Er du med på en FARGERIK og SUNN utfordring?

REKLAME

God fredag kjære alle lesere!

Startskuddet for 2018 er i gang og eg vil tru at mange, vertfall av dere som klikker dere innpå bloggen min, har eit fokus på å ete sunt og næringsrikt.

Frukt, bær og grønnsaker er en stor og viktig del av eit sunt kosthold, og det er ikkje uten grunn at «5 om dagen» er eit viktig og veldokumentert kostråd. «5 om dagen» innebærer å ete minst 500 g frukt, bær og grønnsaker kvar einaste dag, der halvparten skal vere grønnsaker.

Dere som følger meg jamnt og trutt veit at eg elsker fargerik mat, og alltid inkluderer for eksempel grønnsaker til middagen. Grønnsakene er like ofte tilbehør, som det er skjult i middagsretten. Det gir ikkje berre sunnhet, men også smak, farge og konsistens. Det er ingen tvil om at eg får i meg 5 om dagen, men slik er det dessverre ikkje for alle – en ny undersøkelse viser nemlig at kun 1 av 4 nordmenn får i seg desse 5 porsjonane daglig. Det er alt for få!!

No i januar skal eg, i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt, rette fokuset 5 om dagen. Vi ønsker å inspirere heile Norges befolkning til å ete meir fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker. Dette er eit samarbeid eg virkelig brenner for og gleder meg til, og ønsker med heilt mitt hjerte å ha dere lesere med på dette!

Eg utfordrer mine lesarar OG Ole Morten aka Superpapsen og Marna aka Komikerfrue til dei neste 3 vekene å legge til litt ekstra frukt og grønt i kvardagen. Kvar veke er det nytt fokusområde; veke 1 frukost, veke 2 matpakker, veke 3 middag. Eg er med på utfordringa for å inspirere, så kvar mandag framover kjem eg til å samle mine favorittoppskrifter, som kan inspirere dere til kor enkelt det er å legge til grønnsaker i måltider.

Vi starter på mandag med første veke, der fokusområdet er frukost. Då kjem eg med første innlegget med gode frukosttips med litt ekstra frukt og grønt. Saman desse vekene vil eg at vi skal dele bilder og erfaringer på instagram med hashtaggen #JEGTARUTFORDRINGEN!

Eg gleder meg til å følge med, og håper virkelig dere ønsker å vere med på utfordringa 🙂 La oss inspirere kvarandre til fargerik matglede!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Solveig

  Så bra
  Veldig glad for at du skal komme med inspirerende tips. Spesielt tips til frokost, der har jeg mye å hente

  1. Så flott, Solveig! Gleder meg til å dele 🙂

 2. Anne Therese

  So flott og ein kjempe bra utfordring 🙂 Eg er med!! Gler meg til inspirasjon.

  1. Hurra! Gleder meg til å dele 😀

 3. Kristin

  Supert! Gleder meg til inspirasjon! Ja til mer fargerike måltider..! 😀

  1. Så bra, Kristin 😀

 4. Jeg blir med. Har kjøpt boka også. Gleder meg til ny inspirasjon.

  1. Så bra, Reidun 😀

 5. Hei, får som regel i meg 4 frukt og grønt til dagen. Noen dager 5, om jeg spiser bær. Kan du svare meg på en oppskrift jeg har lagt igjen spørsmål? Oppskrifta gjelder det eltefritt brødet ,med havre, spelt, og valnøtter.

  1. Eg svarer ikkje på kommentarer kvar dag, Mari. Svarer deg no 😉