Sukkerfri sjokoladekuler med kokos

God 1.desember folkens!

Så utrulig kjekt at gårsdagens innlegg «her er ingrediensane du treng for å lage sukkerfri/sunnare alternativ til julekaker» blei tatt så godt imot. Igår fekk eg også utrulig mange takknemlige tilbakemeldinger fra lesere som synes førjulstida er en utfordring mtp. diabetes og ulike intoleranser/allergier, og setter pris på det eg deler. Det er utrulig koselig med slike tilbakemeldinger og eg setter så enormt stor pris på dei, tusen takk!

Over til desembers første oppskrift:

Sjokoladekuler med kokos!
Dette er en etterspurt oppskrift fra en av dere lesere, og er du glad i kombinasjonen av sjokolade og kokos er eg sikker på desse vil falle i smak. Lag gjerne dobbel oppskrift, desse står seg godt og er perfekt til en munnfull med en kopp kaffe om man plutselig får besøk.

Sjokoladekulene er sukkerfri, naturlig glutenfri og kan lagast melkefri ved å bytte ut smør med ghee eller anna melkefritt smør;

Sjokoladekuler med kokos, ca. 20 stk
100 g smør, romtemperert
100 g kokosmasse
2 ss (40 g) kokoskrem*
2 ss kakao*
1 ss sukrin+*

Slik gjer du:
Miks sammen alle ingrediensane med en miksmaster til det er godt blanda. Form til kuler mellom hendene og rull i ekstra kokosmasse, kakao, hakkede nøtter eller lignande. Oppbevares i kjøleskap, kan stå i fleire veker.

Tips!
* kokoskrem får du når en boks vanlig kokosmelk står kaldt i kjøleskapet. Du skal bruke den stive kokoskremen som legger seg øverst.

* smak gjerne til med meir/mindre kakao og søtning etter korleis du liker det. Sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 2 ss sukker.

Nyt en kule eller fire – håper det smaker!

8 kommentarer

 1. Disse skal jeg lage til jul! I år skal jeg prøve å en del sukkerfrie oppskrifter. Har også planer om å lage marsipan – der jo så enkelt!

  Digger bloggen din, har ønsket meg kokeboken din i julegave, håper noen har forhåndsbestilt den 🙂

  1. Marsipan er superenkelt 😀 Så kjekt du ønsker deg boka mi i julegave, då er det berre å håpa at den dukker opp <3

 2. Jeg hadde med den sukkerfrie snickerskaka di på jobb her på torsdag, den høstet mye skryt og mange gode lovord 🙂 Andre gang jeg har lagd den, knall oppskrift, selv om jeg ble litt rastløs under mikrodelen så var det verdt det 🙂

  1. Så kjekt å lese, Malene 😀 Hurra! Alltid stas når oppskriftene faller i smak hos fleire 🙂

 3. Victoria

  Laget disse ikveld, de ble veldig gode 🙂 Må tilstå at jeg har spist opp nesten alle allerede! Takk for enda en god og enkel oppskrift Linda 🙂

  1. Så kjekt du likte dei, Victoria! Takk for tilbakemelding 🙂 Ha en nydelig søndag <3

 4. Hei Linda:) kan jeg bruke sukrin gold her? Må jeg ta 1 ss ekstra?Har ikke mer igjen av sukrin plus

  1. Hei! Då må du doble, ja 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *