Blomkålsuppe med purre og sprøstekt serranoskinke

Hei godtfolk!

Den fine, kalde tida er komt og då er det ekstra godt med varmande suppe til middag. Blomkålsuppe er en klassikar som er veldig enkel å lage sjølv, middagen er og ferdig på under halvtimen så det er jo supert i en hektisk kvardag 🙂 Eg har valgt å toppe suppa med purre og sprøstekt serranoskinke, som er mykje bedre enn bacon etter mi meining. Prøv sjølv, mmm!

Krema blomkålsuppe, 4 personer
2 store blomkål
2 stk løk
7 dl kyllingkraft/buljong
1 beger, 300 g creme fraiche*
smør

Purre og sprøstekt serranoskinke
1/2 purreløk
150 g serranoskinke, evt. spekeskinke eller bacon
smør

Slik gjer du:
1. Kutt løk i mindre biter, steik i litt smør til løken er blank. Tilsett kyllingkraft/buljong og blomkålbuketter. La det småkoke til blomkålen er mør, tida vil variere etter størrelse – jo mindre biter, jo raskare går det.

2. Medan blomkålen koker gjer du klart garnityret. Skjær purreløk og serranoskinke i mindre biter. Steik i litt smør på høg varme til skinka er sprø.

3. Kjør blomkålsuppa glatt med stavmiksar. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. Varm opp til kokepunktet og server straks med purre og sprøstekt serranoskinke.

PS! Kok gjerne litt blomkålbuketter på sida som du har i supppa når den er ferdig. Eg pleier alltid å ha litt blomkålbuketter å tygge på, det er veldig godt!

Tips!*
For melkefri suppe kan du gjerne bruke olje framfor smør og bytte creme fraiche med kokoskrem. Kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt i kjøleskap, då får boksen en skikkelig fyldig, stiv kokoskrem på toppen som er nydelig å kreme supper med.Har du lyst på noko slags brød til suppa? Her har eg samla populære oppskrifter fra arkivet, kanskje en av desse frister å lage som tilbehør:


1) Enkel speltfocaccia HER
2) Saftige scones med havre og spelt HER
3) Proteinrike havrebriks HER 

God middag 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *