Enchiladas med bønnestuing

God (kjøttfri) mandag!

Her for ei stund tilbake hadde eg nokon dager der eg lagde middager av det eg fant kjøkkenskap, kjøleskap og frysar. Sjølv om eg egentlig ikkje hadde noko gjennomtenkt eller konkrete råvarer, så blei det mange sunne, digge og smakfulle middager. Enchiladas med bønnestuing var ein av dei, og er en perfekt vegetarrett for heile familien! Er ein litt småkresen på vegetarmiddager så er nettopp slike middager midt i blinken. Relativt rask og veldig enkel å lage, så kva med å starte veka med enchiladas?

Enchiladas med bønnestuing, 3-4 personer 
2 kartonger svarte bønner*
390 g hakkede tomater (1 kartong)
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 rød chili, finhakka
2 ss tomatpurè
1/2-1 ss tacokrydder*

6-8 lomper/lefser
cherrytomatr
revet ost

*eg har brukt kartonger med bønner på 230 g, som var 170 g bønner i drenert vekt.
* tacokrydder kan du enkelt lage sjølv. Oppskrift finner du HER. Ellers kan du berre smake deg fram med spisskummin, paprikakrydder, salt, pepper, kvitløk og chili. Du kan og bruke tacokrydder på pose, men då må du bruke litt meir, for denne er ikkje like sterk på smak.

PS! Tilsett gjerne fleire typer grønnsaker, her er det berre å tilsette det ein liker eller dei grønnsakene som synger på siste verset i grønnsaksskuffen 😉


Slik gjer du:
1. Steik løk, kvitløk og chili i litt smør eller olje til løken er blank. Tilsett hakkede tomater, skylte bønner, tomatpurè og tacokrydder.

2. La blandinga surre i 5-6 minutter på medium varme til det blir en fyldig bønnestuing. Smak til med tacokrydder og juster eventuelt med meir væske om nødvendig.

3. Mos bønnene lett med en potetstamper. Dette er ikkje nødvendig, men eg synes det er bedre når bønnene er litt most.

4. Fyll bønnestuinga i lomper/lefser, rull saman og legg i en ildfast form. Ha gjerne litt salsasaus på toppen, eg hadde ikkje det tilgjengelig og brukte litt cherrytomat. Dryss ost på toppen.

5. Steik på 200 grader, over-undervarme i 15-20 minutt, eller til osten er godt gyllen.

Tilbehøret mitt var veldig enkelt, utenom det du ser på bildet så hadde eg en stor og god klatt med rømme. Server gjerne med salat og guacamole til 🙂

God middag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Mmm, beste kjøttfrie middagen jeg har laget. Blir nok en gjenganger her. Takk for oppskrift! (og forresten, siden jeg må ha glutenfritt byttet jeg ut tortillaen på min porsjon ut med noen blader hjertesalat. Det så litt flatere ut enn de med tortilla, men smakte nydelig, så anbefales til andre som ikke kan ha vanlig tortilla).

    1. Så hyggelig tilbakemelding, Anne 😀 Tusen takk! Veldig lurt å bruke hjertesalat, det skal eg notere meg til neste gang 🙂

      Ha en herlig torsdag!