Tilslørte frukostpiker

Hallo i mandagen 🙂

Skal eg sei en ting? Dåkke er fantastiske! Tilbakemeldinger, bilder og meldinger har strømma inn det siste døgnet, etter eg åpna forhåndsbestilling på boka mi igår. Forhåndssalget har virkelig gått over all forventing! Etter 11 timer igår hadde eg til og med slått den tidligare 24-timers rekorden på forhåndskjøpte bøker. Eg er mållaus, takknemlig og så utrulig glad. Takk alle sammen♥

Men, tilbake til dagens deilige oppskrift. Mandager holder eg som vanlig kjøttfri, men istedenfor middagsoppskrift har eg idag frukostoppskrift til dere: tilslørte frukostpiker! Dette er altså en sunn og frukost-vennlig vri på tilslørte bondepiker, med heimelaga eplesyltetøy, yoghurt, rista og sprø havregryn og litt brente mandler. Høyres ikkje det ut som en luksus start på dagen?

Tilslørte frukostpiker kan du sjølvsagt ete til dessert og. Vil du ha enda meir dessert-preg kan du sjølvsagt bytte ut alt/deler av yoghurt med piska krem, og likevell holde den sukkerfri og som eit sunnare alternativ!

Tilslørte frukostpiker, 2 porsjoner
Sukkerfritt eplesyltetøy, oppskrift HER. Evt. kan du bruke eplemost eller anna eplesyltetøy.
ca. 300 g valgfri yoghurt*
80 g havregryn
2 ss sukrin gold
eit dryss kanel og kardemomme
gjerne litt sukkerfri, brente mandler til servering, oppskrift HER *

Slik gjer du:
1. Rist havregryn i ei tørr panne med sukrin gold, kanel og kardemomme. Bruk middels varme og rør underveis til gryna har fått en gyllen farge. Avkjøl på bakepapir.

2. Legg sukkerfritt eplesyltetøy, yoghurt og rista havregryn lagvis i to glass. Server straks og nyt♥

* Tips!
Eg foretrekker gresk yoghurt/anna naturell yoghurt som eg søter litt med sukrin+, så kan eg sjølv bestemme kor søtt det skal vere. Men du bruker den yoghurten du liker og har tilgjengelig! Cottage cheese er også veldig godt 🙂

Rist havregryna om kvelden, la det ligge på bakepapiret/i eit glass, så lager du frukosten på 1-2-3 på morgonkvisten!

Visst du ikkje har brente mandler liggande, bruk gjerne en-to never hakkede mandler eller andre nøtter du har tilgjengelig, og rist sammen med havregryna. Det gir ekstra god smak, crunch og ikkje minst sunt fett i frukosten!

Nyt en sunn og deilig frukost med nokon du er glad i!

Ha en fantastisk mandag vidare 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *