Linda Stuhaug

Annonse

15. desember 2017

Slik lager du kakemenn uten sukker!

Slik lager du kakemenn uten sukker!
Riktig god fredag!
Julebaksten fortsetter, og idag har eg en ny vri på kakemenn uten sukker til dere. Eg har nemlig ei oppskrift i arkivet frå før, som allerede fleire har laga hittil i desember, men denne er hakket bedre og den eg anbefaler heretter.
Eg liker best når kakemenn er mjuke og saftige, og derfor er desse kakemennene nettopp mjuke og saftige. Gode både med og uten sjokolade, men ekstra fine å sjå på med 🙂
Enkel oppskrift med få ingredienser, som også kan lagast melkefri:
Sukkerfri kakemenn, 2-3 brett 100 g ekte smør * 2,5 dl valgfri melk * 1 ts hornsalt 100 g sukrin gold * 50 g sukrin+ * ca. 450 g speltmjøl/kveitemjøl Slik gjer du:  1. Smelt smør og tilsett melk. Rør inn hornsalt, sukrin god, sukrin+ og litt av mjølet. Spe deretter på med resten av mjølet til en kompakt og smidig deig.
2. La gjerne deiga få stå litt i kjøleskapet. Eg lot min stå 30 minutt i frysaren. Kjelve deiga ca. 1/2 cm tjukk (bruk mjøl på kjøkkenbenken!) og stikk ut ønskede former. Legg på eit steikebrett med bakepapir.
3. Steik på 175 grader, over-undervarme, midt i ovnen. La kakemennene steike i 7-10 minutt, til dei er lett porøse og lett gylne på undersida.
4. Avkjøl på rist. Pynt gjerne kakemennene dersom du ønsker det, eller nyt som dei er 🙂 Oppbevarast i kakeboks.
Tips/alternativer* – Sukrin gold og sukrin+ kan erstattast med anna søtning tilsvarnde 200 g sukker. – For melkefri kakemenn: bruk melkerfritt smør/margarin og alternativ melk. – Du kan sjølvsagt pynte kakemennene med konditorfarge også. Eg brukte sukkerfri sjokolade og Atkins-nonstop.
Knallgode og en liten favoritt i heimen – spørst om eg må lage ny ladning til jul 🙂
Håper du er frista til å prøve!
Ha en nydelig fredag og god helg♥

Riktig god fredag!

Julebaksten fortsetter, og idag har eg en ny vri på kakemenn uten sukker til dere. Eg har nemlig ei oppskrift i arkivet frå før, som allerede fleire har laga hittil i desember, men denne er hakket bedre og den eg anbefaler heretter.

Eg liker best når kakemenn er mjuke og saftige, og derfor er desse kakemennene nettopp mjuke og saftige. Gode både med og uten sjokolade, men ekstra fine å sjå på med 🙂

Enkel oppskrift med få ingredienser, som også kan lagast melkefri:

Sukkerfri kakemenn, 2-3 brett
100 g ekte smør *
2,5 dl valgfri melk *
1 ts hornsalt
100 g sukrin gold *
50 g sukrin+ *
ca. 450 g speltmjøl/kveitemjøl

Slik gjer du: 
1. Smelt smør og tilsett melk. Rør inn hornsalt, sukrin god, sukrin+ og litt av mjølet. Spe deretter på med resten av mjølet til en kompakt og smidig deig.

2. La gjerne deiga få stå litt i kjøleskapet. Eg lot min stå 30 minutt i frysaren. Kjelve deiga ca. 1/2 cm tjukk (bruk mjøl på kjøkkenbenken!) og stikk ut ønskede former. Legg på eit steikebrett med bakepapir.

3. Steik på 175 grader, over-undervarme, midt i ovnen. La kakemennene steike i 7-10 minutt, til dei er lett porøse og lett gylne på undersida.

4. Avkjøl på rist. Pynt gjerne kakemennene dersom du ønsker det, eller nyt som dei er 🙂 Oppbevarast i kakeboks.

Tips/alternativer*
– Sukrin gold og sukrin+ kan erstattast med anna søtning tilsvarnde 200 g sukker.
– For melkefri kakemenn: bruk melkerfritt smør/margarin og alternativ melk.
– Du kan sjølvsagt pynte kakemennene med konditorfarge også. Eg brukte sukkerfri sjokolade og Atkins-nonstop.

Knallgode og en liten favoritt i heimen – spørst om eg må lage ny ladning til jul 🙂



Håper du er frista til å prøve!

Ha en nydelig fredag og god helg♥

Annonse

30 Kommentarer

M

Margrethe Mykland

8. desember 2018

Hei Kan man bytte ut melk med vatn?

Linda Stuhaug

9. desember 2018

Hmm. Det er eg ikkje sikker på kjem til å bli så bra. Kvifor vil du bruke vatn? 🙂

M

M

15. desember 2018

Tenkte kanskje dei blir litt meir sprø. Ser på oppskrifter på sprø kakemenn og der er vatn og ikkje melk

Linda Stuhaug

16. desember 2018

Aha! Ja, du kan jo prøve – kan hende dei blir meir sprø av det 😀

C

Charlotte

28. november 2018

Hei 🙂 kan deigen stå i kjøleskapet over natten?

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Det går nok fint det, så lenge den får stå litt i romtemperatur før du begynner å bake ut 🙂

A

Anonym

3. november 2018

Hei. Kan jeg lage de nå, med tanke på jul? Og evt., kan jeg da ta på non-stop?

Linda Stuhaug

5. november 2018

Hei! Nei, det vil eg ikkje anbefale. Kakemenna har ikkje så lang holdbarhet 🙂

O

Olav Elias Dønnestad

19. desember 2019

Holdbarhet på disse? 🙂

Linda Stuhaug

20. desember 2019

Eit par veker iallefall 🙂

S

Synnøve

16. desember 2019

Prøver disse nå, med grovmalt speltmel. Har du brukt finmalt? Følte deigen ble veldig løs, men satt den i frysen. Skal deigen være løs?

Linda Stuhaug

17. desember 2019

Det er ikkje meininga at du skal bruke grovmalt speltmjøl/kveitemjøl. Det er meininga å bruke sikta speltmjøl/kveitemjøl. Deiga skal ha ein passelig fast konsistens 🙂

A

Annette kjernes

15. desember 2019

Skal de stekes på rist eller brett?

Linda Stuhaug

15. desember 2019

Eg bruker steikebrett 🙂

A

Amalie

11. desember 2019

Tenkte å bake de nå for å ha i jula. Kan man fryse de og ta de opp om noen uker?

Linda Stuhaug

11. desember 2019

Eg har ingen erfaring med å fryse kakemenn, så det kan eg dessverre ikkje svare på :/

N

Nina

5. desember 2019

Heia! Disse hva kjæmpegode. Helt klart min nye julefavoritt..

Linda Stuhaug

6. desember 2019

Så hyggelig, Nina 😀 Veldig kjekk tilbakemelding å få!

K

Kristine

30. november 2022

Disse var heeeelt nydelige! Brukte tagatesse siden jeg var tom for sukrin+, ble like bra☺️🫶🏼

Linda Stuhaug

2. desember 2022

Så bra😀

A

Anne Lise

12. desember 2020

Kan man bruke alternativt mel slik som mandelmel eller sesammel?

Linda Stuhaug

13. desember 2020

Det vil eg absolutt ikkje anbefale 😉

J

Julie

2. desember 2020

Jeg bakte disse i dag og reagerte på hvor klissete deigen var. Måtte bruke mye mer mel. I alle andre oppskrifter jeg finner skal det en kilo mel til for å matche resten av mengdene du har satt opp her. Tviler på at 450 gram er riktig. Kan du dobbeltsjekke dette? ☺️ Ellers stor fan av bloggen din, og lærer masse! Ønsker deg en fin førjulstid

Linda Stuhaug

2. desember 2020

Hei! Skal få sjekka opp i det ja, skal prøve å få bakt dei nærmaste dagane 🙂 Takk, god førjulstid til deg og <3

K

Kristina Ladstein

30. november 2020

Hei! Jeg laget denne oppskriften, men måtte bruke mye mer enn 450 gr hvetemel – hva er dine erfaringer? 🙂

Linda Stuhaug

1. desember 2020

Det er ei stund sida eg har laga desse, men eg skriver alltid oppskrifta som eg lager den. Så eg har nok brukt 450 g 🙂

I

Ingvild

4. desember 2022

Hei. Mine ble skikkelig mislykket… måtte bare kaste de. Når jeg hellet smøret i melken ble det smørklumper i røren, tok da melk og smør i en kjele slik smøret fikk smeltet igjen. Muligens derfor de ble misslykket? Men er det normalt det blir store fettklumpet når smøret tas i melken? Eller er det fordi jeg brukte melange istedenfor meierismør?

Linda Stuhaug

4. desember 2022

Godt mulig, smør og margarin er jo to forskjellige ting :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg