Linda Stuhaug

Annonse

12. september 2017

Sjokoladebar med peanøtter og havre

Sjokoladebar med peanøtter og havre
God tirsdag!
Oppskrifter på mellommåltider/tursnacks/påfyll før og etter trening er etterspurt og det tar eg til meg! Idag har eg derfor en ny vri på muslibarer til dere: sjokoladebar med peanøtt og havre. Desse finner du og i september-utgaven av Shape Up, visst du har sett dei før 🙂
Oppskrifta er uten tilsatt sukker og den passer like godt til voksne som barn:
Du trenger, ca. 10 barer 50 g ekte smør 70 g fibersirup gold 100 g havregryn 100 g usaltede nøtter (miks dei nøttene du liker og har tilgjengelig) 2 ss kakao 1/2 ts maldonsalt
Slik gjer du: Bland sammen dei tørre ingrediensane. Smelt smør og fibersirup i en liten kjele og vend sammen med havregrynsblandinga. Fordel blandinga i en passande matboks med bakepapir. Min form var 18×14 cm, men du kan fint bruke litt mindre eller større form.
Bruk baksida av ei skei og trykk massen kompakt ned i formen. Det er viktig at du trykker den skikkelig kompakt! Sett boksen i kjøleskap i minst 2-3 timer eller frysaren 1 time. Skjær i passelige biter og oppbevar i kjøleskap.
Tips! ♦ Barane kan fint oppbevarast nokon timer i romtemperatur, så du nettopp kan ta dei med deg som mellommåltid eller tursnacks 🙂
♦ Eg varierer nøttene fra gang til gang etter kva eg har tilgjengelig. Det er ekstra godt å riste nøttene gylne i ei steikepanne først også!
Har du lyst på den litt meir nøytrale varianten?
Dei er skikkelig gode og veldig populære hos dere! Oppskrift finner du HER.
Fleire mellommåltider vil komme – har du forslag til andre oppskrifter enn typiske barer, så skrik ut 😀

God tirsdag!

Oppskrifter på mellommåltider/tursnacks/påfyll før og etter trening er etterspurt og det tar eg til meg! Idag har eg derfor en ny vri på muslibarer til dere: sjokoladebar med peanøtt og havre. Desse finner du og i september-utgaven av Shape Up, visst du har sett dei før 🙂

Oppskrifta er uten tilsatt sukker og den passer like godt til voksne som barn:

Du trenger, ca. 10 barer
50 g ekte smør
70 g fibersirup gold
100 g havregryn
100 g usaltede nøtter (miks dei nøttene du liker og har tilgjengelig)
2 ss kakao
1/2 ts maldonsalt

Slik gjer du:
Bland sammen dei tørre ingrediensane. Smelt smør og fibersirup i en liten kjele og vend sammen med havregrynsblandinga. Fordel blandinga i en passande matboks med bakepapir. Min form var 18×14 cm, men du kan fint bruke litt mindre eller større form.

Bruk baksida av ei skei og trykk massen kompakt ned i formen. Det er viktig at du trykker den skikkelig kompakt! Sett boksen i kjøleskap i minst 2-3 timer eller frysaren 1 time. Skjær i passelige biter og oppbevar i kjøleskap.

Tips!
♦ Barane kan fint oppbevarast nokon timer i romtemperatur, så du nettopp kan ta dei med deg som mellommåltid eller tursnacks 🙂

♦ Eg varierer nøttene fra gang til gang etter kva eg har tilgjengelig. Det er ekstra godt å riste nøttene gylne i ei steikepanne først også!

Har du lyst på den litt meir nøytrale varianten?

Dei er skikkelig gode og veldig populære hos dere! Oppskrift finner du HER.

Fleire mellommåltider vil komme – har du forslag til andre oppskrifter enn typiske barer, så skrik ut 😀

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg