Linda Stuhaug

Annonse

29. august 2017

Grov middagspai med skinke & bacon

Grov middagspai med skinke & bacon
Hei godtfolk!
Ei ny veke er godt i gang, og kanskje du vil prøve noko nytt til middag? Det er ikkje så ofte eg lager middagspai, men det er jo så innimari lettvint og godt! Paifyllet er berre å variere etter kva man har tilgjengelig, her er det supert å bruke litt halvslappe grønnsaker eller melka som er gått ut på dato. Er det rester igjen av paien smaker det nydelig i matpakken dagen etterpå også 🙂
Eit tips, som eg og nevner lengre ned, er å lage paibunnen klar i forveien, så er middagen ferdig på under 30 minutter! En perfekt middag for heile familien, som enkelt kan lages glutenfri og/eller melkefri om det er nødvendig:
Til ca. 4 personer
Paibunn* 75 g smør, romtemperert 75 g kesam 1,5 dl sikta speltmel 1,5 dl havremel 1/2 ts salt
Paifyll 150 g bacon, stekt i terninger 250 g skinke, i terninger 1/2 brokkoli 6 egg 2 dl melk salt og pepper ost
Slik gjer du: 1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.
2. Fyll paibunnen med bacon, skinke og brokkolibuketter. Pisk lett sammen egg og melk med salt&pepper, og hell eggeblandinga i paiformen. Topp med revet ost.
3. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca 20-25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen. La paien kvile nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂
Alternativer* Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv). For melkefri paibunn kan smør byttes med melkefri margarin og kesam med kokoskrem. Bruk alternativ melk i fyllet og dropp osten på toppen – paien er god uten også.
Varier gjerne med andre typer grønnsaker – purreløk er og veldig godt!
Tips! Paibunnen kan også frysast forstekt så man har grov paibunn tilgjengelig til en rask og enkel middag seinare. Er paibunnen ferdig kan en middagspai lages på under halvtimen! Paibunnen kan du altså fint lage kvelden i forvegen for eksempel 🙂
Min paiform var ca. 30 cm i diameter. Du kan fint bruke litt større eller litt mindre form som er djupare.
Skinke og bacon var en veldig god komibasjon, eg har og laga paien med spekeskinke framfor bacon som og blei knallgodt. Bruk det du har!
Håper det frister!
Det blir definitivt ikkje så lenge til neste gang eg skal ha middagspai på menyen! Tacopai er en anna god middagspai i arkivet, den oppskrifta finner du HER.
Har du kanskje eit favorittfyll du liker å fylle paibunnen med? 🙂

Hei godtfolk!

Ei ny veke er godt i gang, og kanskje du vil prøve noko nytt til middag? Det er ikkje så ofte eg lager middagspai, men det er jo så innimari lettvint og godt! Paifyllet er berre å variere etter kva man har tilgjengelig, her er det supert å bruke litt halvslappe grønnsaker eller melka som er gått ut på dato. Er det rester igjen av paien smaker det nydelig i matpakken dagen etterpå også 🙂

Eit tips, som eg og nevner lengre ned, er å lage paibunnen klar i forveien, så er middagen ferdig på under 30 minutter! En perfekt middag for heile familien, som enkelt kan lages glutenfri og/eller melkefri om det er nødvendig:

Til ca. 4 personer

Paibunn*
75 g smør, romtemperert
75 g kesam
1,5 dl sikta speltmel
1,5 dl havremel
1/2 ts salt

Paifyll
150 g bacon, stekt i terninger
250 g skinke, i terninger
1/2 brokkoli
6 egg
2 dl melk
salt og pepper
ost

Slik gjer du:
1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

2. Fyll paibunnen med bacon, skinke og brokkolibuketter. Pisk lett sammen egg og melk med salt&pepper, og hell eggeblandinga i paiformen. Topp med revet ost.

3. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca 20-25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen. La paien kvile nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂

Alternativer*
Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv). For melkefri paibunn kan smør byttes med melkefri margarin og kesam med kokoskrem. Bruk alternativ melk i fyllet og dropp osten på toppen – paien er god uten også.

Varier gjerne med andre typer grønnsaker – purreløk er og veldig godt!

Tips!
Paibunnen kan også frysast forstekt så man har grov paibunn tilgjengelig til en rask og enkel middag seinare. Er paibunnen ferdig kan en middagspai lages på under halvtimen! Paibunnen kan du altså fint lage kvelden i forvegen for eksempel 🙂

Min paiform var ca. 30 cm i diameter. Du kan fint bruke litt større eller litt mindre form som er djupare.

Skinke og bacon var en veldig god komibasjon, eg har og laga paien med spekeskinke framfor bacon som og blei knallgodt. Bruk det du har!

Håper det frister!

Det blir definitivt ikkje så lenge til neste gang eg skal ha middagspai på menyen! Tacopai er en anna god middagspai i arkivet, den oppskrifta finner du HER.

Har du kanskje eit favorittfyll du liker å fylle paibunnen med? 🙂

Annonse

36 Kommentarer

E

Ellen

12. oktober 2020

Du bør rette steketiden til 30 minutt slik som i oppskriften på den grove middagspaien med spinat & fetaost og ikke 15-20 min, for da blir den fast og fin og NYYDELIG

Linda Stuhaug

13. oktober 2020

I midddagspaien med spinat er det mykje meir eggeblanding, så den MÅ steikast lengre 🙂 Her står jo og «eller til eggeblandinga har satt seg» så steiketida vil alltid variere litt, nokon må steike den meir, andre ikkje – men eg skal endre til 20-25 minutt 🙂

T

Therese

4. januar 2019

Hei, Går det an å fryse ferdig pai m/fyll? Eller vil det bli ødelagt. Ser du har skrevet at man kan fryse bunnen..

Linda Stuhaug

5. januar 2019

Hei! Ja, det går absolutt an å fryse middagspaien. Då vil eg anbefale å tine den langsomt i kjøleskapet natta over, deretter varme den opp i steikeovnen til middag 😀

M

My

21. januar 2019

Jeg har lagd denne paien mange ganger. Men min blir alltid rennende i midten selv om jeg steker den i 30 min eller mer.. Vet du hvorfor? Eller hva jeg kan gjøre? 🙂

Linda Stuhaug

21. januar 2019

Hei! Du må berre steike den lengre – til eggeblandinga har satt seg heilt 🙂

S

Sissel Røneid

30. september 2019

Brukar du stor eller liten paiform i denna oppskrifta?

Linda Stuhaug

30. september 2019

Står i innlegget: ca. 30 cm 🙂 Håper det smaker!

S

Sissel

30. september 2019

ååå sorry. Takk for svar dao

Linda Stuhaug

30. september 2019

🙂

L

Linda

15. januar 2022

Hei Linda. For en deilig pai. Fylte med rester av baconterninger, skinke , 1 stor løk og paprika( litt stekt på forhand), og raspa ost. Nydelig! Stekte i 30 min.

Linda Stuhaug

16. januar 2022

Høyres nydelig ut! Kjekt oppskrifta falt i smak 😀

K

Kine

3. januar 2022

Hvilken type skinke anbefaler du best til denne paien?

Linda Stuhaug

4. januar 2022

Ingen spesielle, eg varierer mellom ulike merker 🙂 Bruk den du liker!

M

Marianne

28. oktober 2021

Hei 🙂 jeg prøver å unngå kumelk, er det noe du tror kunne erstattet kesam i denne oppskriften? Jeg bruker vegansk ost eller geitost.

Linda Stuhaug

28. oktober 2021

Du kan bruke en slags vegansk yoghurt/creme fraiche e.l 🙂

M

Marianne

28. oktober 2021

takk for svar, skal prøve!

W

Wenche Eriksen

18. mai 2019

Jeg prøver meg på din Grov middagspai med skinke og bacon. Jeg har nå stekt den i 40 min. Og den er fortsatt ikke ferdig……..

Linda Stuhaug

19. mai 2019

Jaha? Det høyres veldig merkelig ut. Er paiformen din veldig liten (så den blir høg?) Uansett, håper den smakte 🙂

L

Linn Helen Reime Birkeland

7. september 2021

Hei Linda. Jeg er så glad i oppskriftene dine og bruker de ukentlig. Men jeg får aldri til denne paien med eggeblanding. Uansett hvordan jeg steker den, blir den aldri ferdig. Er bare masse «vann/rått egg» i midten. Kjønner bare ikke hva jeg gjør feil. Kjer gang på gang. Har du ett bra tips?

Linda Stuhaug

8. september 2021

Hei! Mitt einaste tips er å steike paien lengre. Den skal sette seg og bli ferdig, om den så må stå 10-15 minutt ekstra i ovnen, så er det einaste løysing 🙂 Håper du får det til neste gang!

K

Kristin

10. april 2018

Takk for påminnelse om denne. Kan jo varieres i det uendelige etter hva man har. Denne gang ble det asparges, rødløk, champignon og skinke. Hadde ikke ost, så blandet i litt skinkeost fra tube isteden. Og bunnen blir veldig god og enkel å jobbe med.

Linda Stuhaug

10. april 2018

Eg elska å dra fram populære oppskrifter fra arkivet! Og heilt sant som du skriver – kan virkelig varierast i det uendelige med fyll 🙂 Høres absolutt ut som du hadde en god middag idag, Kristin 🙂

H

Hilde

8. april 2018

Må spinaten varmes opp, eller kan den bare tine på benken? Har sagt det før, men halleluja for sånne som deg Bruker bloggen din nesten daglig, i dag har det blitt søtpotetpita som legges i fryseren, samt søtpotetsuppe, som datteren min på 15 elsker å spise etter trening, med pasta egg og skinke. Digger deg I går ble det 3 forskjellige brød, digger havrebrødet m gulrot

Linda Stuhaug

9. april 2018

Spinaten? Eg bruker ikkje spinat i denne oppskrifta? 🙂 Såå kjekt å lese at så mange av oppskriftene mine har falt i smak hos deg og dine, Hilde! Håper eg kan fortsette å inspirere <3

L

Lene

5. april 2018

Tenker dette blir middagen i dag! Steker du baconet først? Er gravid. Men det blir kanskje ferdig på tiden det har i ovnen?

Linda Stuhaug

5. april 2018

Jepp, bacon stekt i terninger = at bacon er stekt først 🙂 Håper middagen smakte!

A

Anne

17. mars 2018

Hvor stor paiform (diameter) bruker du her?

A

Anne

18. mars 2018

Nå ser jeg at det står 30 cm 🙂

Linda Stuhaug

18. mars 2018

Stemmer! 28-30 cm 🙂

S

Synnøve

27. april 2020

Jeg sliter med å kjevle deigen ut og ta den over i paiformen, da den går i stykker. Så ender alltid opp med å måtte trykke den ut i selve paiformen i stedet for å kjevle. Hva gjør jeg feil?

C

Carina

29. september 2021

Hei! Jeg hadde også problemer med å kjevle den ut.. hang igjen på kjevla, men jeg lot deigen ligge i kjøleskapet et par timer som man gjør med andre pai deiger. Og da gikk det fint å kjevle ut deigen. Lykke til.

Linda Stuhaug

27. april 2020

Hei! Følger du oppskrifta heilt så aner eg ikkje. Eg har laga denne sikkert 40 ganger og aldri hatt noko problem med å kjelve den ut…!

A

Anna Kristine

1. januar 2021

Hei! Brukte rester med pinnekjøtt masse sopp brokkoli og fetaost.Det ble veldig godt med din grove paibunn Takk for flotte oppskrifter og inspirasjon

Linda Stuhaug

4. januar 2021

Så bra! Høyres godt ut 😀 Kjekt å inspirere, Anna Kristine!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg