Linda Stuhaug

Annonse

21. september 2017

Grove tacosnurrer

Grove tacosnurrer
God torsdag!
Helga er rett rundt hjørnet og eg velger å dele en typisk helgeoppskrift idag – nemlig grove tacosnurrer! Pizzasnurrer med smak av taco, som er passer like godt til middag kvardag som helg, matpakken eller turmat 🙂 Aller best er dei litt varme/lunkne, men absolutt gode kalde og.
Desse er litt grovare, litt sunnare og eg er sikker på dei faller i smak hos både store og små. Kanskje du skal prøve deg på tacosnurrer framfor den tradisjonelle fredagstacoen imorgon?
Oppskrifta gir ca. 15-20 pizzasnurrer, men det kjem naturligvis an på størrelse:
Pizzadeig 3 dl lunka vatn (ca. 30 grader) 1/2 pk tørrgjær 1 ss olje 1/2 ts salt 3 dl sikta speltmel (ca. 150 g)* 2 dl sammalt speltmel (ca. 100 g)* 2 dl havremel (ca. 100 g)
Slik gjer du: Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmel og havremel. Spe på med fint speltmel til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.
I mellomtida lager du klart fyllet!
Tacofyll 400 g karbonadedeig 1 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 2-3 ss heimelaga tacokrydder/1 pk tacokrydder (smak til) 150 g hakkede tomater 0,5 dl vatn vårløk og mais revet ost
Slik gjer du: Steik karbonadedeig med løk og kvitløk. Tilsett tacokrydder, hakkede tomater og 0,5 dl vatn. La det småputre til en fyldig kjøttsaus. Smak til om du ønsker meir krydder. Avkjøl.
Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Fordel over tacofyllet, mais og vårløk. Bruk gjerne litt ost i snurrane også (eg glømte det faktisk!).
Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.
Ha ost på toppen og steik tacosnurrane på 225 grader, over-undervarme i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og tacosnurrane er gylne. Avkjøl på rist.
Tacosnurrane kan du fint fryse!
Tips og alternativer! – sikta og sammalt speltmel kan fint byttast med sikta og sammalt hvetemel. – bytt gjerne tacofyllet med anna fyll. Eg har to andre oppskrifter på pizzasnurrer i arkivet:
Grove pizzasnurrer med kjøttfyll HER og grove pizzasnurrer med pesto, ost og skinke HER.
Håper du lar deg friste 😀 Eg lager alltid opp så mykje at eg kan fryse ned nokon til en kjapp middag/lettvint lunsj ved en seinare anledning. Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift når du først er i gang.
Så – blir det kanskje tacosnurrer iløpet av helga? 🙂

God torsdag!

Helga er rett rundt hjørnet og eg velger å dele en typisk helgeoppskrift idag – nemlig grove tacosnurrer! Pizzasnurrer med smak av taco, som er passer like godt til middag kvardag som helg, matpakken eller turmat 🙂 Aller best er dei litt varme/lunkne, men absolutt gode kalde og.

Desse er litt grovare, litt sunnare og eg er sikker på dei faller i smak hos både store og små. Kanskje du skal prøve deg på tacosnurrer framfor den tradisjonelle fredagstacoen imorgon?

Oppskrifta gir ca. 15-20 pizzasnurrer, men det kjem naturligvis an på størrelse:

Pizzadeig
3 dl lunka vatn (ca. 30 grader)
1/2 pk tørrgjær
1 ss olje
1/2 ts salt
3 dl sikta speltmel (ca. 150 g)*
2 dl sammalt speltmel (ca. 100 g)*
2 dl havremel (ca. 100 g)

Slik gjer du:
Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmel og havremel. Spe på med fint speltmel til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.

I mellomtida lager du klart fyllet!

Tacofyll
400 g karbonadedeig
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
2-3 ss heimelaga tacokrydder/1 pk tacokrydder (smak til)
150 g hakkede tomater
0,5 dl vatn
vårløk og mais
revet ost

Slik gjer du:
Steik karbonadedeig med løk og kvitløk. Tilsett tacokrydder, hakkede tomater og 0,5 dl vatn. La det småputre til en fyldig kjøttsaus. Smak til om du ønsker meir krydder. Avkjøl.

Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Fordel over tacofyllet, mais og vårløk. Bruk gjerne litt ost i snurrane også (eg glømte det faktisk!).

Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.

Ha ost på toppen og steik tacosnurrane på 225 grader, over-undervarme i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og tacosnurrane er gylne. Avkjøl på rist.

Tacosnurrane kan du fint fryse!

Tips og alternativer!
– sikta og sammalt speltmel kan fint byttast med sikta og sammalt hvetemel.
– bytt gjerne tacofyllet med anna fyll. Eg har to andre oppskrifter på pizzasnurrer i arkivet:

Grove pizzasnurrer med kjøttfyll HER og grove pizzasnurrer med pesto, ost og skinke HER.

Håper du lar deg friste 😀 Eg lager alltid opp så mykje at eg kan fryse ned nokon til en kjapp middag/lettvint lunsj ved en seinare anledning. Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift når du først er i gang.

Så – blir det kanskje tacosnurrer iløpet av helga? 🙂

Annonse

10 Kommentarer

C

Charlotte

9. april 2019

Puh, har vanligvis ingen problemer med gjærbakst, men denne var helt grusom å jobbe med! Det gikk bra helt til jeg skulle rulle snurrene sammen – det gikk ikke. Fikk knøvlet de sammen til en krysning av pizzabolle og pizzasnurr, håper de smaker godt

Linda Stuhaug

10. april 2019

Varmt fyll? For mykje fyll? Håper dei smakte, iallefall 🙂

C

Charlotte

10. april 2019

Nei og nei, faktisk ikke… Deigen ble for løs når den ble kjevlet ut. Vet ikke om det er meltypen som gjør at den var så vanskelig å jobbe med‍♀️ Smakte godt i alle fall, men synd med deigen

Linda Stuhaug

11. april 2019

Eg skjønner heller ikkje heilt dette her. Eg har ikkje hatt problemer med det, mange av lesarane mine har ikkje hatt problemer, men nokon har det… Eg er absolutt ingen ekspert på gjærbakst (det er ein grunn til at eg har så lite gjærbakst-oppskrifter på bloggen, hehe), så eg klarer rett og slett ikkje heilt å forstå logikken i det :/

M

Mette

18. mars 2019

Hei, disse så utrolige gode ut! Lurer litt på om det går an å lage deigen kvelden før og oppbevare den i kjøleskapet?

Linda Stuhaug

19. mars 2019

Tja, det skal nok vere mulig, men då kan du ikkje bruke meir enn 1/2-1/3 av gjærmengden 🙂

M

Mette

20. mars 2019

Okey, så du tenker at jeg burde bruke 1/4 pk gjær da?☺️

Linda Stuhaug

20. mars 2019

Jepp 🙂

H

Helle

1. mai 2018

Hei! etter å ha prøvd denne oppskriften må jeg innrømme jeg ble veldig skuffet. Det er nødt til å være et eller annet du gjør som ikke er med i oppskriften over, gjorde alt etter punkt og prikke og får å si det pent ble det ikke snurrer. Fikk omtrent ikke opp deigen av verken bakepapir eller benkplate, og jeg hadde helt vanvittige mengder med siktet speltmelt på for å få den til å slippe. Fyllet mitt var også helt avkjølt etter å ha lest kommentarer. Veldig kjipt også for når man allerede er 1 time og 40 min inn i matlagingen gidder man lxm ikke starte med noe nytt. Alle andre oppskrifter jeg har prøvd fra deg har aldri vært noe problem, men denne var helt krise. Håper du ser over oppskriften nevnt og eventuelt endrer noe, eller prøver å lage den selv nøyaktig som det står for her er det noe virkelig galt.

Linda Stuhaug

1. mai 2018

Denne oppskrifta har eg laga gang på gang, og nei – det er ingenting eg endra på. Oppskrifta er riktig som den står 😉 Gjærdeig er noko herk som eg pleier å sei, og her er det diverse som temperatur, elting, heving og riktig mjølmengde som speler en stor rolle. Har fått mange gode tilbakemeldinger på snurrane, både desse og dei andre variantane eg har i arkivet. Kanskje du skulle hatt litt meir mjøl i deiga før heving? Veldig synd å lese at det ikkje klaffa for deg denne gangen, men det må vere eit eller med det eg nevner ovenfor som ikkje stemte 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg