Havregraut med Steel Cut havre

God onsdag!

Som eg nevnte i gårsdagens innlegg på en typisk matdag for meg, så lika eg å ete havregraut til kveldsmat. For mange er havregraut den ultimate frukosten, og uansett når man lika å ete havregraut, så har eg eit tips idag!

Der er ikkje så ofte eg laga den tradisjonelle havregrauten med havregryn, min store favoritt er fløyelsmjuk havregraut med havremjøl. Men for litt sida kjøpte eg meg en pakke Steel Cut havre, som eg har fått litt dilla på dei siste vekene;

Eg er og veldig glad i byggrynsgraut, rett og slett på grunn av den gode konsistensen fra byggryna. Når eg kom over en smaksprøve på Steel Cut havregraut så minna det meg litt om byggrynsgraut, og en pakke blei fort med meg i handlekorga.

Steel Cut havre er havregryn som er kutta med kniver, som gir en havregraut med mykje meir struktur og konsistens. I tillegg synes eg at havregrauten blir meir smakfull og metter bedre, og det har nok med at næringsinnholdet er litt annleis enn tradisjonell havre. Er du glad i havregraut og konsistens, så er Steel Cut havregraut midt i blinken 😉

Steel Cut havre finnes i fleire ulike merker, og kan kjøpast på dei fleste dagligvarebutikker.

Du trenger, 1 porsjon
1 dl Steel Cut havre
4 dl melk
en god klype salt
topping etter ønske

Slik gjer du:
Bland gryn, melk og salt og kok opp. La småkoke i ca. 20 minutt, server straks med den toppingen du liker. Min favoritt er klassikaren med sukin+, kanel og en klatt smør 🙂

Tips!
Eg pleier å røre inn eit egg når havregrauten er ferdig, for å øke næringsinnholdet og gjere havregrauten meir blodsukkervennlig. I tillegg metter grauten bedre og holder meg mett over en lengre tidsperiode.


Nyt til frukost, lunsj, middag eller kveldsmat 🙂

Eg har foreløpig kun brukt Steel Cut havre til havregraut, men havren har nok andre spennande bruksområder. Del gjerne om du har gode tips!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *