Chili sin carne

Då er det mandag igjen!

Eg har heldigvis dagen heime før flyet mitt går tilbake til Oslo seint ikveld. Det blir en solfylt dag som skal utnyttast med både jobbing nokon timer no, møte venninner, sykkeltur og grilling med familien. Alt det eg virkelig burde gjere får vente til imorgon 😉

Men! Mandag betyr som alltid kjøttfri middag her på bloggen – og idag har eg den vegetariske varianten av chili con carne til dere, nemlig chili sin carne! Skikkelig enkel å lage, og middagen er ferdig på  ca. 20 minutter. I tillegg er den billig å lage, er ikkje mange kronene du må ut med for å få denne retten på bordet!

Du trenger, 2-3 personer
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2-1 rød chili (avhenger av styrke og kor sterk du ønsker den)
2 ss tomatpurè
1 ts spisskummin, 1 ts paprikapulver, 1/2 ts oregano
400 g hakkede tomater
1 dl vatn/grønnsakskraft/buljong
1/2 paprika i gul, rød og grønn, i terninger
1 gulrot, i terninger
2 bokser brune bønner (240g bokser)
en klype sukrin/sukker
litt limesaft
salt og pepper
1 ss olje
gjerne litt fersk koriander om du liker det

Slik gjer du:
Skjær opp grønnsakane så alt er klart før du setter i gang. Fres løken i olje til den er blank, tilsett kvitløk og chili og la det surre litt til. Tilsett tomatpurè og krydder og la det surre eit par minutt.

Ha deretter oppi hakkede tomater, væske, paprika og gulrot. La det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med sukrin/sukker, limesaft, salt og pepper. Skyll bønnene i eit dørslag og tilsett i gryta. La alt bli gjennomvarmt og server!

Vi serverte enkelt med en klatt rømme, men her bestemmer du heilt sjølv kva du foretrekker 🙂 Ris, ferskt brød, hakka koriander…

En virkelig enkel og smakfull vegetarmiddag – velbekomme 🙂

*

Idag skal eg forresten lage oppskrifta til Zero-utfordringa, eg har delvis bestemt meg, men vipper litt fram og tilbake!

Det er mange av høstens frukter og bær eg kunne tenkt meg å bruke, men som eg rett og slett ikkje får tak i. Eg skal ta en runde og sjå om eg finner det idag, ellers må eg holde meg til det litt enklare! Blir godt det og 😉

Du kan forresten lese innlegget HER.

Ha en nydelig mandag♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

 1. Hei Linda. Jeg ville bare stikke innom for å si at jeg elsker bloggen din!! Tusen takk for alle de supre oppskriftene og inspirasjonen. Klem stine

  1. Åh, tusen takk Stine! Drar alltid litt på smilebåndet av slike kommentarer 🙂 Klem <3

 2. Elin Hebnes

  Laget akkurat denne, var såå godt! Tusen takk for alle de gode oppskriftene du deler, det gir meg så mye inspirasjon, og spesielt når jeg skal lage raske, enkle middager. I tillegg, tusen takk for at du deler sunn mat på en BRA måte, du er veldig godt forbilde!

  1. Fantastisk at du likte middagen, Elin 😀 Det er så mykje sunt og godt ein kan lage på 1-2-3!
   Og tusen takk for fine ord, det setter eg SÅ stor pris på <3 stor klem til deg!