Linda Stuhaug

Annonse

27. september 2017

Sukkerfri og lavkalori sjokolademousse

Sukkerfri og lavkalori sjokolademousse
Onsdag aka lillelørdag!
Då er det på sin rette plass med en sunn og søt oppskrift 🙂 Denne sjokolademoussen er det mange av dere som kjenner til. For det første er det ein av dei aller første oppskriftene eg posta på bloggen for 4,5 år sida, for det andre har eg delt den fleire ganger før.
Denne sjokolademoussen er sukkerfri, naturlig proteinrik, skikkelig luftig og silkemjuk i konsistensen. En porsjon inneholder ca. 70 kalorier, og den porsjonen er god størrelse på! Berre å forsyne seg fleire ganger, med andre ord 😉
Sukkerfri sjokolademousse, 4 porsjoner 200 g gresk yoghurt, kvarg eller mager kesam 30 g original kakao 25 g sukrin+ 20 g sukrin gold 2 gelatinplater 2 eggekvitter en god klype salt 3-4 ss kokande vatn valgfritt: 4 biter sukkerfri sjokolade, lys eller mørk.
Slik gjer du: 1. Bland sammen yoghurt/kesam med kakao, sukrin+, sukrin gold og salt.
2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. I mellomtida stivpisker du eggekvittene til eit luftig, kvitt skum. Du skal kunne snu bollen opp-ned uten problem.
3. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør til gelatinen er oppløyst, og tilsett i yoghurtblandinga. Miks godt.
4. Vend forsiktig inn dei stivpiskede eggekvittene. Bruk gjerne en visp for å få det jevnt. Bland inn hakka sjokoladebiter visst du bruker det. Hell sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller en stor skål. Sett til avkjøling, sjokolademoussen er spiseklar etter ca. 4 timer i kjøleskap.
Til sjokolademousse må ein ha vaniljesaus♥ Denne gangen brukte eg Piano Vaniljesaus Zero fordi eg hadde det liggande i kjøleskapet, men lag gjerne vaniljesausen sjølv! Det er den aller beste 🙂 Oppskrift finner du blant anna HER!
Server gjerne med litt frukt/bær – bringebær, jordbær og banan er mine favoritter. Enkelt og godt♥
En oppskrift eg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på, håper fleire har lyst å prøve seg!
Ha en nydelig onsdag!

Onsdag aka lillelørdag!

Då er det på sin rette plass med en sunn og søt oppskrift 🙂 Denne sjokolademoussen er det mange av dere som kjenner til. For det første er det ein av dei aller første oppskriftene eg posta på bloggen for 4,5 år sida, for det andre har eg delt den fleire ganger før.

Denne sjokolademoussen er sukkerfri, naturlig proteinrik, skikkelig luftig og silkemjuk i konsistensen. En porsjon inneholder ca. 70 kalorier, og den porsjonen er god størrelse på! Berre å forsyne seg fleire ganger, med andre ord 😉

Sukkerfri sjokolademousse, 4 porsjoner
200 g gresk yoghurt, kvarg eller mager kesam
30 g original kakao
25 g sukrin+
20 g sukrin gold
2 gelatinplater
2 eggekvitter
en god klype salt
3-4 ss kokande vatn
valgfritt: 4 biter sukkerfri sjokolade, lys eller mørk.

Slik gjer du:
1. Bland sammen yoghurt/kesam med kakao, sukrin+, sukrin gold og salt.

2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. I mellomtida stivpisker du eggekvittene til eit luftig, kvitt skum. Du skal kunne snu bollen opp-ned uten problem.

3. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør til gelatinen er oppløyst, og tilsett i yoghurtblandinga. Miks godt.

4. Vend forsiktig inn dei stivpiskede eggekvittene. Bruk gjerne en visp for å få det jevnt. Bland inn hakka sjokoladebiter visst du bruker det. Hell sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller en stor skål. Sett til avkjøling, sjokolademoussen er spiseklar etter ca. 4 timer i kjøleskap.

Til sjokolademousse må ein ha vaniljesaus♥
Denne gangen brukte eg Piano Vaniljesaus Zero fordi eg hadde det liggande i kjøleskapet, men lag gjerne vaniljesausen sjølv! Det er den aller beste 🙂 Oppskrift finner du blant anna HER!

Server gjerne med litt frukt/bær – bringebær, jordbær og banan er mine favoritter. Enkelt og godt♥

En oppskrift eg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på, håper fleire har lyst å prøve seg!

Ha en nydelig onsdag!

Annonse

29 Kommentarer

N

Nina

29. oktober 2018

Om man ikkje har Sukrin+, ville du brukt dobbel mengde av Sukrin gold eller sukrinmelis?

Linda Stuhaug

31. oktober 2018

Jepp, bruk sukrinmelis 😀

D

Daria

25. oktober 2018

Jeg kan ikke bruke sukrin og sånt då jeg lurer på om det går å bruke vanlig sukker og evt hvor mye sukker skal det brukes ?

Linda Stuhaug

25. oktober 2018

Eg ville ikkje kun brukt sukker. 50 g melis og 20 g sukker, evt. 70 g melis 🙂

T

Tanja

30. mars 2021

Hei! Har du noen flere forslag til den greske yoghurten som jeg kan bytte med, om det er mulig? Fks, vanlig yoghurt ( vet den ikke blir lik proteinmengde) – vaniljekesam uten eller noe slikt? Takker for svar og at du lager så fine oppskrifter!

Linda Stuhaug

30. mars 2021

Hei! Du kan bruke kva som helst av yoghurt og kesam så lenge det er naturelle eller vaniljesmak 🙂

M

Marielle

25. april 2019

Hvor mye kalorier er det i denne?

Linda Stuhaug

25. april 2019

Det står i innlegget 🙂

T

Tomine

30. april 2024

70

T

Tone K.

29. januar 2021

Mulig det står andre steder i bloggen din, men jeg spør likevel. Du bruker i mange oppskrifter «Original kakao». Hva bruker du da? Hvilket merke? Takk for svar 🙂

Linda Stuhaug

31. januar 2021

Det er vanlig originalkakao/bakekakao fra butikken. Freia merket f.eks 🙂

L

Liv Randi

10. mars 2019

Takk for ny inspirasjon Første gang jeg har vært inne på denne siden i dag, å har allerede prøvd meg på sjokolademousse og vaniljesaus. Heller ikke vært borti Sukrin +/gold før, så må si jeg var veldig spent I minn munn var den litt mektig, så neste gang vil jeg prøve å halvere mengden med kakao, men smaken var nydelig og veien videre blir bare lettere og lettere Neste prosjekt på listen er dine protein muffins Takk for stor inspirasjon til sunn mat og dessert ❤

Linda Stuhaug

10. mars 2019

Kjekt å lese at du har funne fram til bloggen min, Liv Randi 😀 Håper eg kan inspirere mykje framover med både salte og søte oppskrifter <3

L

Lis

30. januar 2019

Takk for super oppskrift! Jeg tåler ikke sukrin (erythritol) så jeg brukte stevia- og sukralose-dråper istedet. God dessert når man skal prøve å holde kaloriforbruket nede.

Linda Stuhaug

30. januar 2019

Kjekt du liker oppskrifta, Lis 😀

M

Maria Larsen

26. januar 2020

Hei! Ny leser her Jeg prøvde å lage sjokolademoussen din, men synes den ble veldig syrlig når jeg brukte mager kesam. Har du noen tips til hvordan jeg kan få den litt søtere? Eventuelt noe jeg kan strø på toppen? Ellers synes jeg oppskriftene dine er helt himmelske!

Linda Stuhaug

27. januar 2020

Hei! Er ikkje så mykje hokus pokus, berre å bruke litt ekstra søtning i oppskrifta 🙂 Brukte du sukrin+ og sukrin gold? I tilfelle ville eg berre tilsatt 10-15 g ekstra sukrin+ neste gang 🙂

A

Anita

19. januar 2020

Lagde med gelatinpulver. Den ble veldig klumpete Skal kjøpe inn gelatinplater til nestegang. Takk for mange fine oppskrifter❤

Linda Stuhaug

20. januar 2020

Eg og gelatinpulver har aldri blitt gode venner, hehe. Det einaste eg bruker gelatinpulver til er gelegodis, men utenom det så får eg ofte klumpete resultat slik som deg… Aldri fått det med gelatinplater, så prøv det neste gang 😀 <3

M

Mona

23. april 2018

Denne sjokolademoussen var himmelsk Alle rundt bordet likte den supergodt, og de er ALLTID skeptisk til sukkerfritt… Tusen takk for nyyyydelig dessert Linda

Linda Stuhaug

23. april 2018

Hurra, det er en glede å lese 😀

R

Regine

17. april 2018

Hei! Kan eg bruke Tagatesse istedet for sukrin?

Linda Stuhaug

17. april 2018

Det går nok fint 🙂

S

Silje

9. mars 2018

Hei! Hva kan jeg bruke til å erstatte sukrin+? Får ikke tak i sukrin +. Har sukrin og sukrin gold. Hvilken mengde evn? På forhånd takk for råd. Mvh

Linda Stuhaug

11. mars 2018

Sukrin gold, dobbel mengde 🙂

S

Solveig Fjelde Voster

21. januar 2024

Hei, det svaret skjønte jeg ikke:-) lurte på hvordan en får det til å bli mousse og ikke flytende saus. Hadde den litt over 4 timer i kjøleskapet og fremdeles like tynn saus som ikke ble mousse. Kan det være mengden gelatin? Jeg brukte 2 gelatinblad(Dr Oetker) pakning.

Linda Stuhaug

22. januar 2024

Hei! Usikker på kva som har gått gale. Den skal bli mousse, og ikkje saus. Har laga denne sikkert 30 ganger og alltid fått mousse. Du kan evt bruke 3 plater neste gang, men det skal i utgangspunktet holde med 2 altså :)

S

Solveig Fjelde Voster

20. januar 2024

Hei! Jeg fikk ikke denne til. Det ble ikke mousse, men flytende etter litt over 4 timer i kjøleskapet. Hva har jeg gjort feil, mon tro?

Linda Stuhaug

21. januar 2024

Det kjem heilt an på, 6 personer kanskje :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg