som resten av ingrediensane!

Søte, seige og skikkelig gode! Kombinasjonen mellom peanøtt og sjokolade er jo berre nydelig 🙂

Håper det smaker♥ 

Det var forresten veldig mange som var interessert i harryhandel-tips! Ikkje berre her, men og på instagram. Eg gav en liten sneakpeak på instastory igår når vi kom heim igjen, og spørsmåla ramla inn 😉 Så skal prøve å få til eit innlegg iløpet av veka med mine tips og kjøp!

Ha en nydelig, solfylt dag. Sola skinner vertfall i Oslo, og så snart eg er ferdig med forelesning blir det ut å springe i skogen. Lykke!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

 1. Får man kjøpt sukkerfri sjokolade på vanlig butikk ?

  1. Ikkje alle butikker, men dagligvarebutikker med godt utvalg har det.

 2. Desse falt i god smak her heima.

  1. Herlig, Helene! Kjekt med tilbakemelding 🙂

 3. kan man bruke hvetemel istedenfor peanøtmel?

  1. Så vil eg heller anbefale at du bruker meir peanøtter, slik som det står 🙂

 4. Kan man bruke noe annet enn dadler? Da dadler ikke faller i smak i hjemmet hær

  1. Du kjenner ikkje smaken av dadlane 😉

 5. Viktoria

  Kan disse fryses?

 6. Har kjempeproblemer med å få most dadlene. Har prøvd både stavmikser og blender, men det setter seg fast. Har noen triks? Kutter du dalene for seg selv?

  1. Nei, eg gjer ingenting anna enn det som står i innlegget – har alt i på samme tid 🙂 Du kan evt prøve å kutte dadlane i litt mindre biter 😉

 7. Desse er fantastiske! I dag fekk eg ikkje deigen klebrig nok. Smelta 60g mørk sjokolade og blanda i (kunne brukt litt meir). Då gjekk det betre. Droppa sjokoladetrekket denne gongen.

  1. Mm, blei sikkert godt med smelta sjokolade inni trøflane då? Det høyrtes vertfall skikkelig digg ut 😀