Linda Stuhaug

Annonse

14. september 2017

Havregraut med eple – eplekakehavregraut!

Havregraut med eple – eplekakehavregraut!
Hei!
Høsten er i gang, og det er først på denne årstida eg setter havregrynskrukka fram på kjøkkenbenken og alltid har melk i kjøleskapet – rett og slett fordi det er no havregraut begynner å smake skikkelig godt igjen! Eg ete det helst til kveldsmat, men synes det smaker like godt til frukost, lunsj eller som en enkel middag på travle dager 🙂
Havregraut er enkelt, raskt, billig, veldig godt og kan varierast i det uendelige. I tillegg er det eit næringsrikt måltid så lenge ein bruker dei rette ingrediensane!
Dagens oppskrift er eplekake havregraut med nydelige smaker♥ En perfekt måte å variere havregrauten på, og ikkje minst bruke dei norske eplene på!
Eplekake havregraut, 1 porsjon 50-60 g havregryn 3 dl melk en klype salt 1/2 ts kanel + 1/4 ts kardemomme 1 ss honning eller anna valgfri søtning 1 mellomstort eple, raspa 1 egg (for ekstra næring og metthetsfølelse)
Slik gjer du: Kok opp havregryn med 2,5 dl melk og salt. La det småkoke i 5-10 minutter til en fyldig havregrut. Tilsett kanel, kardemomme, honning, revet eple og egg. Bland godt og juster med den siste skvetten av melka til en fin konsistens. Smak til om du eventuelt ønsker grøten søtare eller med meir krydder.
Server grauten rykande varm med den toppingen du liker! Eg brukte eit ekstra dryss kanel, eplebiter og ikkje minst mine sukkerfri, brente mandler som du finner oppskrift påHER. Virkelig en god kombinsjon!
Gleder meg til fleire nye og spennande havregrauter framover, sjølv om eg er veldig glad i den klassiske, nøytrale havregrauten med kanel, sukrin+ og en klatt smør, så er det godt og spenannde å prøve nye varianter!
God frukost (eller lunsj, middag, kveldsmat…;))

Hei!

Høsten er i gang, og det er først på denne årstida eg setter havregrynskrukka fram på kjøkkenbenken og alltid har melk i kjøleskapet – rett og slett fordi det er no havregraut begynner å smake skikkelig godt igjen! Eg ete det helst til kveldsmat, men synes det smaker like godt til frukost, lunsj eller som en enkel middag på travle dager 🙂

Havregraut er enkelt, raskt, billig, veldig godt og kan varierast i det uendelige. I tillegg er det eit næringsrikt måltid så lenge ein bruker dei rette ingrediensane!

Dagens oppskrift er eplekake havregraut med nydelige smaker♥ En perfekt måte å variere havregrauten på, og ikkje minst bruke dei norske eplene på!

Eplekake havregraut, 1 porsjon
50-60 g havregryn
3 dl melk
en klype salt
1/2 ts kanel + 1/4 ts kardemomme
1 ss honning eller anna valgfri søtning
1 mellomstort eple, raspa
1 egg (for ekstra næring og metthetsfølelse)

Slik gjer du:
Kok opp havregryn med 2,5 dl melk og salt. La det småkoke i 5-10 minutter til en fyldig havregrut. Tilsett kanel, kardemomme, honning, revet eple og egg. Bland godt og juster med den siste skvetten av melka til en fin konsistens. Smak til om du eventuelt ønsker grøten søtare eller med meir krydder.

Server grauten rykande varm med den toppingen du liker! Eg brukte eit ekstra dryss kanel, eplebiter og ikkje minst mine sukkerfri, brente mandler som du finner oppskrift på HER. Virkelig en god kombinsjon!

Gleder meg til fleire nye og spennande havregrauter framover, sjølv om eg er veldig glad i den klassiske, nøytrale havregrauten med kanel, sukrin+ og en klatt smør, så er det godt og spenannde å prøve nye varianter!

God frukost (eller lunsj, middag, kveldsmat…;))

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg