Sukkerfri sandnøtter

God mandag!

Vi starter veka igjen med sukkerfri julebakst, og idag er det sandnøtter sin tur. Sukkerfri sandnøtter har vore eit par veldig sterke lesarønsker, så no håper eg de som har ønska seg desse, får dei med seg 🙂 Sandnøtter er uansett veldig enkle å lage og krever ikkje for mange ingredienser. Oppskrifta er inspirert av Matsans sine sandnøtter, gjort om til sukkerfri variant, som også enkelt kan lagast glutenfri og/eller melkefri for dei som trenger det:

Sukkerfri sandnøtter, ca. 30 stk
125 g smør*
50 g sukrin gold
30 g sukrin+
1/2 egg
1/2 ts ekte vaniljepulver*
60 g kveitemjøl eller speltmjøl*
250 g potetmjøl

Slik gjer du: 
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Visp smør og sukrin til en lysare og luftigare smørkrem. Tilsett egg og vaniljepulver og bland godt.

2. Bland mjøl og potetmjøl. Sikt det inn i resten av deiga og kna godt saman til en fast og fin deig.

3. Trill kuler av deiga og sett på eit steikebrett med bakepapir. Trykk lett med en gaffel på overflata av kulene.

4. Steik kulene midt i ovnen, ca. 10 minutter – til dei er tørre og lett gylne på undersida. Sandnøttene skal fortsatt vere lyse. Avkjøl litt på plata, deretter på rist.

5. Når sandnøttene er heilt avkjølte er dei klare til å etast. Oppbevar i en kakeboks i romtemperatur.

Tips og alternativ*
– Bruk melkefritt smør for melkefri sandnøtter.

– Må du ha glutenfri sandnøtter kan du brukt anna valgfritt mjøl istedenfor kveitemjøl eller speltmjøl. Eg anbefaler bokkveitemjøl eller en anna relativt nøytral meltype med nokolunde dei samme egenskapane som kveite- og spelt.

– Vaniljepulver gir en veldig god smak og anbefalast, men men sløyfast vists ein ikkje har det. Du kan og bruke frø fra 2 vaniljestenger.

Håper det frister!

Imorgon kjem det oppskrift på lussekatter, det har vore enormt etterspurt den siste veka…! 😉 Så då er det berre å titte innom om du vil ha oppskrift på gule, lekre boller til luciadagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Rebekka

    Må man ha med vanilije pulver og vanlig sukrin?

    1. Eg bruker ikkje vanlig sukrin?
      Det står under tips at du kan sløyfe vaniljepulver 🙂

  2. Hei. Vedr Sjokadefudge:

    Ser at fru timian ikke nevner i sin oppskrift at det blandingen må bli tykk. I følge hun skal det kokes i 3 min. Får man ikke laget din type uten å koke lenge ? Håper på svar 🙂 takk

    1. Kva har Fru Timian sin sjokoladefudge med min sjokoladefudge å gjere? Oppskriftene er sannsynligvis totalt ulike, og dermed blir også framgangsmetoden ulik.

      1. Hvorfor er du frekk? Ta også ro den litt. Kanskje begynne å lese kommentarer ordentlig før du går rett i forsvar ?
        Jeg nevnte hennes oppskrift for å forhøre meg om hva som er forskjellen når produktet er det samme!!!

      2. Synes du virkelig det var eit frekt svar, Elin? Då trur eg du også må lese kommentaren på nytt, for det var på INGEN måte slik at eg gjekk i forsvar? Eg svarte rett og slett berre som det er, oppskriftene er jo sannsynligvis ulike, og framgangsmetoden blir ulik. Det er ikkje verre enn det, og slik vil jo det alltid vere med ulike oppskrifter 😉

        Beklager visst du synes det var frekt, det var ikkje meint slik.

  3. Flott at du deler denne oppskriften. Den skal testet ut! 🙂
    Vet ikke hvor jeg skal stille dette spørsmålet, så tar en sjangs her. Har du laget sursild/rømme sild? Kunne tenkt meg en sukkerfri variant og liker oppskriftene dine veldig godt. Ønsker deg en god jul videre – husk å pust! 😉

    1. Hei Anette! Nei, sursild/rømmesild har eg ikkje laga, det har eg ikkje tenkt over før og du er den første som nevner det. Kanskje til neste år 😀

  4. Hei ikke en erfaren baker, men liker å prøve meg på nye, sukkerfrie oppskrifter – takk for mange gode
    Her stopper det helt for meg, hvordan i all verden får jeg 1/2 egg ? Klør meg i hodet å skjønner bare ikke hvordan jeg skal dele et rått egg i to

    1. Klegg egget, visp det lett saman og del det på to… 🙂

  5. Hei. Kan egg erstattes med noe annet?

    1. Hei! Det har eg dessverre ingen erfaring med. Du kan sikkert bruke det du pleier å erstatte egget med? 🙂 Eg veit mange av lesarane mine bruker «no egg» erstatter.

  6. Gunn Iren Holm

    Hei
    Jeg skal bake med mine elever der en har diabetes. Hvor mange karbohydrater er det i denne oppskrifta? Sukkerfrie sandnøtter. Digger oppskriftene dine

    1. Hei! Eg rekner ikkje på næringsinnhold, det må ein gjere sjølv visst det er behov for å vite 🙂 Håper oppskrifta faller i smak!