Linda Stuhaug

Annonse

Doble sjokoladeflarn – uten sukker!

Doble sjokoladeflarn – uten sukker!
Hei!
For å vere heilt ærlig så er det veldig få av dei tradisjonelle julekakene eg egentlig synes noko om. Doble sjokoladeflarn er kanskje ikkje den mest tradisjonelle, men det er ei av dei julekakene eg er vokst opp med som faktisk er veldig gode etter min smak 🙂 På mandag delte eg oppskrift på sukkerfri, sprø havreflarn – og idag tar eg steget vidare med doble sjokoladeflarn. Dei er ikkje heilt som originalen, men absolutt eit godt alternativ for dei som vil eller må!
PS! I slike oppskrifter som denne (småkaker) utgjer sukrin ein relativt stor del av tørrvarene. I desse oppskriftene er det dessverre nokon som kjenner ein kald/isande ettersmak av ferdig resultat.
Du trenger, 25-30 stk havreflarn 100 g havregryn, lettkokte 100 g smør, smelta* 1 egg 60 g sukrin gold 20 g sukrin+ 1 ts bakepulver 1 strøken ss valgfritt mjøl*
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Ha havregryn i en bolle. Smelt smør, hell over havregryna og la det stå i 5-10 minutt å svelle.
2. I mellomtida pisker du egg, sukrin gold og sukrin+ til en luftig og lysare eggedosis med miksmaster*.
3. Rør eggedosisen inn i havregrynsblandinga. Tilsett bakepulver og mjøl og vend godt sammen.
4. Legg deiga som små klatter på steikebrett med bakepapir. Hugs mellomrom, massen vil flyte utover! Steik midt i ovnen i 6-8 minutt, eller til havreflarna er gylne i kantane. Følg med, for steiketida vil variere fra ovn til ovn.
5. La havreflarna avkjøle seg litt på steikebrettet, deretter på rist til dei er heilt avkjølte.
For tips og alternativer til havreflarna, les originalinnlegget her.
Doble sjokoladeflarn, 10 stk 20 stk havreflarn 100 g sukkerfri sjokolade, lys eller mørk*
Slik gjer du: Knekk opp sjokoladen og smelt den forsiktig. Bruk gjerne 1 ts kokosfett om du har det for å smelte den lettare. Sett saman to og to havreflarn med sjokolade mellom. Dypp deretter kantane av den samansatte kjeksen i sjokolade. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivna.
* eg synes definitivt det er best med mørk sjokolade i havreflarn, men det er smak og behag. Eg brukte lys sjokolade her fordi det var det eg hadde tilgjengelig. Eg foretrekker lys sukrinsjokolade eller lys/mørk sjokolade fra merket Cavalier, som eg kjøper på helsekostbutikker.
Eg har oppbevart sjokoladeflarna i kjøleskapet, men det går nok fint å oppbevare dei i en luftett boks i romtemperatur visst du ikkje har det for varmt heime hos deg 🙂 Står seg i minst 1-2 veker.
Nytast i julemåneden♥
Eg sitter fortsatt midt i heimeeksamen og er no ca. halvveis. Eg må berre prioritere og svaring av kommentarer, mail og innbokser på facebook og instagram må vente desse dagane 🙂
No skal eg ut å lufte meg litt, før eg må jobbe vidare. God helg alle sammen♥

Hei!

For å vere heilt ærlig så er det veldig få av dei tradisjonelle julekakene eg egentlig synes noko om. Doble sjokoladeflarn er kanskje ikkje den mest tradisjonelle, men det er ei av dei julekakene eg er vokst opp med som faktisk er veldig gode etter min smak 🙂 På mandag delte eg oppskrift på sukkerfri, sprø havreflarn – og idag tar eg steget vidare med doble sjokoladeflarn. Dei er ikkje heilt som originalen, men absolutt eit godt alternativ for dei som vil eller må!

PS! I slike oppskrifter som denne (småkaker) utgjer sukrin ein relativt stor del av tørrvarene. I desse oppskriftene er det dessverre nokon som kjenner ein kald/isande ettersmak av ferdig resultat.

Du trenger, 25-30 stk havreflarn
100 g havregryn, lettkokte
100 g smør, smelta*
1 egg
60 g  sukrin gold
20 g  sukrin+
1 ts bakepulver
1 strøken ss valgfritt mjøl*

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Ha havregryn i en bolle. Smelt smør, hell over havregryna og la det stå i 5-10 minutt å svelle.

2. I mellomtida pisker du egg, sukrin gold og sukrin+ til en luftig og lysare eggedosis med miksmaster*.

3. Rør eggedosisen inn i havregrynsblandinga. Tilsett bakepulver og mjøl og vend godt sammen.

4. Legg deiga som små klatter på steikebrett med bakepapir. Hugs mellomrom, massen vil flyte utover! Steik midt i ovnen i 6-8 minutt, eller til havreflarna er gylne i kantane. Følg med, for steiketida vil variere fra ovn til ovn.

5. La havreflarna avkjøle seg litt på steikebrettet, deretter på rist til dei er heilt avkjølte.

For tips og alternativer til havreflarna, les originalinnlegget her.

Doble sjokoladeflarn, 10 stk
20 stk havreflarn
100 g sukkerfri sjokolade, lys eller mørk*

Slik gjer du:
Knekk opp sjokoladen og smelt den forsiktig. Bruk gjerne 1 ts kokosfett om du har det for å smelte den lettare. Sett saman to og to havreflarn med sjokolade mellom. Dypp deretter kantane av den samansatte kjeksen i sjokolade. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivna.

* eg synes definitivt det er best med mørk sjokolade i havreflarn, men det er smak og behag. Eg brukte lys sjokolade her fordi det var det eg hadde tilgjengelig. Eg foretrekker lys sukrinsjokolade eller lys/mørk sjokolade fra merket Cavalier, som eg kjøper på helsekostbutikker.

Eg har oppbevart sjokoladeflarna i kjøleskapet, men det går nok fint å oppbevare dei i en luftett boks i romtemperatur visst du ikkje har det for varmt heime hos deg 🙂 Står seg i minst 1-2 veker.

Nytast i julemåneden♥

Eg sitter fortsatt midt i heimeeksamen og er no ca. halvveis. Eg må berre prioritere og svaring av kommentarer, mail og innbokser på facebook og instagram må vente desse dagane 🙂

No skal eg ut å lufte meg litt, før eg må jobbe vidare. God helg alle sammen♥

Annonse

2 Kommentarer

T

Tone

15. desember 2020

Disse fristet veldig! Følger oppskriften, men flyter ikke noe særlig utover. Blir derfor «kaker» som ikke passer å sette sammen, og ikke sprø slik jeg forbinder med havreflan. Hva kan jeg ha gjort galt?

Linda Stuhaug

15. desember 2020

Vanskelig å vite om du har fulgt oppskrifta 100%. Eg skriver oppskriftene akkurat som eg lager dei 🙂 Kva type valgfritt mjøl brukte du?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg