Sukkerfri vaniljefudge med brente mandler og kvit sjokolade

God lillelørdag♥

Igår fikk eg utlevert 1-vekers heimeeksamen og store deler av døgnet går med til den, før eg får juleferie 12.desember. Det går litt treigare å svare på mine sosiale kanaler, men skule har alltid hatt min førsteprioritet, så slik blir det rett og slett berre 🙂 Eg har uansett laga klare en del innlegg til dere, så stille blir det ikkje.

Idag vil eg dele en ny vri på vaniljefudgen som er så populær; med brente mandler og kvite sjokoladebiter! Eg må berre sei WOW for en kombinasjon av smaker og konsistenser. Desse må dere faktisk prøve!

Eg følte fudgen fikk litt julepreg, men desse kan sjølvsagt lagast heile året. Men er man litt kresen på sukkerfri julesnacks kan desse virkelig anbefalast no i desember.

Visst du er som meg og alltid har skivede, brente mandler i ei krukke i kjøkkenskapet, så er halve jobben allerede gjort. Visst ikkje finner du oppskrift HER, og det tar ikkje meir enn 15 minutter å lage 🙂 Desse er uansett perfekte å ha til jul, og er like gode som snacks, til ulike oppskrifter eller ha over yoghurtblandinger og havregraut♥

Sukkerfri vaniljefudge med brente mandler og kvit sjokolade
2,5 dl usøtet vikingmelk eller fløyte
3 ss sukrin gold
15 g fibersirup gold eller yaconsirup
15 g smør
eit dryss ekte vaniljepulver, kan sløyfast
*
1-2 never sukkerfri brente mandler, oppskrift her
20-30 g sukkerfri kvit sjokolade, evt. anna sjokolade (lys, mørk… eg bruker sjokolade fra merket Cavalier)

Slik gjer du

1. Bland saman alle ingrediensene utenom mandler og kvit sjokolade i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen på maks styrke i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse, ca. 5-10 minutter. Følg med og rør ofte mot slutten av koketida. Konsistensen kan samanlignast med konsistens på yoghurt.

PS! Du kan også koke massen i en kjele eller teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid, ca. 40-50 minutter. Du skal på samme måte få en tjukk, karamellfarga masse.

3. Ha brente mandler og hakka kvit sjokolade i botnen av silikonformer eller en matboks med bakepapir. Hell over karamellmassen.

4. Sett til avkjøling i kjøleskapet til fudgen er stivna, helst natta over for optimal konsistens. Oppbevares i kjøleskap.Fudgen ser kanskje litt komplisert ut å lage, men det er virkelig enkelt og jobben gjer seg egentlig sjølv visst du bruker mikrobølgeovn. Koker du massen må du røre, men det er jo ukomplisert det også 🙂

Så fantastisk gode, mmmm♥

Håper det frister! Kunne ønske eg kunne sende ut fudge til alle lesarane mine no i desember – det hadde vore noko. Kanskje en ide til neste års adventskalendar? Lage og sende julegodt ala Linda Stuhaug til heldige lesere? Hihi!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Kan denne lages melkefri, med f.eks oatly havrefløte?

  1. Eg veit eit par lesere har laga fudge med havrefløte tidligare, så det går sannsynligvis fint ha 🙂

 2. Så fantastisk gode de ser ut! Vurderer sterkt å lage disse til jul.

  1. Dei anbefales!! 🙂

 3. De ser kjempegode ut! Hvor lenge vil de holde seg?

 4. Kristin

  Hei! Prøvde meg på brente mandler, og de ble så vellykka at det må lages en ny runde før julaften!

  Nå tenkte jeg å prøve meg på vaniljefudge, tror du jeg kan bruke fibersirup clear i stedet for gold? har den i skapet allerede, så det hadde jo vært kjekt. Ellers må jeg bare si at du har en fantastisk blogg, som jeg nettopp har kommet over, og allerede har lagret masse oppskrifter fra 😀 Håper jeg kan rekke å prøve meg på kakemenn også.

  1. Hei! Så kjekt brente mandler falt i smak 🙂 Dei er en storfavoritt hos meg!

   Du kan bruke fibersirup clear, men den gir ikkje like god smak 🙂
   God førjulstid!

 5. Linda Hansen

  Hei
  Den så supergod ut Kan du si noe om størrelsen på formen du brukte til denne oppskriften ?

  1. 4-5 x 12 cm ca. Noke i den duren 🙂