Pestogratinert laks

God fredag!

Eg er så glad i laks at eg kan like gjerne ete det en fredag som lørdag eller tirsdag. Lakseoppskrift på bloggen idag synes eg er heilt innafor! Kanskje det blir laks iløpet av helga?

Eg har laga pestogratinert laks med sesongens norske grønnsaker og poteter, en perfekt match på denne årstida. Det var virkelig godt!

Pestogratinert laks med bakte grønnsaker og poteter, 2 personer
ca. 400 g laksefilêt
salt & pepper
grønn pesto
revet/skiva ost

Norske grønnsaker i passelige biter/skiver –
eg brukte romanesco, rødbete, polkabete, gulbete, gulrot, pastinakk og småpoteter
salt & pepper
litt olivenolje

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, varmluft. Vask og skrubb/skrell grønnsaker, del i passelige biter. Fordel på eit steikebrett med potetene. Ha over salt, pepper og olivenolje. Steik i 20 minutter, eller til grønnsakene er lett møre.

Strø salt og pepper over laksen, smør over grønn pesto og topp med ost. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene dei 5-10 siste minutta, til osten er smelta og gyllen.

Server med en god klatt kesam eller rømme 🙂

*Tips og alternativer
– lag gjerne pestoen sjølv. Eg har oppskrift blant anna HER.
– brut dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Bruk gjerne søtpotet framfor poter om du liker det bedre!

Halvver oppskrifta om du er aleine (eller ha middag i to dager) – doble oppskrifta om de er fleire. Så enkelt!

Kos deg – uansett om det er kvardag eller helg 🙂

Ha en nydelig fredag godtfolk♥

6 kommentarer

 1. Da er maten i ovnen. Lukter nydelig. Takk for atter ei god oppskrift. Har også forhåndsbestilt kokeboka di. Gleder meg til den kommer. God helg ☺ mvh Hege

  1. Så hyggelig, Hege! Kjekt du har bestilt boka mi <3 riktig god helg til deg og dine 🙂

 2. Ann Magritt Strand

  hei linda, har nylig begynt å følge bloggen din og vil bare si at du har utrolig inspirerende innlegg om ulike oppskrifter og annen nyttig informasjon Jeg scrollet nedover siden og begynte å lagre oppskrifter som fanget min interesse og endte opp med å lagre sikkert omkring 90% av oppskriftene du har lagt ut de siste månedene! Så mye spennende og ikke minst sunn mat basert på enkle gode norske råvarer! Det elsker jeg! OG fantastisk at du ikke bryr deg om kaloriinnhold, det er virkelig tommel opp Denne retten ser fantastisk god ut og jeg skal absolutt prøve den inærmeste fremtid. Hvor får du tak i rotgrønnsaker som beter? Og hvor har du kjøpt det nydelige trebestikket?

  1. Hei Ann Margit!
   Tusen takk for koselig kommentar, det setter eg stor pris på <3 veldig kjekt du finner oppskriftene og innlegga mine inspirerande!

   Beter kjøper du på dagligvarebutikken. Dei aller fleste skal ha det no på denne årstida 🙂 Trebestikket har eg kjøpt på bruktbutikk!

   Håper laksemiddagen smaker 🙂

 3. Serverte denne i stedet for fredagstaco, og alle syntes det var utrolig godt! Takk for at du har så smakfulle og enkle oppskrifter 🙂

  1. Det er ikkje verst på en fredagskveld 😀 Det er veldig kjekt å dele, Mari 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *