Linda Stuhaug

Annonse

13. desember 2017

Sukkerfri berlinerkranser

Sukkerfri berlinerkranser
God onsdag!
Vi er straks halvveis til helg igjen, og ikkje minst så nærma vi oss jul med stormskritt. Det blir mykje julekaker på bloggen i desse dager, men eg har fortsatt mange oppskrifter eg må få ut, og dei fleste vil eg dele før jul 🙂 Då er det no i minste noko for einkvar smak, tenker no eg.
Dagens oppskrift er berlinerkranser, enda en etterspurt oppskrift fra dere lesere. Enkle å lage, med klassiske ingredienser ein finner i typiske julekaker, men i en sukkerfri variant:
Du trenger, ca. 20 stk 1 rå eggeplomme 1 kokt eggeplomme 2 ss sukrin gold 1 ss sukrin+ 150 g speltmjøl eller kveitemjøl 120 g ekte smør, romtemperert
Pensling og dekor 1 eggekvite sukrin gold
Slik gjer du: 1. Kok eit egg i 10 minutt, fjern skallet og ta ut den hardkokte plommen. Avkjøl litt.
2. Ha kokt eggeplomme, rå eggeplomme, sukrin gold og sukrin+ i en bakebolle. Visp det godt saman med en miksmaster eller kjøkkenmaskin, og tilsett deretter smør og bland godt inn.
3. Ha i litt og litt mjøl til en fast og fin deig. La gjerne deiga stå kaldt litt i kjøleskapet eller frysaren, så den blir enklare å jobbe med.
4. Del opp i 20 jevnstore biter. Trill ut til lange remser og form til en krans. Legg dei på eit steikebrett med bakepapir.
5. Pensle kransane med samanvispa eggekvite og dryss over sukrin gold (kan sløyfast, eller evt. bruke perlesukker om du ikkje er nøyen på det). Steik på 175 grader, over-undervarme i 10-13 minutt, eller til dei er lysegule og lett gylne i kantane.
6. Avkjøl litt på steikebrettet, deretter på rist. Oppbevarast i en kakeboks.
Sukrin gold fungerte faktisk veldig greit som erstatning for perlesukkeret. Når sukrinen smelter og deretter blir avkjølt, blir den litt crispy og ein får litt den samme følelsen som perlesukker. Likt blir det ikkje, men en god ersatning for dei som ikkje kan bruke perlesukker, for per idag finner det ingen sukkerfri alternativ til perlesukkeret.
Berlinerkransane blir litt mjukare enn ekte vare, men absolutt gode på både smak og konsistens. Men OBS! Dei tåler ikkje så veldig mykje, og kan fort bli ødelagte om dei blir herja med 😉
God bakst!
No skal eg ut på julegavehandel, med bok og studie i fokus i det siste, så har eg berre såvidt fått starta. Ikkje likt meg å vente så tett opp mot jul, men sånn blei det berre i år 🙂 Krysser fingrane for å bli ferdig på en og samme dag, iallefall…
Ha en fin dag alle sammen♥

God onsdag!

Vi er straks halvveis til helg igjen, og ikkje minst så nærma vi oss jul med stormskritt. Det blir mykje julekaker på bloggen i desse dager, men eg har fortsatt mange oppskrifter eg må få ut, og dei fleste vil eg dele før jul 🙂 Då er det no i minste noko for einkvar smak, tenker no eg.

Dagens oppskrift er berlinerkranser, enda en etterspurt oppskrift fra dere lesere. Enkle å lage, med klassiske ingredienser ein finner i typiske julekaker, men i en sukkerfri variant:

Du trenger, ca. 20 stk
1 rå eggeplomme
1 kokt eggeplomme
2 ss sukrin gold
1 ss sukrin+
150 g speltmjøl eller kveitemjøl
120 g ekte smør, romtemperert

Pensling og dekor
1 eggekvite
sukrin gold

Slik gjer du:
1. Kok eit egg i 10 minutt, fjern skallet og ta ut den hardkokte plommen. Avkjøl litt.

2. Ha kokt eggeplomme, rå eggeplomme, sukrin gold og sukrin+ i en bakebolle. Visp det godt saman med en miksmaster eller kjøkkenmaskin, og tilsett deretter smør og bland godt inn.

3. Ha i litt og litt mjøl til en fast og fin deig. La gjerne deiga stå kaldt litt i kjøleskapet eller frysaren, så den blir enklare å jobbe med.

4. Del opp i 20 jevnstore biter. Trill ut til lange remser og form til en krans. Legg dei på eit steikebrett med bakepapir.

5. Pensle kransane med samanvispa eggekvite og dryss over sukrin gold (kan sløyfast, eller evt. bruke perlesukker om du ikkje er nøyen på det). Steik på 175 grader, over-undervarme i 10-13 minutt, eller til dei er lysegule og lett gylne i kantane.

6. Avkjøl litt på steikebrettet, deretter på rist. Oppbevarast i en kakeboks.

Sukrin gold fungerte faktisk veldig greit som erstatning for perlesukkeret. Når sukrinen smelter og deretter blir avkjølt, blir den litt crispy og ein får litt den samme følelsen som perlesukker. Likt blir det ikkje, men en god ersatning for dei som ikkje kan bruke perlesukker, for per idag finner det ingen sukkerfri alternativ til perlesukkeret.

Berlinerkransane blir litt mjukare enn ekte vare, men absolutt gode på både smak og konsistens. Men OBS! Dei tåler ikkje så veldig mykje, og kan fort bli ødelagte om dei blir herja med 😉

God bakst!

No skal eg ut på julegavehandel, med bok og studie i fokus i det siste, så har eg berre såvidt fått starta. Ikkje likt meg å vente så tett opp mot jul, men sånn blei det berre i år 🙂 Krysser fingrane for å bli ferdig på en og samme dag, iallefall…

Ha en fin dag alle sammen♥

Annonse

8 Kommentarer

L

Linn

30. november 2022

Hvor mange kaker blir dette? :) Kjekt å vite om jeg må doble oppskriften :D

Linda Stuhaug

2. desember 2022

Det står i oppskrifta, ca 20 stk :)

I

Ida

4. desember 2022

Laga disse idag og fikk dem faktisk lavkarbo også 😊 Brukte 50-50 med havrefiber og fettredusert mandelmel med flott resultat! 👍 Takk for mange gode oppskrifter 🎅🏻

Linda Stuhaug

4. desember 2022

Så bra :)

M

Malin

5. desember 2020

Disse ble veldig gode på første forsøk!! Takk for oppskrift 🙂 Tror du man kan bruke Vita hejrtego smør i denne i stedet for margarin/ekte smør? For å gjøre de enda sunnere?

Linda Stuhaug

6. desember 2020

Fantastisk 😀 Tja, det går nok sikkert bra – uten at e tørr å love at resultatet blir heilt det samme 🙂

T

Tina

22. november 2020

Kan Sukrin+ byttes ut med Sukrin Melis? Det er vanskelig å få tak i Sukrin+ her vi bor.

Linda Stuhaug

22. november 2020

Ja, eller sukrin gold 🙂 Berre hugs å doble mengden!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg