Annonse
18. desember 2017
Kylling- og quinoasalat
Hei!
Den siste veka har det vore veldig mykje julekaker her på bloggen, så derfor starter vi med en smakfull kylling- og quinoasalat denne veka – perfekt som en digg lunsj eller lettvint middag 🙂
Kylling- og quinoasalat, 2-3 personer
Kyllingkjøtt av 2 kyllinglår – eg brukte Stange Kyllinglår
1,5 dl quinoa
1 pk ruccola
en liten bit rødløk
1/3 agurk
1/2 mango
1/2 granateple
150 g fetaost
Guacamole
1 stor avokado
1 ss kesam/rømme
1 fedd kvitløk, pressa
salt og pepper
litt limesaft
Slik gjer du:
1. Kok opp 3 dl vatn, skyll quinoaen godt under rennande vatn og kok i ca. 15 minutt. Avkjøl litt (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).
2. Kutt grønnsakene i passelige biter og vend saman med quinoaen. Bland inn kyllingkjøtt og smuldra fetaost.
3. Mos avokadoen og tilsett kesam/rømme og kvitløk. Smak til med salt, pepper og limesaft. Server!
En fantastisk god kombinasjon av både smak, sødme, friskhet og konsistens – anbefalast!
Salaten holder seg fint eit par dager i kjøleskapet, og er like god å ta med i matpakken 🙂
En slik kylling- og quinoasalat er og perfekt på koldtbord/tapasbord! Bytt gjerne kylling med egg og kikerter/bønner for vegetarvariant 🙂
Ha en god start på den nye veka, godtfolk!
Annonse
10 Kommentarer
Jeanette
28. mars 2019
Linda Stuhaug
28. mars 2019
Irene mæland
9. februar 2019
Linda Stuhaug
10. februar 2019
Lol
23. januar 2020
Linda Stuhaug
23. januar 2020
Mia Overbye
9. juni 2018
Linda Stuhaug
10. juni 2018
Heidi
31. mai 2018
Linda Stuhaug
31. mai 2018
SKRIV EN KOMMENTAR