Alt-i-en lakseform

Eg elsker å lage ulike former/gratenger til middag der eg kan putte oppi diverse rester og halvslappe grønnaker. Eg er en stor motstander av unødvendig kasting av mat, og gjer det kun om det er høgst nødvendig. Denne lakseformen inneholder det eg hadde i grønnsakskuffen, kokte poteter fra middagen dagen før og laks eg fant på datotilbud i butikken. Perfekt å bruke til en alt-i-en lakseform!

Lakseformen er komplett og med både grønnsaker, potet, laks og saus – så noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig. Etter nokon minutter forberedelser lager formen seg sjølv i ovnen, og du har en sunn og smakfull kvardagsmiddag på 30 minutter:

Du bruker sjølvsagt dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Potetene kan byttast med søtpotet, pasta eller ris, og philadelphia kan byttast med anna type kremost eller creme fraiche. Her er det berre fantasien som setter grenser 😉 Her er ingrediensane eg brukte:



Alt-i-en lakseform, ca. 3 personer

1 brokkoli
3-4 gulerøtter
1/2 -1 purreløk
3-4 store kokte poteter
500 g laksefilèt
salt og pepper
1 boks philadeplhia kvitløk&urter
revet ost

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kutt grønnsaker og poteter i mindre biter og legg i en ildfast form. Legg over biter av laksefilet, strø over salt og pepper.

Fordel philadelphia over laksen og topp formen med revet ost. Steik midt i ovnen i 20-25 minutt, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server!



Enkelt, ikkje sant? Kvardagsmiddagane trenger ikkje vere så avanserte!

Lag din egen vri og del gjerne i kommentarfeltet!

Og du… hugs å bruke sansane før du kaster mat. Sjå, lukt og smak – det er mange matvarer som kan etast dager, veker og måneder etter utgått dato 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 kommentarer

  1. Veronika

    Så godt ut! Det skal jeg prøve å lage.

    Hvordan fikk du strimler av Philadelphia egentlig?

    1. Tok philadelphiaen inni en plastpose og klipte av tuppen 🙂

  2. Julie A

    Jeg brukte snøfrisk med dillsmak og skviset over litt sitron. Hadde også i to sopp. Hadde ikke ferdig kokte poteter så jeg serverte med ris og litt soyasaus i stedet for.

    Ble veldig godt. Elsker middager man stort sett kan lage i en form

    1. Ikkje sant! Det er så lettvint, og ikkje minst en fin måte å bruke det man har på 🙂

  3. Kan være en fordel å skrive at poteten må være kokt på forhånd

    1. Det står jo TO plasser i innlegget? Til og med ingredienslista står det KOKTE poteter. Så den tar eg ikkje på min kappe 🙂

  4. Dette ble middag i dag, latterlig enkel, rask og kjeeeempegodt med philadelfiaost!! Takk! Hadde oppi et par fedd hvitløk og vårløk i stedet for purreløk. Namnam

    1. Høres veldig godt ut, Marte 😀 Kjekt middagen falt i smak hos deg!! 🙂

  5. Camilla

    Har du tips for å gjøre denne retten melkefri?

    1. Bruke alternativ creme fraiche/kremost og vegansk ost, kanskje? Eventuelt droppe osten på toppen 🙂

  6. Skal laksen vært gjort noe med på forhånd?