Kvit sjokoladefudge uten sukker

Heisann!

Mine forskjellige oppskrifter på heimelaga, sukkerfri fudge er blant mine og deres favoritter av sukkerfri alternativ til det søte. Det begynner å bli en del varianter i arkivet no, og det stopper ikkje enda! Idag har eg nemlig en ny variant: kvit sjokoladefudge.

Det er altså vaniljefudge med smak av kvit sjokolade – fast og deilig i konsistensen, søt og nydelig på smak. 4 ingredienser er det du trenger, og fudgen lager du på veldig kort tid 🙂 Det ser nok hakket meir avansert ut enn det er, for massen koker berre medan du gjer andre ting, før du rører inn sjokolade og setter det kjølig:

Kvit sjokoladefudge uten sukker, 12-15 store biter
2,5 dl vikingmelk eller fløyte
15 g smør
3 ss sukrin gold
40 g sukkerfri, kvit sjokolade*

Slik gjer du:
Ha vikingmelk/fløyte, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikrøbølgeovnen på maks styrke i 4-5 minutt før du tar den ut og rører litt. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse, ca. 5-10 minutter. Følg med og rør ofte mot slutten av koketida. Konsistensen kan samanlignast med konsistens på yoghurt.

PS! Karamellen kan og koke i en kjele, men dette tar mykje lengre tid. Rør ofte og bruk medium varme. 

Når karamellmassen er ferdig tilsetter du straks biter av kvit sjokolade. Rør godt og hell blandinga over i silikonform eller en matboks med bakepapir.

Fudgen er klar til å spises etter 1-2 timer i kjøleskap, når den er heilt avkjølt. Oppbevares kjølig til servering.

Tips og alternativer*
Eg har brukt cavalier sin white rice crisp sjokolade. Den gir litt god crisp i fudgen også, men du kan sjølvsagt bruke andre typer kvit sjokolade du finner. Denne fra cavalier er søta med stevia og du finner den også som platesjokolade (80g) på dei fleste helsekostbutikker. Dette er mitt favorittmerke på sukkerfri sjokolader og eg kjøper ofte en del i ulike varianter når dei er på tilbud.

Fantastisk gode – og det beste er at dei holder seg maaange veker i kjøleskapet 🙂 Berre å lage opp mange og ta en bit til kaffekoppen når ein er litt søtsugen. Kan gjerne varierast med f.eks ulike typer nøtter i formene for enda meir smak og crunch.

Litt sunnare snacks for dei som vil eller dei som må 🙂 Desse passer også fint til som julesnacks i desember. Når vi likevell er inne på julesnacks så er en ein av dei kjipe (?) som venter til desember med oppskrifter på snacks og julekaker. Eg vil heller ha en skikkelig julemåned i desember enn å starte for tidlig, så det bli mange oppskrifter i neste måned♥

Eg har jo veldig mange juleoppskrifter i arkivet fra før – men har du spesielle tips eller ønsker til julesnacks/julekaker eg skal lage sukkerfri, så kom gjerne med dei 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. Du er ikke kjip, jeg er også sånn! Det er i desember førjulstida starter, og det er ikke før Julaften selve julen egentlig starter. November er waaay too early for julebrus og julesnacks !!

    Disse ser herlige ut forresten! Skal prøve det ut !

    1. Haha – ikkje sant! Eg synes personlig det er ALT for tidlig å dele juleoppskrifter i starten av november 😉 Håper fudgen smaker, Anna 😀

  2. Hei! Ser du bruker sukrin gold, men kan ein bytte ut med t.d honning????

    1. Du kan prøve, men eg har mine tvil på at det fungerer her, dessverre 😉

  3. Hege :)

    Caramell shortcake, har du laget det sukkerfri noen gang ?

    1. Nei – aldri hørt om heller! Er det en typisk julekake? 😀

  4. Disse var suupergode! Men mine ble dessverre ikke stive nok 🙁
    Er det pga jeg ikke kokte det lenge nok (brukte gryte), eller kan det ha noe med smørtypen? Brukte usaltet meierismør!

    1. Det skal ikkje ha noko med smørtypen å gjere. Blir dei ikkje stive har ikkje massen kokt lenge nok…

  5. Kjempegode!!

    1. Såå bra, Hanne 😀

  6. Ufattelig gode! Helt klart en favoritt!!
    Har du en oppskrift på en sunnere variant av karamell fudge også?

    1. Ja, veldig mange. Berre søk på fudge så kommer alle varianter opp 🙂

  7. Kan man også bruke fløte? Er det like effektivt for faste karameller? 🙂

    1. Ja, det står jo i innlegget at du kan bruke fløte 🙂

  8. karoline

    hei linda! jeg har tenkt å prøve meg på fudge nå før jul, og gi i julegave hvis jeg får det til hehe. men det jeg lurte på var, hva gjør fibersirup gold i fudgen? ser du har tilsatt det i de andre fudge-oppskriftene dine, men ikke denne. skulle kjøpe fibersirup gold/yaconsirup på helsekonsten igår, men de var tomme for begge deler… så, lurte på, hva gjør den egentlig? og kan jeg eventuelt bruke blank fibersirup (for det har jeg i kjøkkenskapet)?

    1. Fibersirup gold er ikkje brukt her fordi denne er tilsatt kvit sjokolade i karamellmassen, som stivner fudgen. I dei andre naturelle vaniljefudge oppskriftene må fibersirup/yaconsirup brukast 🙂 Du kan bruke fibersirup clear også, men den gir ikkje like god smak.