Krema fruktsalat

Hei!

Lyst å lage noke enkelt og godt til onsdagskaffien eller kveldskos? Krema fruktsalat er skikkelig godt! Her finner du ulike frukter, crunch fra valnøtter, litt digge sjokoladebiter og en blanding av krem og yoghurt for å kreme heile fruktsalaten. Passe søtt, friskt og syrlig.

Fruktsalaten blei til av det eg hadde tilgjengelig av frukt. Det betyr ingenting om du ikkje har alt, bruk det du liker og har tilgjengelig av både frukt og bær! Det er godt med en god blanding mellom ulike smaker og konsistenser 🙂

Eg brukt og norske epler og pærer, som er på sitt beste no♥ Eg brukte også en blanding mellom 70% og 86% mørk sjokolade, men det er opp til deg kva du vil bruke.


Krema fruktsalat, 4-6 personer
2 epler
1 pære
2 bananer
200 g druer
1 saftig appelsin
250 g valgfri yoghurt*
2 dl fløyte
valnøtter, hakka
mørk sjokolade, hakka

Slik gjer du:
1. Skjær opp frukten i passelige biter.
2. Hakk valnøtter og mørk sjokolade – bruk rikelig – det er berre godt!
3. Visp fløyte til krem og bland sammen med yoghurt.
4. Vend godt sammen med frukten.
5. Server straks!

Tips*
♦ Kva smak du velger på yoghurten har mykje å sei for smaken på fruktsalaten. Bruker du en frisk yoghurt, for eksempel melon eller sitron, så blir fruktsalaten friskare i smaken. Bruker du vanjljeyoghurt blir den søtare og smaker vanilje, bruker du naturell yoghurt blir det syrlig (då ville eg brukt litt søtning). Opp til deg! Eg synes det er godt med sitron eller vanilje. Då har eg brukt Yoplait sitronyoghurt/ yoplait vaniljeyoghurt/ vaniljekesam / kvarg vaniljesmak.

♦ Bytt gjerne valnøtter med andre typer nøtter. Bruk laktosefri yoghurt og fløyte for laktosefri fruktsalat.

En litt sunnare dessert trenger ikkje vere meir komplisert enn dette! Det er virkelig godt og kan og stå i kjøleskapet eit par dager om den ikkje blir ete opp 🙂

Håper det frister!

Ha en fortsatt god onsdag 🙂 

8 kommentarer

 1. Hei . Har et spm til deg. Er fetaost sunt eller usunt?

  1. Det er ikkje slik at fetaost er sunt eller usunt, man må naturligvis sjå på heilheten av kostholdet. Et fetaost innimellom med den beste samvittighet 😉

 2. I dette innlegget dukkar ikkje bileta opp hos meg i alle fall. Mogleg at dette berre er hos meg, men tenkte eg berre skulle seie i frå likevel:-)

  1. Er det slik idag også? Eg hadde en liten episode i går der bileta ikkje dukka opp, men så kom dei fram igjen etterpå 🙂 Ser du bileta no?
   Takk som seier ifra uansett!! <3

 3. Stine johansen

  Jeg vil gjerne bestille boka di i posten.

 4. Denne desserten har vi hatt hjemme siden jeg var barn under navnet. Himmelsk lapskaus. Mvh Anne Grete

  1. Det er så godt! Eg og er oppvokst med desserten 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *