Nydelig eplekake havregraut

Hei!

Høsten er i gang, og det er først på denne årstida eg setter havregrynskrukka fram på kjøkkenbenken og alltid har melk i kjøleskapet – rett og slett fordi det er no havregraut begynner å smake skikkelig godt igjen! Eg ete det helst til kveldsmat, men synes det smaker like godt til frukost, lunsj eller som en enkel middag på travle dager 🙂

Havregraut er enkelt, raskt, billig, veldig godt og kan varierast i det uendelige. I tillegg er det eit næringsrikt måltid så lenge ein bruker dei rette ingrediensane!

Dagens oppskrift er eplekake havregraut med nydelige smaker♥ En perfekt måte å variere havregrauten på, og ikkje minst bruke dei norske eplene på!

Eplekake havregraut, 1 porsjon
50-60 g havregryn
3 dl melk
en klype salt
1/2 ts kanel + 1/4 ts kardemomme
1 ss honning eller anna valgfri søtning
1 mellomstort eple, revet
1 egg (for ekstra næring og metthetsfølelse)

Slik gjer du:
Kok opp havregryn med 2,5 dl melk og salt. La det småkoke i 5-10 minutter til en fyldig havregrut. Tilsett kanel, kardemomme, honning, revet eple og egg. Bland godt og juster med den siste skvetten av melka til en fin konsistens. Smak til om du eventuelt ønsker grøten søtare eller med meir krydder.

Server grauten rykande varm med den toppingen du liker! Eg brukte eit ekstra dryss kanel, eplebiter og ikkje minst mine sukkerfri, brente mandler som du finner oppskrift på HER. Virkelig en god kombinsjon!

Gleder meg til fleire nye og spennande havregrauter framover, sjølv om eg er veldig glad i den klassiske, nøytrale havregrauten med kanel, sukrin+ og en klatt smør, så er det godt og spenannde å prøve nye varianter!

God frukost (eller lunsj, middag, kveldsmat…;))

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. May-Britt

  Gleder meg til å prøve denne oppskrifta! Har du noen tips til proteinbarer som er uten melk og gluten? Sliter veldig med å finne gode alternativer. Kanskje du vet om noe på iherb?

  1. Så bra, May-Britt!
   Eg ete så og sei kun questbarer eg. Men visst du søker på Raw bar på iherb/andre nettsider, så er det stort sett gluten- og melkefri barer 🙂 Det blir meir som energibarer då dei inneholder lite protein, men det er vertfall eit alternativ!

 2. Spennende, ser lekkert ut! 😀 Hvordan synes du konsistensen på mandelmelken er? opplever at noen er veldig vannete…? liker best når de har litt fylde 0:)

  1. Det stemmer at mandelmelka er litt «uttynna» – men i graut og slikt synes eg ikkje at det gjer noke 🙂 Kan anbefale almond-hazelnut smaken visst du vil ha fylde, den er skikkelig krema og har en god smak av mandel og hasselnøtt!

 3. Kan ein bruke fibersirup som erstatning til honning?

  1. Ja, det kan du 🙂

 4. Kristin

  Du inspirerer virkelig til å prøve så mye nytt, og nå har jeg til og med begynt å eksperimentere med utgangspunkt i dine oppskrifter. Noen ganger er jeg heldig og andre ganger ikke :-). Jeg fikk så lyst på havregrøt, og ville lage den på vann og melk, men melken var tom. Men så hadde jeg Litago Uten (den uten sukker) – og jeg er veldig glad i sjokolade, så da prøvde jeg med den. Overraskende nok ble det faktisk veldig godt selv om grøten ikke så så lekker ut. Det beste var at den ble så søt i seg selv at jeg behøvde ikke sukker eller noe søtning eller noe pynt av noe slag. Og jeg kunne til og med spise den kald. Det ble dagens frokost 🙂

  1. Så hyggelig å lese, Kristin! Veldig kjekt at eg inspirerer deg og får deg til å eksprimentere litt rundt oppskrifter 🙂 Høres ut som en deilig start på dagen <3