Digg og enkel aubergine pizza

Kvardagspizza i en fei? Då er aubergine pizza midt i blinken!

Aubergine pizza lagde eg for første gang for eit par år tilbake, og sida det har det vore en jevnlig middag på bordet, kvardag som helg. Det er så godt! Er du glad i aubergine og smelta ost, så er dette midt i blinken for deg 🙂

Aubergine-bunnen blir mør og saftig (nei, den blir ikkje sprø, og det er heller ikkje meininga), og gir en skikkelig god smak når den er bakt. Med riktig topping så blir det eit supert festmåltid. En perfekt middag for en, så er det berre å lage opp meir om fleire skal ete:

Aubergine pizza, 1 porsjon
1 stor aubergine
ketsjup eller tomatpure
skiva ost*
spekeskinke i biter*
valgfri grønnsaker/urter*
krydder etter smak


Tips*

Bruk gjerne en ost med litt smak. Jarlsberg er min favoritt, men innimellom bruker eg også en mozzarella- og cheddarblanding. Nam!

Eg liker best spekeskinke som salt topping på auberginepizzaen, men det er og godt med bacon, pepperoni etc. Lager eg vegetarvariant dropper eg dette, og det er veldig godt uten også.

Eg bruker alltid det eg har tilgjengelig av grønnsaker/urter, det er ikkje noko must heller. Denne gangen brukte eg rødløk, spisspaprika og fersk timian.

Sett steikeovnen på 180 grader, over-undervarme. Del opp aubergine i ca. 1 cm tjukke skiver og legg på eit steikebrett med bakepapir.

Smør på ketsjup/tomatpure og legg over ost.

Topp med biter av spekeskinke, grønnsaker og evt. urter etter smak. Eg brukte litt pizzakrydder også. Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen, ca. 20-25 minutt. Eg synes auberginen er best når den er heilt mør, og steiker den ofte litt meir enn nødvendig.

Eg synes det er godt med kvitløksdressing som tilbehør, som enkelt og greit består av kesam, pressa kvitløk, litt urter, salt og pepper.

Pizza til kvardag eller helg – med den beste samvittighet! Og det er så innimari godt også, håper virkelig du har lyst å prøve 🙂 Og du… bruker du nok ost/topping så JA – då blir du god og mett, også av grønnsakspizza!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Prøvde disse i dag og de ble kjempegode. Selv femåringen spiste!

    1. Så kjekt å lese, Marit! Alt for lenge sida eg har laga aubergine pizza no – det er jo så godt 😀