Sukkerfri og lavkalori sjokolademousse

Onsdag aka lillelørdag!

Då er det på sin rette plass med en sunn og søt oppskrift 🙂 Denne sjokolademoussen er det mange av dere som kjenner til. For det første er det ein av dei aller første oppskriftene eg posta på bloggen for 4,5 år sida, for det andre har eg delt den fleire ganger før.

Denne sjokolademoussen er sukkerfri, naturlig proteinrik, skikkelig luftig og silkemjuk i konsistensen. En porsjon inneholder ca. 70 kalorier, og den porsjonen er god størrelse på! Berre å forsyne seg fleire ganger, med andre ord 😉

Sukkerfri sjokolademousse, 4 porsjoner 
200 g gresk yoghurt, kvarg eller mager kesam
30 g original kakao
25 g sukrin+
20 g sukrin gold
2 gelatinplater
2 eggekvitter
en god klype salt
3-4 ss kokande vatn
valgfritt: 4 biter sukkerfri sjokolade, lys eller mørk.

Slik gjer du:
1. Bland sammen yoghurt/kesam med kakao, sukrin+, sukrin gold og salt.

2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. I mellomtida stivpisker du eggekvittene til eit luftig, kvitt skum. Du skal kunne snu bollen opp-ned uten problem.

3. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør til gelatinen er oppløyst, og tilsett i yoghurtblandinga. Miks godt.

4. Vend forsiktig inn dei stivpiskede eggekvittene. Bruk gjerne en visp for å få det jevnt. Bland inn hakka sjokoladebiter visst du bruker det. Hell sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller en stor skål. Sett til avkjøling, sjokolademoussen er spiseklar etter ca. 4 timer i kjøleskap.

Til sjokolademousse må ein ha vaniljesaus♥
Denne gangen brukte eg Piano Vaniljesaus Zero fordi eg hadde det liggande i kjøleskapet, men lag gjerne vaniljesausen sjølv! Det er den aller beste 🙂 Oppskrift finner du blant anna HERles heile innlegget!

Server gjerne med litt frukt/bær – bringebær, jordbær og banan er mine favoritter. Enkelt og godt♥

En oppskrift eg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på, håper fleire har lyst å prøve seg!

*

Til slutt vil eg vise dere mitt nye Kari Traa ullsett fra min supersponsor x-life:

Overdel HER // stilongs HER.

Eg elska det nye designet og ikkje minst fargane! Heile utvalget kan du sjå HER 🙂

Ha en nydelig onsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

32 kommentarer

  1. Kan man bruke gelatinpulver istede? Isåfall hvor mye og hvordan?

    1. Det veit pakningen bedre enn meg, dessverre. Veldig lite erfaring med gelatinpulver, bruker det svært sjelden fordi eg aldri har blitt klok på det :/

  2. Denne så knallgo ut. Går den innunder lavkarbo?

    1. Det er ikkje mykje karbohydrat i sjokolademoussen, men det må du nesten vurdere sjølv ut fra resten av kostholdet ditt og kor «steng» lavkarbo du følger 😉

  3. Hvordan lager jeg denne med gelantinpulver?

    1. Det veit pakningen bedre enn meg, dessverre. Veldig lite erfaring med gelatinpulver, bruker det svært sjelden fordi eg aldri har blitt klok på det :/

  4. Vet du om det finnes sukkerfri sjokolader som ikke inneholder maltinol? Blir så gærn i magen av bare én liten bit.

    1. Hei! Eg bruker sukrin-sjokoladen eller sukkerfri sjokolade fra merket Cavalier. Ingen av dei har maltinol i seg 😉

  5. Hvor lenge holder denne seg i kjøleskapet? Kunne tenkt meg å lage den kvelden før den skal serveres i julebord! 😀

    1. Det går heilt fint 🙂 Den står seg i vertfall 3 dager!

  6. Lisbeth

    Jeg brukte mager kesam, men hadde ikke sukrin+, bare vanlig sukrin eller sukrinmelis. Så jeg brukte sukrinmelis… men den ble utrolig syrlig… den ble igrunn ikke god Er der sukrinen som gjør det eller kesamen?

    1. Sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrinmelis, som betyr at du må doble mengden når du bruka sukrinmelis. Gjorde du det? 😉

  7. Hei! Hva kan jeg bruke til å erstatte sukrin+? Får ikke tak i sukrin +. Har sukrin og sukrin gold. Hvilken mengde evn?

    På forhånd takk for råd. Mvh

    1. Sukrin gold, dobbel mengde 🙂

  8. Hei!
    Kan eg bruke Tagatesse istedet for sukrin?

    1. Det går nok fint 🙂

  9. Denne sjokolademoussen var himmelsk Alle rundt bordet likte den supergodt, og de er ALLTID skeptisk til sukkerfritt… Tusen takk for nyyyydelig dessert Linda

    1. Hurra, det er en glede å lese 😀

  10. Jeg kan ikke bruke sukrin og sånt då jeg lurer på om det går å bruke vanlig sukker og evt hvor mye sukker skal det brukes ?

    1. Eg ville ikkje kun brukt sukker. 50 g melis og 20 g sukker, evt. 70 g melis 🙂

  11. Om man ikkje har Sukrin+, ville du brukt dobbel mengde av Sukrin gold eller sukrinmelis?

    1. Jepp, bruk sukrinmelis 😀

  12. Takk for super oppskrift! Jeg tåler ikke sukrin (erythritol) så jeg brukte stevia- og sukralose-dråper istedet. God dessert når man skal prøve å holde kaloriforbruket nede.

    1. Kjekt du liker oppskrifta, Lis 😀

  13. Liv Randi

    Takk for ny inspirasjon Første gang jeg har vært inne på denne siden i dag, å har allerede prøvd meg på sjokolademousse og vaniljesaus.
    Heller ikke vært borti Sukrin +/gold før, så må si jeg var veldig spent

    I minn munn var den litt mektig, så neste gang vil jeg prøve å halvere mengden med kakao, men smaken var nydelig og veien videre blir bare lettere og lettere
    Neste prosjekt på listen er dine protein muffins

    Takk for stor inspirasjon til sunn mat og dessert ❤

    1. Kjekt å lese at du har funne fram til bloggen min, Liv Randi 😀 Håper eg kan inspirere mykje framover med både salte og søte oppskrifter <3

  14. Marielle

    Hvor mye kalorier er det i denne?

    1. Det står i innlegget 🙂

  15. Lagde med gelatinpulver. Den ble veldig klumpete Skal kjøpe inn gelatinplater til nestegang. Takk for mange fine oppskrifter❤

    1. Eg og gelatinpulver har aldri blitt gode venner, hehe. Det einaste eg bruker gelatinpulver til er gelegodis, men utenom det så får eg ofte klumpete resultat slik som deg… Aldri fått det med gelatinplater, så prøv det neste gang 😀 <3

  16. Maria Larsen

    Hei! Ny leser her Jeg prøvde å lage sjokolademoussen din, men synes den ble veldig syrlig når jeg brukte mager kesam. Har du noen tips til hvordan jeg kan få den litt søtere? Eventuelt noe jeg kan strø på toppen? Ellers synes jeg oppskriftene dine er helt himmelske!

    1. Hei! Er ikkje så mykje hokus pokus, berre å bruke litt ekstra søtning i oppskrifta 🙂 Brukte du sukrin+ og sukrin gold? I tilfelle ville eg berre tilsatt 10-15 g ekstra sukrin+ neste gang 🙂