Linda Stuhaug

Annonse

Litt grovare speltfocaccia

Litt grovare speltfocaccia
Hei!
For eit par veker sida lagde eg litt grovare speltfocaccia som tilbehør til middagen. Det er ikkje mykje focaccia eg har laga, men då har det alltid vore dei lyse variantane. Denne gangen ville eg prøve meg på en halvgrov variant og eg brukte rett og slett dei meltypane eg hadde tilgjengelig, og resultatet blei knallbra! Luftige, saftige focaccia med litt meir smak, nydelig 🙂
Eg valgte en enkel variant toppa med maldonsalt og rosmarin denne gangen, men her er det berre å bruke fantastien og toppe med det du måtte ønske 🙂 Fetaost, oliven, soltørka tomat, smakfulle pølser, ulike urter også vidare – dette kan du også putte i deiga om det er ønskelig.
Litt grovare focaccia, 1 liten langpanne 250 g fint speltmel 150 g havremel 100 g grovmalt rugmel, evt. sammalt spelt eller anna grovmel 1/2 pk tørrgjær 1 ts salt 1 ss flytande honning 4 dl lunka vatn 2 ss olivenolje
Topping: 2-4 ss olivenolje Fersk eller tørket rosmarin Havsalt eller maldonsalt
Slik gjer du: Bland saman mel og tørrgjær. Tilsett salt, honning og vatn, bland godt til en jevn og litt flytande deig. Vend inn olje til slutt. La deiga heve på en lun plass i 60 minutter.
Hell deiga over i en liten langpanne. Etterhev i 20-30 minutter. Fordel olje på toppen og trykk fingrene lett ned i deigen. Ha over toppingen, eg brukte kun maldonsalt og rosmarin denne gangen.
Steik focacciaen på 225 grader, over-undervarme i 15-20 minutter, eller til overflaten er gyllen og lett sprø. Avkjøl litt før servering.
Skjær opp i passelige biter og server til suppe, salat, koldtbord, tapasbord, grillmaten eller der det måtte passe. Eg serverte denne til lapskaus – nydelig med litt kremost/smør på 🙂
PS! Den kan fint frysast 🙂
Håper det frister♥

Hei!

For eit par veker sida lagde eg litt grovare speltfocaccia som tilbehør til middagen. Det er ikkje mykje focaccia eg har laga, men då har det alltid vore dei lyse variantane. Denne gangen ville eg prøve meg på en halvgrov variant og eg brukte rett og slett dei meltypane eg hadde tilgjengelig, og resultatet blei knallbra! Luftige, saftige focaccia med litt meir smak, nydelig 🙂

Eg valgte en enkel variant toppa med maldonsalt og rosmarin denne gangen, men her er det berre å bruke fantastien og toppe med det du måtte ønske 🙂 Fetaost, oliven, soltørka tomat, smakfulle pølser, ulike urter også vidare – dette kan du også putte i deiga om det er ønskelig.

Litt grovare focaccia, 1 liten langpanne
250 g fint speltmel
150 g havremel
100 g grovmalt rugmel, evt. sammalt spelt eller anna grovmel
1/2 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss flytande honning
4 dl lunka vatn
2 ss olivenolje

Topping:
2-4 ss olivenolje
Fersk eller tørket rosmarin
Havsalt eller maldonsalt

Slik gjer du:
Bland saman mel og tørrgjær. Tilsett salt, honning og vatn, bland godt til en jevn og litt flytande deig. Vend inn olje til slutt. La deiga heve på en lun plass i 60 minutter.

Hell deiga over i en liten langpanne. Etterhev i 20-30 minutter. Fordel olje på toppen og trykk fingrene lett ned i deigen. Ha over toppingen, eg brukte kun maldonsalt og rosmarin denne gangen.

Steik focacciaen på 225 grader, over-undervarme i 15-20 minutter, eller til overflaten er gyllen og lett sprø. Avkjøl litt før servering.

Skjær opp i passelige biter og server til suppe, salat, koldtbord, tapasbord, grillmaten eller der det måtte passe. Eg serverte denne til lapskaus – nydelig med litt kremost/smør på 🙂

PS! Den kan fint frysast 🙂

Håper det frister♥

Annonse

9 Kommentarer

J

Janita

12. juni 2021

Jeg elsker denne oppskriften og bruker det til alt! Spesielt godt til reker nå om sommeren <3

Linda Stuhaug

13. juni 2021

Så hyggelig Janita 😀

A

Aina

4. april 2019

Sit no i solnedgang å et nybakt focaccia med trøndersk pølsepålegg på! Nydeleg! Den her blir favoritt til lunsj, middag og kvelds her i huset Tusen takk for deling av denne oppskrifta og mykje anna godt

A

Aina

4. april 2019

Og eit stort pluss at den er baka på grovt mel og spelt evt økologisk melblanding Den heva seg flott og!

Linda Stuhaug

5. april 2019

Så kjekt å lese at du liker oppskrifta, Aina 😀 Høyres ut som en perfekt kveldsmat i solnedgangen! God helg til deg 😀

G

Ghiulis

12. februar 2019

Hei Har lett litt rundt etter en god oppskrift/tips på focaccia og gjerne litt grove. Fant den her! – Skal prøve denne neste gang, og bruke speltmel

Linda Stuhaug

13. februar 2019

Hei! Herlig 😀 Håper oppskrifta faller/falt i smak hos deg 🙂

M

Marit

8. februar 2024

Supergod oppskrift!👏🏻 Falt i smak hos hele familien - små og store☺️

Linda Stuhaug

11. februar 2024

Fantastisk😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg