Sukkerfri, sunnare arme riddere

God morgen!

Kan eg friste med ferske arme riddere til frukost idag? Arme riddere er i utgangspunktet en tradisjonell dessert beståande av loffskiver, dyppa i en blanding av egg, melk, sukker og kanel. Loffskivene steikast gyllenbrune og serverast med syltetøy. Dette er jo superenkelt å lage i en litt sunnare og meir næringsrik variant – og nettopp det har eg gjort her. Nydelig!

Sukkerfri arme riddere, 1 porsjon
1 egg
0,5 dl melk
1 ss sukrin gold
eit dryss kanel og kardemomme
smør til steiking
2-3 skiver valgfritt grovt brød

Slik gjer du: 
Visp lett sammen egg, melk, sukrin, kanel og kardemomme. Dypp brødskivene i eggeblandinga, og steik dei gylne på begge sider i ei steikepanne. Server arme riddarane varme eller lune med det tilbehøret du ønsker, gjerne frukt, bær, syltetøy, en klatt yoghurt eller cottage cheese.

Arme ridderene kan du nyte til frukost, lunsj, dessert eller kveldsmat 🙂

Frukost til helga kanskje?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *