Linda Stuhaug

Annonse

10. november 2017

Lompepizza med karbonadedeig og pepperoni

Lompepizza med karbonadedeig og pepperoni
Fredag igjen!
Fredager er ofte den dagen eg er mest sliten og har minst lyst å lage middag… Men det blir jo ikkje skikkelig helg uten fredagsmiddag! Då synes eg lompepizza er midt i blinken, det er jo pizza, men en mykje raskare og enklare variant 🙂 Etter mi meining er det og skikkelig godt, og eg varierer toppingen etter kva eg har lyst på og tilgjengelig i kjøleskapet. Denne varianten er med karbonadedeig og pepperoni, definitivt en av mine favoritter.
Varier antall lomper etter kven og kor mange som skal ete. Eg ete alt fra 2-4 lompepizzaer, kjem an på sult og eventuelt tilbehør. Denne gangen var vi to stk og her er det vi brukte:
Lompepizza med karbonadedeig og pepperoni, 2 personer 6-8 lomper ketsjup 400 g karbonadedeig sjampinjong og paprika pepperoni revet ost krydder: pizzakrydder, paprikakrydder, kvitløkspulver
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Steik karbonadedeig. Smør lompene med ketsjup, topp med karbonadedeig, sjampinjong, paprika, krydder, ost og til slutt pepperoni.
Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, til osten er godt smelta og kantane sprø. Har du fleire brett bruker du varmluft. La lompepizzaen kvile eit par minutter før servering.
Eg serverer alltid med kesam/rømme/kvitløksdressing, sistnevnte er min favoritt, og gjerne en liten frisk salat.
PS! Ønsker du at heile bunnen skal bli sprø? Forsteik lompene i 4-6 minutt i ovnen, eller til dei er gylne. Eg synes ikkje det er nødvendig og liker best at kantane er godt sprø, og at lompene er litt mjukare i midten 🙂
Pizza med mykje smak, som metter godt og redder fredagsmiddagen min gang på gang 🙂 En anna toppingfavoritt er pesto, skinke og spekeskinke – mmm!
Og slik ser det ut når eg skal legge ut eit bilde på instastory, og kjæresten venta og er svolten på middag… Han er i det minste fornøgd med at eg er heime igjen då – hehe 😉
Kva liker du som topping på lompepizza? Har du en favoritt, del gjerne! Eg har fleire oppskrifter i arkivet også, men det er absolutt dagens variant eller overnevnte eg lager oftast og synes er dei beste.

Fredag igjen!

Fredager er ofte den dagen eg er mest sliten og har minst lyst å lage middag… Men det blir jo ikkje skikkelig helg uten fredagsmiddag! Då synes eg lompepizza er midt i blinken, det er jo pizza, men en mykje raskare og enklare variant 🙂 Etter mi meining er det og skikkelig godt, og eg varierer toppingen etter kva eg har lyst på og tilgjengelig i kjøleskapet. Denne varianten er med karbonadedeig og pepperoni, definitivt en av mine favoritter.

Varier antall lomper etter kven og kor mange som skal ete. Eg ete alt fra 2-4 lompepizzaer, kjem an på sult og eventuelt tilbehør. Denne gangen var vi to stk og her er det vi brukte:

Lompepizza med karbonadedeig og pepperoni, 2 personer
6-8 lomper
ketsjup
400 g karbonadedeig
sjampinjong og paprika
pepperoni
revet ost
krydder: pizzakrydder, paprikakrydder, kvitløkspulver

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Steik karbonadedeig. Smør lompene med ketsjup, topp med karbonadedeig, sjampinjong, paprika, krydder, ost og til slutt pepperoni.

Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, til osten er godt smelta og kantane sprø. Har du fleire brett bruker du varmluft. La lompepizzaen kvile eit par minutter før servering.

Eg serverer alltid med kesam/rømme/kvitløksdressing, sistnevnte er min favoritt, og gjerne en liten frisk salat.

PS! Ønsker du at heile bunnen skal bli sprø? Forsteik lompene i 4-6 minutt i ovnen, eller til dei er gylne. Eg synes ikkje det er nødvendig og liker best at kantane er godt sprø, og at lompene er litt mjukare i midten 🙂

Pizza med mykje smak, som metter godt og redder fredagsmiddagen min gang på gang 🙂 En anna toppingfavoritt er pesto, skinke og spekeskinke – mmm!

Og slik ser det ut når eg skal legge ut eit bilde på instastory, og kjæresten venta og er svolten på middag… Han er i det minste fornøgd med at eg er heime igjen då – hehe 😉

Kva liker du som topping på lompepizza? Har du en favoritt, del gjerne! Eg har fleire oppskrifter i arkivet også, men det er absolutt dagens variant eller overnevnte eg lager oftast og synes er dei beste.

Annonse

4 Kommentarer

S

Stine

6. november 2018

Kan man fryse det? Håper det.

Linda Stuhaug

7. november 2018

Hm, det trur eg kanskje ikkje at eg hadde gjort sjølv – men du kan jo prøve 🙂

L

Lene

18. mai 2020

Lompepizza er genialt, har prøvd flere av av oppskriftene dine, liker de veldig godt! Steker du karbonadedeigen før du har den på lompen?

Linda Stuhaug

19. mai 2020

Ikkje sant? Det er SÅ godt 😀 Steiker karbonadedeigen ja, det står i framgangsmetoden 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg