Sunne og enkle vafler med cottage cheese

Hei!

Eg har mange oppskrifter på sunne vafler og pannekaker i arkivet, men ingen oppskrifter der eg bruker digg og proteinrik cottage cheese i røra! Det bruker eg innimellom når eg er tom for kesam, og det fungerer heilt topp 🙂  Fortvil ikkje om du ikkje er så glad i kvite klumper i vaflane dine, cottage cheesen blir nemlig most klumpfri og blir usynlig for dei som ikkje er så glad i det.

Vaflane er 100% grove (uten at det kjennes slik), proteinrike, sukkerfri, mektige og gode. Med andre ord så sunne og næringsrike at du kan ete dei til frukost, ha med i matpakken, som turmat eller kveldsmat. Desse kan du lage med ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken også:

Du trenger, 8-10 plater
4 egg
250 g cottage cheese
150 g havremel*
3 ss vaniljeprotein (kan sløyfast)
1-1,5 ss sukrin+ *
1 ss smør, smelta
2 ts bakepulver
2 ts kanel + 1 ts kardemomme
1-2 dl melk/vatn til passe konsistens

Slik gjer du:
Kjør egg og cottage cheese klumpfritt med en stavmiksar. Tilsett resten av ingrediensane og juster med melk/vatn til passe konsistens.

Steik vaflane i smurt vaffeljern til dei er gylne. Server varme, lune eller kalde med eller uten pålegg 🙂

Tips og alternativer*
Havremel kan byttast med anna tørrvare, eg bruker havremel fordi det er grovt og mettande uten at det kjennes slik. Har du ikkje havremel kan du og kjøre havregryn til havremel i en blendar eller foodprosessor. Hugs merka glutenfritt for 100% glutenfri vafler 🙂

Sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande ca. 2-3 ss sukker. Honning fungerer også bra! Smak gjerne til røra etter kor søtt du ønsker det, eller steik en prøvevaffel for å vere sikker på at resten blir bra.

Mitt favorittpålegg på vafler og pannekaker er cottage cheese og sukkerfritt syltetøy. Blir aldri lei♥ Ellers liker eg godt kombinasjonen av brunost og syltetøy, sukkerfritt sjokoladepålegg eller heimelaga nøttepålegg med og frukt/bær 🙂 Her er det ingen grenser, og det er berre å sette fram masse godt og variere pålegget på kvart vaffelhjerte!

Kva liker du best som pålegg på vafler? Kanskje eg får nokon nye, gode tips? Del gjerne i kommentarfeltet 😀

Då er klokka over 09, og eksamen ligger herved i Fronter. No har eg 48 timer forberedelse til muntlig framlegg på fredag, så visst det går litt treigt med meg dei neste dagane, så veit dere grunnen 🙂 I tillegg holder eg på med siste innspurt av kokeboka, og kan ikkje legge den på heilt på hylla heller. Er det lov å sei at eg allerede gleda meg til helg? Hehe, neida (joda).

Ha en nydelig onsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

23 kommentarer

  1. Hei! I en av vaffeloppskriftene dine så er det havremel og speltmel, kan speltmel byttes ut med sammaltmel? Ikke så god på melslag jeg Hilsen ei som må finne på noe nytt i matpakka.

    1. Hei! Ja, det går fint 🙂

  2. Hei! Hvilket merke bruker du når det gleder sukkerfritt sjokoladepålegg og sukkerfritt syltetøy?

    1. Heimelaga sjokoladepålegg 🙂
      Av syltetøy bruker eg lerum/nora sitt jordbærsylte, men lager innimellom sjølv der også!

  3. Du må prøve spekeskinke og agurk på vafler! Superdigg

    1. Høres digg ut, men ikkje på søte vafler vell?

  4. beste å bruke vanlig cottage cheese (som Kesam), eller spiller ikke så stor rolle?

    1. Anbefaler original for best resultat 🙂

  5. rebekka

    er dette i posjon?

    1. rebekka

      1 posjon *

      1. Det er 8-10 vafler. Trur du bli veldig mett om du eter alle sjølv i eit måltid.. 🙂

  6. Peanøttsmør, jordbærsyltetøy og cottage cheese er en slager! Masse lykke til med eksamen 🙂

    1. Høres godt ut! Tusen takk, Malene 🙂

  7. Hei. Har nå forsøkt meg på disse vaflene,men de setter seg fast i vaffeljernet! Hva gjør jeg feil? Har du opplevd dette med denne røra?

    1. Du gjer nok ikkje noke feil, litt meir smør på vafflejernet så går det vell fint? 🙂

  8. Mm, disse var knallgode!

    1. Så bra, Silje 😀

  9. Hei! Har det noe og si om man bruker «vanlig» proteinpulver i oppskrifter vs pulver av typen «Bakepro», markedsført som proteinpulver spesielt egnet for baking? Noen erfaring med dette? 🙂

    1. Tenker du i vaflane eller tenker du generelt no? Uansett – dei svært få gangane eg bruker proteinpulver (det er kun i vafler/pannekaker og proteinbarer) så er det for å få litt ekstra smak. Vaniljeprotein gir jo fra seg god, søt vaniljesmak, og det er derfor eg lika å bruke det i vafler og pannekaker 🙂 Bakepro er jo relativt nøytralt, men nok å bruke det også!

  10. Solveig sørensen

    Tusen takk for alle se flotte oppskriftene du kommer med

    1. Det er en glede å inspirere, Solveig 🙂

  11. Katarina Weckman

    Kan man göra dessa LCHF? Vad skulle du rekommendera att man ersätter som mjöl?

    1. Tja, du kan prøve med mandelmjøl kanskje? Eller anna mjøltype du har god erfaring med 🙂