Spicy gulrotsuppe

Hei alle sammen! 

Først og fremst: tusen, tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger på gårsdagens nyhet med mi kommande kokebok! Eg blei heilt seriøst rørt til tårer av alle dei fine orda både her, på facebook-sida mi og på instagram. Det betyr så mykje♥ Eg skal få svart på alle fine kommentarer iløpet av dagen!

Men idag er det kjøttfri mandag og eg har en digg, spicy gulrotsuppe å dele 🙂 Denne er thai-inspirert med red curry paste og kokosmelk, som gir en skikkelig smakfull og god suppe. Den er ikkje berre vegetarisk, men oppskrifta er og vegansk. Rask og enkel å lage, god for heile familien (juster styrken sjølv), billig og passer til både veggiser og kjøttspisere!

Spicy gulrotsuppe, 4 personer
2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1 ss kokosolje
1-2 ss red curry paste (smak til, curry paste har veldig ulik styrke fra merke til merke)
1 liter grønnsakskraft/buljong
800 g gulrøtter, delt i skiver
2 kartong, 250 ml kokoskrem*

Topping/tilbehør etter ønske

Slik gjer du:
1. Steik løk og kvitløk i kokosolje. Tilsett 1 ss curry paste og steik i 1-2 minutter til.

2. Ha oppi gulrøtter og grønnsakskraft/buljong. La det småkoke til gulrøttene er møre, det tar 10-20 minutter avhengig av tjukkelse på skivene.

3. Kjør suppa glatt med en stavmiksar. Tilsett kokoskrem og smak til med salt, pepper og eventuelt meir red curry paste. Juster suppa med meir væske om du synes den er litt for tjukk.

4. Server med den toppingen eller det tilbehøret du ønsker! Egg, rista gresskarkjerner, stekte kikerter er nokon forslag til topping 🙂

Tips og alternativ*
♦ eg anbefaler kokoskrem på kartong fra Rema 1000. Heile kartongen er krema og god! Du kan og sette en boks kokosmelk i kjøleskapet og bruke den stive, fyldige kremen som legger seg øverst.

♦ server gjerne med nystekte rundstykker/scones! I kategorien «noko å ha pålegget på» er det mange gode forslag 🙂

Det norske gulrøttene i bunt er på sitt beste no, og blei sjølvsagt brukt i suppa! Nydelige å knaske, nydelige i oppskrifter.

Eg har som nevnt suppedilla om dagane, men no må eg få fingeren ut og lage litt meir snadderoppskrifter med sesongens andre rotgrønnsaker og frukter! Den vakraste grønnsaken av dei alle er jo betene, spesielt polabete og gulbete som eg skal sjå om eg får tak i iløpet av veka 🙂

Ha en riktig fin mandag godtfolk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Hei.
  Ser du bruker kokosmelk i de fleste suppene dine. Men akkurat nå har jeg en boks matfløte i kjøleskapet som jeg skulle ha brukt opp. Kan man erstatte kokosmelken med matfløte?

  1. Hei! Ja, det kan du absolutt 🙂

 2. Lagde denne i dag! Nydelig suppe! Både jeg og samboeren likte den kjempe godt 🙂 elsker oppskriftene dine! Klem

  1. Tusen takk Synne, så hyggelig å lese! Klem tilbake til deg 🙂

 3. Cathrine

  Hei! Hva er forskjell på kokosmelk og kokoskrem? Jeg fant bare kokosmelk på kartong på rema, må denne og da stå i kjøleskapet over natta før man kan bruke den i suppa? Eller kan man bruke kokosmelken som den er?☺️ Gleder meg skikkelig til å prøve ut denne suppa!

  1. Kokoskrem er den stive delen av kokosmelka ein får når kokosmelka står kaldt 🙂 Nokon merker er også naturlig kokoskrem, som for eksempel Rema 1000 sin på kartong. Men det går fint å bruke kokosmelk i denne suppa altså! Håper den smaker 😀