Annonse
20. desember 2017
Seige, søte og sprø nøttekjeks
Hei!
Etter eg lagde sukkerfri nøttetopper med hasselnøtter forrige veke, fikk eg lagt inn ei bestilling av papsen der han ville ha akkurat det samme, men med mandler, valnøtter og biter av dadler. Javel, då fikk eg vell berre lage det då 😉
Desse blei utrulig gode, så han er ikkje så dum altså. Seige, søte og sprø i kantane, med nydelig smak av nøtter og biter av dadler. Er du ikkje så glad i dadler kan det sløyfast eller byttast med rosin eller fiken. En kombinasjon som er nydelig no til jul!
Uten tilsatt sukker, gluten og melk:
Seige, søte og sprø nøttekjeks, ca. 20 stk
100 g mandler
100 g valnøtter
3 ss sukrin gold*
1 eggekvite
100 g fibersirup clear
3 store, saftige dadler i små biter
1/2 ts kanel
en god klype maldonsalt
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.
2. Mal nøttene i en kraftig blenar eller foodprosessor.
3. Vend inn resten av ingrediensane.
4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.
5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.
Holder seg godt, og kan like gjerne nytast som snacks i jula som ellers i året. Dei er den ultimate tursnacks, og kan også fungere fint som mellommåltid. Ta med i en liten boks så holder dei den gode konsistensen 🙂
Desse synes vi alle var bedre enn hasselnøtt-toppane, litt meir smak og digg med biter av dadler. Anbefalast 🙂 Også er jo dei SÅ enkle å lage også 😉
Annonse
8 Kommentarer
Linda cathrin
5. november 2018
Linda Stuhaug
6. november 2018
Hevi
24. april 2019
Linda Stuhaug
25. april 2019
Marthe
21. november 2019
Linda Stuhaug
21. november 2019
Hilde
30. juli 2018
Linda Stuhaug
31. juli 2018
SKRIV EN KOMMENTAR