Linda Stuhaug

Annonse

28. august 2017

Taco med bønnestuing

Taco med bønnestuing
Riktig god mandag!
Mandag er som vanlig den kjøttfri dagen på bloggen, og idag vil eg dele en skikkelig digg tacovariant med dere! På fredag hadde eg nemlig besøk av ei venninne som er vegetarianer, og sida det var fredag og vi begge hadde lyst på taco, så blei det sjølvsagt vegetartaco 🙂 Eg har laga vegetartaco med linser før, men det var SÅ mykje bedre med bønnestuing. Dette kan virkelig anbefales altså!
Man ete taco med bønnestuing på akkurat samme måte som med kjøtt, om det er med lomper, lefser, skjell eller som tacosalat som er min favoritt 🙂 Nam!
Bønnestuing, 2 personer 2 kartonger svarte bønner* 4 tomater, hakka* 1/2 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 1/2 rød chili, finhakka 2 ss tomatpurè 1/2-1 ss tacokrydder*
Tilbehør Salat, grønnsaker, avokado Rømme/kesam, salsasaus Revet ost Lomper/lefse/skjell
* vi brukte kartonger med bønner på 230 g, som var 170 g bønner i drenert vekt. * ferske tomater kan byttes med ca. 300 g ferdighakkede tomater på kartong. * tacokrydder kan du enkelt lage sjølv. Oppskrift finner du HER. Ellers kan du berre smake deg fram med spisskummin, paprikakrydder, salt, pepper, kvitløk og chili. Du kan og bruke tacokrydder på pose, men då må du bruke litt meir, for denne er ikkje like sterk på smak.
Slik gjer du: 1. Steik løk, kvitløk og chili i litt smør eller olje til løken er blank. Ha i tomater og steik litt til.
2. Tilsett bønner (en kartong silt av, en kartong med væska), tomatpurè og tacokrydder. La blandinga surre i 5-6 minutter på medium varme til det blir en fyldig bønnestuing. Smak til med tacokrydder og juster eventuelt med meir væske om nødvendig.
3. Mos bønnene lett med en potetstamper. Dette er ikkje nødvendig, men vi synes det er bedre når bønnene er litt most.
4. Hakk opp grønnsaker og server bønnestuinga med ditt favoritt taco-tilbehør 🙂
En middag som passer like godt til kvardag som helg, og om man er aleine eller fleire. Er du aleine kan du enten halvvere oppskrifta eller ha middag til to dager 🙂 Billig og god middag som passer både for vegetarianere og kjøttelskere 😉
Bønnestuinga er også vegansk, så om man vil ha en vegansk middag er det berre å justere tilbehøret deretter!
Det blir ikkje lenge til neste gang eg lager taco med bønner altså! Det var SÅ godt at eg lett bytter ut den tradisjonelle fredagstacoen med dette en del ganger framover 🙂
Har du andre måter å lage vegetartaco på? Del gjerne!

Riktig god mandag!

Mandag er som vanlig den kjøttfri dagen på bloggen, og idag vil eg dele en skikkelig digg tacovariant med dere! På fredag hadde eg nemlig besøk av ei venninne som er vegetarianer, og sida det var fredag og vi begge hadde lyst på taco, så blei det sjølvsagt vegetartaco 🙂 Eg har laga vegetartaco med linser før, men det var SÅ mykje bedre med bønnestuing. Dette kan virkelig anbefales altså!

Man ete taco med bønnestuing på akkurat samme måte som med kjøtt, om det er med lomper, lefser, skjell eller som tacosalat som er min favoritt 🙂 Nam!

Bønnestuing, 2 personer
2 kartonger svarte bønner*
4 tomater, hakka*
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 rød chili, finhakka
2 ss tomatpurè
1/2-1 ss tacokrydder*

Tilbehør
Salat, grønnsaker, avokado
Rømme/kesam, salsasaus
Revet ost
Lomper/lefse/skjell

* vi brukte kartonger med bønner på 230 g, som var 170 g bønner i drenert vekt.
* ferske tomater kan byttes med ca. 300 g ferdighakkede tomater på kartong.
* tacokrydder kan du enkelt lage sjølv. Oppskrift finner du HER. Ellers kan du berre smake deg fram med spisskummin, paprikakrydder, salt, pepper, kvitløk og chili. Du kan og bruke tacokrydder på pose, men då må du bruke litt meir, for denne er ikkje like sterk på smak.

Slik gjer du:
1. Steik løk, kvitløk og chili i litt smør eller olje til løken er blank. Ha i tomater og steik litt til.

2. Tilsett bønner (en kartong silt av, en kartong med væska), tomatpurè og tacokrydder. La blandinga surre i 5-6 minutter på medium varme til det blir en fyldig bønnestuing. Smak til med tacokrydder og juster eventuelt med meir væske om nødvendig.

3. Mos bønnene lett med en potetstamper. Dette er ikkje nødvendig, men vi synes det er bedre når bønnene er litt most.

4. Hakk opp grønnsaker og server bønnestuinga med ditt favoritt taco-tilbehør 🙂

En middag som passer like godt til kvardag som helg, og om man er aleine eller fleire. Er du aleine kan du enten halvvere oppskrifta eller ha middag til to dager 🙂 Billig og god middag som passer både for vegetarianere og kjøttelskere 😉

Bønnestuinga er også vegansk, så om man vil ha en vegansk middag er det berre å justere tilbehøret deretter!

Det blir ikkje lenge til neste gang eg lager taco med bønner altså! Det var SÅ godt at eg lett bytter ut den tradisjonelle fredagstacoen med dette en del ganger framover 🙂

Har du andre måter å lage vegetartaco på? Del gjerne!

Annonse

8 Kommentarer

R

Renate

3. februar 2019

Skal denne være kald eller varm ved servering?

Linda Stuhaug

3. februar 2019

I utgansgpunktet varm 🙂

K

Kristine

19. august 2022

Kan restene av fryses?

Linda Stuhaug

21. august 2022

Ja, det går fint😁

J

Jacqueline

11. september 2018

Hvilke butikker selger svarte bønner? Sjeldent de er i butikk.

Linda Stuhaug

12. september 2018

Har funne det på dei fleste butikker, eg. Rema, extra, kiwi… 😉

W

WencheS

31. august 2018

Bønner med væske? Men skal ikke bønner alltid skylles godt før bruk?

Linda Stuhaug

1. september 2018

Nei, det er ikkje noko ein må gjere. Laken inneholder litt salt, det er ikkje noko farlig med det 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg