Linda Stuhaug

Annonse

Sunnare snickerskake – en enkel favoritt!

Sunnare snickerskake – en enkel favoritt!
Hei godtfolk!
Idag har eg lyst å dele en av mine topp 5 oppskrifter på nytt: snickerskaka mi♥ Denne kaka delte eg oppskrift på for første gang i april 2014her, og sida den tid har den vore skikkelig populær blant både barn og ungdom, kvinner og menn, yngre og eldre – og havna heilt på topp.
Kvifor det, mon tro? Jo, kaka er virkelig enkel å lage, kan stå veker eller måneder i frysar/kjøleskap, snickers er en klassisk favoritt og denne kaka er så god at den ikkje overhode ikkje kjennes ut som er eit sunnare alternativ! Kaka er uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenfri havregryn) og kan lagast melkefri om du bruker alternativ til fløyte, smør og sjokolade 🙂
Snickerskaka blir nesten meir som en konfekt, og har den nydelige kombinasjonen mellom det søte og salte. For å vise kor rask og enkel den er å lage, så har eg tatt steg-for-steg bilder og håper virkelig at fleire vil prøve seg. Eg har og gjort nokon små justeringer i oppskrifta:
Du trenger, 1 stk på 20×30 cm form Bunn 200 g salte peanøtter 80 g havregryn 150 g ferske, saftige dadler (ca. 7-8 store) * 2 ss sukrin gold evt. litt smelta smør
Fyll 2,5 dl vikingmelk eller fløyte 4 ss sukrin gold 15 g smør 30 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 60%)
Topping litt salte peanøtter
* Et lite PS! du vil ikkje kjenne smaken av dadlane. Dadlane er gir sødme og nydelig konsistens, men du kjenner ikkje smaken av dei.
Slik gjer du: Start med bunnen. Ha peanøtter, havregryn, sukrin gold og dadler (hugs å ta ut stein) i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør på full guffe i 1-2 minutter, til en jevn, smuldrette og fuktig masse.
Kjenn på blandinga om du kan forme den mellom hendene. Visst ikkje tilsetter du litt og litt smelta smør til massen er formbar mellon hendene.
Trykk massen kompakt ned i en form på 20×30 cm med bakepapir. Bruk gjerne baksida av ei skei og fukt den under rennande, varmt vatn. Sett i frysaren medan du lager fyllet.
Ha vikingmelk/fløyte, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikrøbølgeovnen på maks styrke i 4-5 minutt før du tar den ut og rører litt. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse, ca. 5-10 minutter. Følg med og rør ofte mot slutten av koketida. Konsistensen kan samanlignast med konsistens på yoghurt.
PS! Karamellen kan og koke i en kjele, men dette tar mykje lengre tid. Rør ofte og bruk medium varme.
Når karamellmassen er ferdig tilsetter du straks biter av mørk sjokolade. Bland godt. Deretter brer du fyllet over bunnen med en slikkepott. Dryss over litt peanøtter til slutt.
Sett snickerskaka tilbake i frysaren, no er den spiseklar etter ca. 60 minutter. Skjær opp i biter og nyt!
Snickerskaka kan du oppbevare lenge i kjøleskap eller frysaren. Eg liker best å oppbevare den i frysaren, så er den spiseklar etter ca. 10 minutter i romtemperatur. Heilt topp å ha liggande for litt sunnare snacks om ein blir fysen eller plutselig får besøk!
Visst du skal servere eit sunnare alternativ til barn, ungdom, kresne, eldre eller kva som helst – så er denne snickerskaka den eg alltid anbefaler. Eg har ofte servert den på stands der alle slags folk har smakt og likt kaka. I tillegg er tilbakemeldingane fra dere følgere veldig gode, og ikkje minst så etterspørr familien min snickerskake til kaffien når eg er heime på besøk!
En sikker vinner som eg virkelig håper eg har forenkla slik at akkurat DU har lyst å prøve 🙂 Til sunnare kos, fredagsgodt, bursdagssnacks, tursnacks eller eit lite, søtt påfyll før middagen.
Har du spørsmål, så spørr gjerne. Ellers håpa eg at du gir meg en tilbakemelding her, på facebook-sida mi eller på instagram (bruk #lindastuhaug og @lindastuhaug) så eg får med meg ditt resultat♥
Ha en nydelig torsdag vidare!

Hei godtfolk!

Idag har eg lyst å dele en av mine topp 5 oppskrifter på nytt: snickerskaka mi♥ Denne kaka delte eg oppskrift på for første gang i april 2014 her, og sida den tid har den vore skikkelig populær blant både barn og ungdom, kvinner og menn, yngre og eldre – og havna heilt på topp.

Kvifor det, mon tro? Jo, kaka er virkelig enkel å lage, kan stå veker eller måneder i frysar/kjøleskap, snickers er en klassisk favoritt og denne kaka er så god at den ikkje overhode ikkje kjennes ut som er eit sunnare alternativ! Kaka er uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenfri havregryn) og kan lagast melkefri om du bruker alternativ til fløyte, smør og sjokolade 🙂

Snickerskaka blir nesten meir som en konfekt, og har den nydelige kombinasjonen mellom det søte og salte. For å vise kor rask og enkel den er å lage, så har eg tatt steg-for-steg bilder og håper virkelig at fleire vil prøve seg. Eg har og gjort nokon små justeringer i oppskrifta:

Du trenger, 1 stk på 20×30 cm form

Bunn
200 g salte peanøtter
80 g havregryn
150 g ferske, saftige dadler (ca. 7-8 store) *
2 ss sukrin gold
evt. litt smelta smør

Fyll
2,5 dl vikingmelk eller fløyte
4 ss sukrin gold
15 g smør
30 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 60%)

Topping
litt salte peanøtter

* Et lite PS! du vil ikkje kjenne smaken av dadlane. Dadlane er gir sødme og nydelig konsistens, men du kjenner ikkje smaken av dei.

Slik gjer du:
Start med bunnen. Ha peanøtter, havregryn, sukrin gold og dadler (hugs å ta ut stein) i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør på full guffe i 1-2 minutter, til en jevn, smuldrette og fuktig masse.

Kjenn på blandinga om du kan forme den mellom hendene. Visst ikkje tilsetter du litt og litt smelta smør til massen er formbar mellon hendene.

Trykk massen kompakt ned i en form på 20×30 cm med bakepapir. Bruk gjerne baksida av ei skei og fukt den under rennande, varmt vatn. Sett i frysaren medan du lager fyllet.

Ha vikingmelk/fløyte, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikrøbølgeovnen på maks styrke i 4-5 minutt før du tar den ut og rører litt. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse, ca. 5-10 minutter. Følg med og rør ofte mot slutten av koketida. Konsistensen kan samanlignast med konsistens på yoghurt.

PS! Karamellen kan og koke i en kjele, men dette tar mykje lengre tid. Rør ofte og bruk medium varme.

Når karamellmassen er ferdig tilsetter du straks biter av mørk sjokolade. Bland godt. Deretter brer du fyllet over bunnen med en slikkepott. Dryss over litt peanøtter til slutt.

Sett snickerskaka tilbake i frysaren, no er den spiseklar etter ca. 60 minutter. Skjær opp i biter og nyt!

Snickerskaka kan du oppbevare lenge i kjøleskap eller frysaren. Eg liker best å oppbevare den i frysaren, så er den spiseklar etter ca. 10 minutter i romtemperatur. Heilt topp å ha liggande for litt sunnare snacks om ein blir fysen eller plutselig får besøk!

Visst du skal servere eit sunnare alternativ til barn, ungdom, kresne, eldre eller kva som helst – så er denne snickerskaka den eg alltid anbefaler. Eg har ofte servert den på stands der alle slags folk har smakt og likt kaka. I tillegg er tilbakemeldingane fra dere følgere veldig gode, og ikkje minst så etterspørr familien min snickerskake til kaffien når eg er heime på besøk!

En sikker vinner som eg virkelig håper eg har forenkla slik at akkurat DU har lyst å prøve 🙂 Til sunnare kos, fredagsgodt, bursdagssnacks, tursnacks eller eit lite, søtt påfyll før middagen.

Har du spørsmål, så spørr gjerne. Ellers håpa eg at du gir meg en tilbakemelding her, på facebook-sida mi eller på instagram (bruk #lindastuhaug og @lindastuhaug) så eg får med meg ditt resultat♥

Ha en nydelig torsdag vidare!

Annonse

70 Kommentarer

G

Gulnaz Johansen

11. november 2018

Denne kaken var kjempegod Laget sjokolade fudge med peanøtter av resten av vikingmelka. Kjempeenkelt å lage og smaker over all forventning.

Linda Stuhaug

11. november 2018

Så kjekt du likte kaka, Gulnaz 🙂 Denne er virkelig en storfavoritt hos fleire!

S

Siri Thaule

10. april 2021

Nå står kaka i frysen,og jeg gleder meg til smake på den til kaffen. Du har mange fine oppskrifter som jeg vil prøve.

Linda Stuhaug

11. april 2021

Takk Siri, så hyggelig å lese 😀

A

Ann Elin

24. mars 2021

Hei, eglurte på om den kan stå kjøleskapet istedenfor fryseren når du har laget den, og hvor lenge?

Linda Stuhaug

25. mars 2021

Hei! Ja, det kan den. Den står leeenge, det er absolutt ikkje noko å tenke på 🙂

N

Nansy Havikbotn

23. mars 2021

Hei. Hvis man ikke har sukrin, kan man erstatte det med noe annet?

Linda Stuhaug

24. mars 2021

Ja, du kan bruke vanlig sukker 🙂

I

Isabell

21. mars 2021

Hei! Kan man bruke sukrinsirup gold istedenfor sukrin gold?

Linda Stuhaug

21. mars 2021

Ja 🙂

M

Monika

20. mars 2019

Hei! Salte peanøtter – er det vanlege peanøtter, feks Polly? Trudde dei var ganske usunne (pga oljen). Har du forslag til type? Kan eg alternativt bruke usalta peanøtter og ha i litt salt?

Linda Stuhaug

20. mars 2019

Ja, det er heilt vanlige peanøtter, ikkje noko hokus pokus 🙂 Usalta peanøtter med ekstra salt er eit alternativ, men eg synes vertfall ikkje det blir like godt 😉

N

Nina

6. mars 2019

Lagde denne for første gang i hælga. Helt klart min nye favoritt. Kjæmpego. Tusen takk for alle de fantastiske oppskriftene du deler.

Linda Stuhaug

7. mars 2019

Takk for hyggelig tilbakemelding, Nina 😀 Det er veldig, veldig kjekt!

K

Katharina

19. februar 2019

Hei. Kan man bytte sukrin gold med kokosblomstsukker? Bruker man da samme mengde i tilfelle?

Linda Stuhaug

20. februar 2019

Ja og ja 🙂

V

Viktoria

9. februar 2019

Hei! Hva kan være årsaken til at karamellmassen min blir veldig flytende?

Linda Stuhaug

10. februar 2019

Du må koke den enda lengre.

C

Christine

3. februar 2019

Kan man bruke noe annet enn sukrin Gold? Klarer dessverre ikke smaken

Linda Stuhaug

3. februar 2019

Bruk anna valgfri søtning du 😉

S

Sara

1. februar 2019

Hei, Kan jeg bruker vanlig sukker istendefor sukrin gold? takk for alle tips du deler!!

Linda Stuhaug

3. februar 2019

Ja, det kan du 🙂 Kjekt du følger, Sara!

H

Haldis

31. januar 2019

Finn ein ferske dadlar i fruktdisken? Har aldri sett dei. Gir denne mengda dadlar særleg mykje blodsukkerstigning? Gled meg til å prøve

Linda Stuhaug

1. februar 2019

Ja, ferske dadler finnes i lausvekt i dei fleste butikker 🙂 Kjem an på kor mykje du ete. Det er 150 g dadler i heile oppskrifta, og oppskrifta gir ca. 40 biter. Men eg har mange diabetikere som fint ete denne kaka 😉

S

Sportyindie

31. januar 2019

Tips til sukkerfri sjokolade som ikke har «vondt i magen søtning»(maltitol).? Mottas med takk ☺️

Linda Stuhaug

1. februar 2019

Cavalier 🙂

S

SportyMånestråle

31. januar 2019

Heisann, hvilken sukkerfri sjokolade bruker du? Jeg ender med å bruke vanlig sjokolade dager kun finner «vondt i magen» søtning a la maltitol Tips mottas med takk

Linda Stuhaug

1. februar 2019

Eg bruker Cavalier 😉 85% mørke sjokoladen er søta med Stevia og Sukrin.

T

Thea lyche

31. januar 2019

Hei, kan jeg bruke noe annet enn sukrin gold?:)

Linda Stuhaug

1. februar 2019

Kva du tenker på då..? Må nesten vite litt kva du sikter etter, om det er sukker eller anna type alternativ søtning.

M

Marte

31. januar 2019

Hei. Har du tips til hvordan man lager toppingen uten mikro?

Linda Stuhaug

1. februar 2019

Hei! Det står i innlegget 😉 «PS! Karamellen kan og koke i en kjele, men dette tar mykje lengre tid. Rør ofte og bruk medium varme.» 🙂

J

Jeanette

20. januar 2019

Skal dadlene ligge i bløt over natten før man lager bunnen? Tenker at det er vanskelig å få blandet de ellers

Linda Stuhaug

20. januar 2019

Nei, det skal dei ikkje. Ferske dadler er mjuke og saftige 🙂

A

Anna Elise Riise

1. mai 2019

Hei! Jeg tenkte å bake snickerskaka, og lurte på om jeg kunne bruke matfløte i stedet for vikingmelk? Mvh Anna Elise

Linda Stuhaug

2. mai 2019

Hei! Eg trur nok dessverre ikkje at du kjem til å få karamell av matfløyte :/ Bruk heller vanlig fløyte 🙂

T

Tone

21. januar 2020

Hei, Prøvde å lage Snickerskaken, men misslykketFyllet skilte seg. (Jeg kokte fyllet)Vet du hva jeg kan ha gjort feil? Mvh Tone

Linda Stuhaug

21. januar 2020

Hei! Det kan høyres ut som det har 1) vore veldig høg temperatur eller 2) rørt for hardt/for mykje.

B

B

25. mai 2018

Hei på deg! Du er min største inspirasjon i matveien, og du gir meg motivasjon til å bruke tid på god og sunn matlaging, som det er masse glede i. Jeg prøvde på denne i går kveld, men opplevde av fyllet klumpet seg/skilte seg(?). Kanskje jeg hadde det for lenge i mikroen, evt ikke lenge nok? Massen var tykk (som yoghurt vil jeg si) da jeg tok den ut for å røre i sjokolade, men den var ikke jevn og fin. Hva tror du gikk galt? 🙂

Linda Stuhaug

26. mai 2018

Hei! Tusen takk for hyggelige ord, det er veldig kjekt å lese <3 Dte har faktisk skjedd eit par ganger med meg også at den har skilt seg, uten at eg finner noko logisk forklaring på det. Men eg har brukt en visp til å piske den sammen igjen, og det har gått heilt fint for min del iallefall 🙂

B

B

28. mai 2018

Takk for svar! Skal prøve det neste gang 🙂

Linda Stuhaug

29. mai 2018

Flott 🙂

A

Anne Britt Hovland

17. mai 2018

Lagde denna i går, og den var kjempegod !

Linda Stuhaug

17. mai 2018

Så kjekt å lese, Anne Britt!! 🙂

K

Kaia

13. mai 2018

Hei. Når jeg lager fyllet i mikroen så spruter det veldig. Noen tips for å unngå det? Litt kjedelig å vaske mikroen hver gang. Elsker kaka! 🙂

Linda Stuhaug

13. mai 2018

Egentlig ikkje… Spruter litt her også, så eg har dessverre ingen gode triks å dele :/ Kokast massen i en kjele spruter den ikkje då 🙂

I

Ingrid

5. mars 2019

Lagde kaken for første gang i går – slapp sprut i mikroen med denne glassformen fra IKEA https://www.ikea.com/no/no/p/ikea-365-matoppbevaring-med-lokk-rektangulaer-glass-plast-glass-s89269071/ Sånn ellers funket økologiske steinfrie dadler fra Änglsmark (kjøpes i Coop butikkene), måtte tilsette litt vann og smør – aner jo ikke hvordan «vanlig» variant smaker, men funket bra her Tusen takk for oppskrift og det imponerende arbeidet du legger ned ☺️

Linda Stuhaug

5. mars 2019

Tørka dadler funker det, men det blir ikkje heilt den samme, gode smaken – og det påvirker også konsistensen. Men med litt ekstra smør så går det fint an å bruke 🙂 Takk for hyggelig ord, Ingrid 😀

E

Eirin

3. mai 2018

Kjempe god kake og så enkel å lage! Anbefales!! 🙂

Linda Stuhaug

3. mai 2018

Så hyggelig, Eirin 🙂

A

Anonym

26. mars 2018

Hei. Dadler, inneholder ikke det en del sukker da? Leste nemlig at den inneholdt 68 gram sukkerarter per 100 gram (http://www.bama.no/frukt/daddel/.)

Linda Stuhaug

26. mars 2018

Ja, naturlig fruktsukker ja. Det er stor forskjell på naturlig fruktsukker og tilsatt kvitt, raffinert sukker 😉

A

Anonym

26. mars 2018

Men i følge internett er det visst ikke så stor forskjell..?

Linda Stuhaug

27. mars 2018

Dadler inneholder masse fiber, vitaminer og mineraleri forhold til kvitt, raffinert sukker. Jo, det er stor forskjell. Nokre få av mine sukkerfri oppskrifter inneholder naturlig fruktsukker fra dadler, og i mine oppskrifter er det likevell eit alternativ uten tilsatt sukker 😉

L

Line

24. mars 2018

Hei! Var kjempe god kake, men jeg slet skikkelig med å fordele sausen over kaken. Hadde kanskje for stor form, eller er det noe du har hatt litt problemer med? Har du noen tips?

Linda Stuhaug

24. mars 2018

Hei 🙂 Kor stor form hadde du? Eg har aldri nokon problem med dette, bruker berre en slikkepott og fordeler utover.

A

Aina

3. mars 2018

Min karamellmasse skilte seg når jeg rørte inn sjokoladen brukte sukrin sjokoladen.. skal prøve på nytt Er det noe jeg gjør feil?

Linda Stuhaug

4. mars 2018

Kan vere fordi du brutke lys sjokolade? Som eg anbefaler burde det brukast mørk sjokolade 🙂 Eg har vertfall aldri opplevd dette…

T

Tove Britt Høgli

22. februar 2018

Har du et alternativ til peanøtter for de som ikke tåler det?

Linda Stuhaug

22. februar 2018

Bruk dei nøttene du ønsker, du. Men det blir jo ikkje heilt snickerskake då 🙂

L

Linda

21. februar 2018

Hei, har du et godt tips til sukkerfri sjokolade? Helst en som ikke gir problemer til magen 🙂

Linda Stuhaug

21. februar 2018

Cavalier sin 🙂 Søta med stevia.

C

Christine proteus89

19. februar 2018

kan jeg erstatte vikingmelka med noe? tåler ikke laktose

Linda Stuhaug

19. februar 2018

Laktosefri kremfløyte 🙂

C

Cecilie

23. mai 2020

Hei! Tror du man kan bruke mandelmelk istede for vikingmelk..? Gleder meg til å prøve denne oppskriften!

Linda Stuhaug

24. mai 2020

Hei! Nei, det går ikkje. Det er to heilt ulike produkter. Du kan sannsynligvis bruke eit melkefritt alternativ til fløyte 🙂

H

Helene

1. juni 2018

Hei, Hvor lenge holder den i fryseren? Smaker den like godt etter en uke?

Linda Stuhaug

1. juni 2018

Ja, den holder seg evig 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg