Heimelaga burger med sprø søtpotetfries

Riktig god torsdag alle sammen!

Helga er rett rundt hjørnet, og eg synes det er på sin rette plass med en burgermiddag. Burger kan du nyte til både kvardag og helg, men det er jo absolutt en veldig god start på helga imorgon 🙂

Burgeren er med heimelaga burgerbrød, sprø søtpotetfries og aioli, en perfekt kombinasjon:

Hamburgerbrød, 6 stk
250 g cottage cheese
150 g kesam
3 egg
250 g havremel*
120 g havregryn*
2 ts bakepulver
½ ts salt
sesamfrø

Burger 
6 stk valgfri burgere (lag gjerne sjølv av ca. 600 g karbonadedeig, 1-2 egg, finhakka hvitløk og krydder. Bland sammen, form til burgere og steik på middels varme i steikepanna til burgerene er gjennomstekt).

Sprø søtpotetfries og aioli finner du oppskrift på HER. 

Slik gjer du:
1. Start med søtpotetfries etter oppskrifta, sidan stavane skal ligge litt i vatn. Fullfør hamburgerbrøda før du setter søtpotetfries i ovnen.

2. Hamburgerbrød: sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam og egg i en bolle. Kjør blandingen glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt, deretter havregryn og havremel. Det skal bli en klissete deig, la den svelle i 5-10 minutt.

3. Form deiga til 6 hamburgerbrød med litt vann på hendene. Legg på et stekebrett med bakepapir. Pensle overflaten med vatn og strø over litt sesamfrø. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til hamburgerbrøda er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

4. Server burgeren i hamburgerbrød med valgfri grønnsaker, søtpotetfries og gjerne aioli som tilbehør.

En real festmiddag – lag gjerne opp meir enn nødvendig på både hamburgerbrød og burgere, smaker like godt dagen etterpå 🙂

En middag for heile familien, eg hadde vertfall satt pris på å få denne burgertallerken servert uansett kva dag det hadde vore!


Velbekomme, håper det frister 🙂

Ha en nydelig torsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Jeg fikk ikke til hamburgerbrødene.., deigen ble veldig tørr, prøvde å ha i litt vann. De ble tung og rå inni. Hva tror du e gjorde feil? Hvor tykk skal de være når du steker de?

    1. Det er ikkje meininga at dette skal vere luftige, gjærbakst-hamburgerbrød. Det er meininga at deiga skal vere kompakt, og at hamburgerbrøda skal vere saftige havre-burgerbrød 🙂 Er du sikker på du fulgte oppskrifta på deiga? Det skal ikkje vere nødvendig med ekstra vatn, så det er nok derfor dei ikkje blei gjennomstekte.