Sukkerfri og glutenfri arme riddere

God morgen!

Kan eg friste med ferske arme riddere til frukost idag? Arme riddere er i utgangspunktet en tradisjonell dessert beståande av loffskiver, dyppa i en blanding av egg, melk, sukker og kanel. Loffskivene steikast gyllenbrune og serverast med syltetøy. Dette er jo superenkelt å lage i en litt sunnare og meir næringsrik variant – og nettopp det har eg gjort her. Nydelig!

Sukkerfri og glutenfri arme riddere, 1 porsjon
1 egg
0,5 dl melk
1 ss sukrin gold
eit dryss kanel og kardemomme
smør til steiking
2-3 skiver Fria glutenfritt havrebrød – eller anna brød etter smak og behag

Slik gjer du: 
Visp lett sammen egg, melk, sukrin, kanel og kardemomme. Dypp brødskivene i eggeblandinga, og steik dei gylne på begge sider i ei steikepanne. Server arme riddarane varme eller lune med det tilbehøret du ønsker, gjerne frukt, bær, syltetøy, en klatt yoghurt eller cottage cheese.

Innlegget er skrevet i samarbeid med Fria, og eg har fått prøve Fria sitt glutenfrie havrebrød som er nøkkelhullsmerka. Produktene til Fria finner du i frysedisken på Meny, i tillegg til utvalgte Joker, Prix, Extra, Mega, Obs og Spar butikker over heile landet. Dei trenger berre  tine nokon minutter i romtemperatur så er brødskivene ferske og klare til å etast!

Brødet var midt i blinken å lage arme riddere med, så dette er eit fint alternativ for dere som ønsker eit glutenfritt alternativ eller har cøliaki/glutenintoleranse 🙂 Det du ikkje ete legger du tilbake i frysaren til en seinare anledning, det er en av fordelane med at det er frossenvare! Er du nysgjerrig på Fria sine produkt kan du besøke heimsida her.

Arme ridderene kan du nyte til frukost (det gjorde eg!), lunsj, dessert eller kveldsmat 🙂

Frukost til helga kanskje? Det er jo stas å gjere litt ekstra ut av helgefrukosten 🙂

Nyt dagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *