Linda Stuhaug

Annonse

23. oktober 2017

Gresskarsuppe med rista gresskarkjerner

Gresskarsuppe med rista gresskarkjerner
Hei kjøttfri mandag!
Det er oktober og sesong for gresskar, og derfor serverer eg nydelig gresskarsuppe til dere her idag. Gresskarkjøtt får en mild, søtlig smak når den kokast eller bakast, og er fantastisk god å lage suppe på. Perfekt som en kjøttfri middag i oktobermåneden 🙂
PS! Det er viktig at du kjøper riktig gresskar på butikken, vi skiller nemlig mellom matgresskar og pyntegresskar. Eg har brukt Butternut-gresskar, som er den litt lyse, pæreforma gresskaren. Du må ikkje finne på å lage suppe med dei store, lekte Halloween-gresskarane, som egner seg bedre til pynt… 😉
Gresskarsuppe med rista gresskarkjerner, ca. 4 personer 1 stk butternut gresskar på 1,5 kg (ca. 1 kg gresskarkjøtt) 4 gulerøtter 2 stk løk, grovhakka 2 fedd kvitløk, finhakka 1 ss ingefær, revet 1/2-1 stk chili, finhakka 1-2 ss smør eller olje 6 dl grønnsakskraft/buljong 200 ml kokosmelk/kokoskrem salt og pepper
Slik gjer du: 1. Skrell gresskar og gulerøtter, del i jevnstore biter.
2. Varm smør eller olje i en kjele. Fres løk, kvitløk, ingefær og chili til løken er blank. Ha oppi grønnsakskraft/buljong, gresskar og gulerøtter. La det småkoke til grønnsakene er møre.
3. Kjør suppa glatt med en stavmiksar. Tilsett kokosmelk/kokoskrem, smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med meir væske om du vil ha ei tynnare suppe.
4. Server med rista gresskarkjerner.
Psst! Bruk olje og suppa er også vegansk 😉
Rista gresskarkjerner lagde eg enkelt og greit slik: ca. 100 g gresskarkjerner 2 ts olje/smør malsdonsalt
Slik gjer du: Varm opp olje/smør i en steikepanne, bruk litt over middels varme. Tilsett gresskarkjernene og la det riste til gresskarkjernene begynner å poppe. Tilsett maldonsalt og la gresskarkjernene avkjøle seg på bakepapir. Oppbevares i glass.
Rista gresskarkjerner er nydelig som snacks, over yoghurtblandinger eller som garnityr til suppe, slik som på denne gresskarsuppa. Fantastisk godt!
Du kan sjølvsagt bruke en av dei andre typane matgresskar dersom du liker dei bedre/har dei tilgjengelig. Les gjerne HER om du er usikker på kva typer gresskar som er matgresskar 🙂
Bon Appètit!

Hei kjøttfri mandag!

Det er oktober og sesong for gresskar, og derfor serverer eg nydelig gresskarsuppe til dere her idag. Gresskarkjøtt får en mild, søtlig smak når den kokast eller bakast, og er fantastisk god å lage suppe på. Perfekt som en kjøttfri middag i oktobermåneden 🙂

PS! Det er viktig at du kjøper riktig gresskar på butikken, vi skiller nemlig mellom matgresskar og pyntegresskar. Eg har brukt Butternut-gresskar, som er den litt lyse, pæreforma gresskaren. Du må ikkje finne på å lage suppe med dei store, lekte Halloween-gresskarane, som egner seg bedre til pynt… 😉

Gresskarsuppe med rista gresskarkjerner, ca. 4 personer
1 stk butternut gresskar på 1,5 kg (ca. 1 kg gresskarkjøtt)
4 gulerøtter
2 stk løk, grovhakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1 ss ingefær, revet
1/2-1 stk chili, finhakka
1-2 ss smør eller olje
6 dl grønnsakskraft/buljong
200 ml kokosmelk/kokoskrem
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Skrell gresskar og gulerøtter, del i jevnstore biter.

2. Varm smør eller olje i en kjele. Fres løk, kvitløk, ingefær og chili til løken er blank. Ha oppi grønnsakskraft/buljong, gresskar og gulerøtter. La det småkoke til grønnsakene er møre.

3. Kjør suppa glatt med en stavmiksar. Tilsett kokosmelk/kokoskrem, smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med meir væske om du vil ha ei tynnare suppe.

4. Server med rista gresskarkjerner.

Psst! Bruk olje og suppa er også vegansk 😉

Rista gresskarkjerner lagde eg enkelt og greit slik:
ca. 100 g gresskarkjerner
2 ts olje/smør
malsdonsalt

Slik gjer du:
Varm opp olje/smør i en steikepanne, bruk litt over middels varme. Tilsett gresskarkjernene og la det riste til gresskarkjernene begynner å poppe. Tilsett maldonsalt og la gresskarkjernene avkjøle seg på bakepapir. Oppbevares i glass.

Rista gresskarkjerner er nydelig som snacks, over yoghurtblandinger eller som garnityr til suppe, slik som på denne gresskarsuppa. Fantastisk godt!

Du kan sjølvsagt bruke en av dei andre typane matgresskar dersom du liker dei bedre/har dei tilgjengelig. Les gjerne HER om du er usikker på kva typer gresskar som er matgresskar 🙂

Bon Appètit!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg