Lompepizza med karbonadedeig og pepperoni

Fredag igjen!

Fredager er ofte den dagen eg er mest sliten og har minst lyst å lage middag… Men det blir jo ikkje skikkelig helg uten fredagsmiddag! Då synes eg lompepizza er midt i blinken, det er jo pizza, men en mykje raskare og enklare variant 🙂 Etter mi meining er det og skikkelig godt, og eg varierer toppingen etter kva eg har lyst på og tilgjengelig i kjøleskapet. Denne varianten er med karbonadedeig og pepperoni, definitivt en av mine favoritter.

Varier antall lomper etter kven og kor mange som skal ete. Eg ete alt fra 2-4 lompepizzaer, kjem an på sult og eventuelt tilbehør. Denne gangen var vi to stk og her er det vi brukte:

Lompepizza med karbonadedeig og pepperoni, 2 personer
6-8 lomper
ketsjup
400 g karbonadedeig
sjampinjong og paprika
pepperoni
revet ost
krydder: pizzakrydder, paprikakrydder, kvitløkspulver

Slik gjer du: 
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Steik karbonadedeig. Smør lompene med ketsjup, topp med karbonadedeig, sjampinjong, paprika, krydder, ost og til slutt pepperoni.

Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, til osten er godt smelta og kantane sprø. Har du fleire brett bruker du varmluft. La lompepizzaen kvile eit par minutter før servering.

Eg serverer alltid med kesam/rømme/kvitløksdressing, sistnevnte er min favoritt, og gjerne en liten frisk salat.

PS! Ønsker du at heile bunnen skal bli sprø? Forsteik lompene i 4-6 minutt i ovnen, eller til dei er gylne. Eg synes ikkje det er nødvendig og liker best at kantane er godt sprø, og at lompene er litt mjukare i midten 🙂

Pizza med mykje smak, som metter godt og redder fredagsmiddagen min gang på gang 🙂 En anna toppingfavoritt er pesto, skinke og spekeskinke – mmm!

Og slik ser det ut når eg skal legge ut eit bilde på instastory, og kjæresten venta og er svolten på middag… Han er i det minste fornøgd med at eg er heime igjen då – hehe 😉

Kva liker du som topping på lompepizza? Har du en favoritt, del gjerne! Eg har fleire oppskrifter i arkivet også, men det er absolutt dagens variant eller overnevnte eg lager oftast og synes er dei beste. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

 1. Kan man fryse det?
  HĂ„per det.

  1. Hm, det trur eg kanskje ikkje at eg hadde gjort sjĂžlv – men du kan jo prĂžve 🙂

 2. Lompepizza er genialt, har prÞvd flere av av oppskriftene dine, liker de veldig godt! Steker du karbonadedeigen fÞr du har den pÄ lompen?

  1. Ikkje sant? Det er SÅ godt 😀
   Steiker karbonadedeigen ja, det stĂ„r i framgangsmetoden 🙂