Ovnsbakte, sprø betechips

God mandag!

I går lagde eg sesongens første betechips, og eg hadde nesten glømt kor godt og enkelt det er! Planen var egentlig å vente litt med å dele oppskrift, men betechips er så digg at eg må dele med en gang 🙂 Du trenger kun 2-3 ingredienser for å lage denne supersnacksen du kan nyte med den beste samvittighet!

Beter har en rik og kraftig smak, men likevell er det godt med litt ekstra krydder. Prøv deg fram og finn din favoritt 🙂

Betechips
beter
valgfritt krydder: salt, kvitløkskrydder, chili, spisskummin, paprika…
evt. litt nøytral olje

Slik gjer du: 
Sett ovnen på 150 grader varmluft.

Vask og skrubb betene. Skjær betene i tynne skiver, helst med en mandolin eller skarp ostehøvel. Du kan og bruke en skarp kniv, men det er ikkje så lett å skjære tynne nok skiver.

Fordel betene på så mange steikebrett som nødvendig med bakepapir. Du kan pensle over bittelitt olje på betene (pass på at det ikkje blir for mykje, då vil ikkje betene bli sprø), men det er ikkje nødvendig. Strø over ønska krydder.

Sett bretta inn i ovnen. Det vil ta 20-35 minutt før betechipsen er ferdig, men kan variere fra ovn til ovn – så kanskje du må steike enda lengre også. Sjekk underveis med jevne mellomrom, for eksempel kvart 10. minutt i starten og oftare mot slutten.

Betene skal krympe vesentlig i størrelsen, bli gylne, sprø og krølle seg. Avkjøl på rist.

Tips!
Eg har brukt litt forskjellige krydder på betechipsane, favorittane er den enkle varianten med kun maldonsalt, og en anna variant med hvitløk og bittelitt chili.

Bruk betechipsen som snacks eller til topping på salater, det er virkelig knallgodt!

Betechips laga eg utallige mange ganger i fjor, og no gleda eg meg til masse betechips framover. Beter er fantastiske med sine lekre farger, gode smak og bra næringsinnhold, trur faktisk det er min favoritt av norske grønnsaker!

Håper du blir frista til å prøve!

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du lager og smaker – det er så kjekt å høre fra dere 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. E L S K E R !!! Bestisen og jeg har fast tradisjon med bete- og søtpotetchips alltid når vi har jentekveld! Av og til har vi på er litt havsalt, noen ganger til og med helt naturell. Begge deler er helt fantastisk 🙂

  1. Ikkje sant det er godt?! Mmm 🙂

 2. Må man fjerne skallet på betene?

  1. Neida, er ikkje nødvendig. Men gjer det visst du vil 🙂

 3. Avkjøler du de på bakepapiret på rista?

 4. Hei,
  Dette fikk jeg lyst å prøve –
  Men da må jeg kjøpe meg en Mandolin. Hvilken type har du?

  1. Eg har ikkje mandolin, eg bruker ostehøvel 🙂

 5. Vet du hvor lenge de hoder seg, jeg tenkte lage disse å gi bort i julegave 🙂

  1. Dessverre, her ryker dei samme dagen 😉