Linda Stuhaug

Annonse

3. oktober 2017

Sukkerfri smuldrepai med plommer

Sukkerfri smuldrepai med plommer
God tirsdag!
Det nærmer seg slutten på plommesesongen, men eg håper du (som meg) har en del plommer igjen, så denne paien kan komme på bordet iløpet av veka 🙂 Plommene er fantastisk gode når dei blir baka i ovnen, dei blir så søte, møre og gode på smak. I kombinasjon med crunchy smuldretopping er det heilt perfekt!
Du trenger, 1 pai 800-1000 g plommer 2 ss potetmel 50 g sukrin gold 30 g sukrin+ 1 ts ekte vaniljepulver
Smuldretopping: 100 g smør, romtemperert 100 g mandler, grovt hakka 100 g sukrin gold 50 g havremel 50 g havregryn
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Del plommene i fire. Vend inn potetmel, sukrin+, sukrin gold og vaniljepulver, ha blandinga over i en paiform (min var 28 cm i diameter).
Bland sammen det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør med hendene. Det skal bli en klebig, smuldrette masse. Fordel over plommene.
Steik smuldrepaien på nederste rille i ca. 30 minutter, til smuldrelokket har blitt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørk. Avkjøl i minst 30 minutter før servering.
Server gjerne paien med vaniljekrem/vaniljesaus, oppskrift HER, eller vaniljeis, oppskrift HER. Min favoritt er definitivt lun smuldrepai med en klatt vaniljeis 🙂
Er det litt rester igjen kan paien fint frysast. Fint å ha i frysaren om ein plutselig får besøk!
Nyt <3

God tirsdag!

Det nærmer seg slutten på plommesesongen, men eg håper du (som meg) har en del plommer igjen, så denne paien kan komme på bordet iløpet av veka 🙂 Plommene er fantastisk gode når dei blir baka i ovnen, dei blir så søte, møre og gode på smak. I kombinasjon med crunchy smuldretopping er det heilt perfekt!



Du trenger, 1 pai
800-1000 g plommer
2 ss potetmel
50 g  sukrin gold
30 g  sukrin+
1 ts ekte vaniljepulver

Smuldretopping:
100 g smør, romtemperert
100 g mandler, grovt hakka
100 g  sukrin gold
50 g havremel
50 g havregryn

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Del plommene i fire. Vend inn potetmel, sukrin+, sukrin gold og vaniljepulver, ha blandinga over i en paiform (min var 28 cm i diameter).

Bland sammen det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør med hendene. Det skal bli en klebig, smuldrette masse. Fordel over plommene.

Steik smuldrepaien på nederste rille i ca. 30 minutter, til smuldrelokket har blitt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørk. Avkjøl i minst 30 minutter før servering.

Server gjerne paien med vaniljekrem/vaniljesaus, oppskrift HER, eller vaniljeis, oppskrift HER. Min favoritt er definitivt lun smuldrepai med en klatt vaniljeis 🙂

Er det litt rester igjen kan paien fint frysast. Fint å ha i frysaren om ein plutselig får besøk!

Nyt <3

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg