Taco med bønnestuing

Riktig god mandag!

Mandag er som vanlig den kjøttfri dagen på bloggen, og idag vil eg dele en skikkelig digg tacovariant med dere! På fredag hadde eg nemlig besøk av ei venninne som er vegetarianer, og sida det var fredag og vi begge hadde lyst på taco, så blei det sjølvsagt vegetartaco 🙂 Eg har laga vegetartaco med linser før, men det var SÅ mykje bedre med bønnestuing. Dette kan virkelig anbefales altså!

Man ete taco med bønnestuing på akkurat samme måte som med kjøtt, om det er med lomper, lefser, skjell eller som tacosalat som er min favoritt 🙂 Nam!

Bønnestuing, 2 personer 
2 kartonger svarte bønner*
4 tomater, hakka*
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 rød chili, finhakka
2 ss tomatpurè
1/2-1 ss tacokrydder*

Tilbehør
Salat, grønnsaker, avokado
Rømme/kesam, salsasaus
Revet ost
Lomper/lefse/skjell

* vi brukte kartonger med bønner på 230 g, som var 170 g bønner i drenert vekt.
*  ferske tomater kan byttes med ca. 300 g ferdighakkede tomater på kartong.
* tacokrydder kan du enkelt lage sjølv. Oppskrift finner du HER. Ellers kan du berre smake deg fram med spisskummin, paprikakrydder, salt, pepper, kvitløk og chili. Du kan og bruke tacokrydder på pose, men då må du bruke litt meir, for denne er ikkje like sterk på smak.

Slik gjer du:
1. Steik løk, kvitløk og chili i litt smør eller olje til løken er blank. Ha i tomater og steik litt til.

2. Tilsett bønner (en kartong silt av, en kartong med væska), tomatpurè og tacokrydder. La blandinga surre i 5-6 minutter på medium varme til det blir en fyldig bønnestuing. Smak til med tacokrydder og juster eventuelt med meir væske om nødvendig.

3. Mos bønnene lett med en potetstamper. Dette er ikkje nødvendig, men vi synes det er bedre når bønnene er litt most.

4. Hakk opp grønnsaker og server bønnestuinga med ditt favoritt taco-tilbehør 🙂

En middag som passer like godt til kvardag som helg, og om man er aleine eller fleire. Er du aleine kan du enten halvvere oppskrifta eller ha middag til to dager 🙂 Billig og god middag som passer både for vegetarianere og kjøttelskere 😉

Bønnestuinga er også vegansk, så om man vil ha en vegansk middag er det berre å justere tilbehøret deretter!

Det blir ikkje lenge til neste gang eg lager taco med bønner altså! Det var SÅ godt at eg lett bytter ut den tradisjonelle fredagstacoen med dette en del ganger framover 🙂

Har du andre måter å lage vegetartaco på? Del gjerne!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. WencheS

    Bønner med væske? Men skal ikke bønner alltid skylles godt før bruk?

    1. Nei, det er ikkje noko ein må gjere. Laken inneholder litt salt, det er ikkje noko farlig med det 🙂

  2. Jacqueline

    Hvilke butikker selger svarte bønner? Sjeldent de er i butikk.

    1. Har funne det på dei fleste butikker, eg. Rema, extra, kiwi… 😉

  3. Skal denne være kald eller varm ved servering?

    1. I utgansgpunktet varm 🙂