Linda Stuhaug

Annonse

9. januar 2018

Søtpotet- og gulrotsuppe

Søtpotet- og gulrotsuppe
Hei!
Vi er godt i gang med ei ny veke, og idag har eg oppskrift på søtpotet- og gulrotsuppe til dere. Dette er en perfekt kvardagsmiddag som passer for heile familien, og kan fint lagast på under halvtimen (skjær små biter av gulrot og søtpotet). Vi liker jo kvardagsmidager som både er raske, enkle og sunne, gjer vi ikkje? 🙂
Søtpotet- og gulrotsuppe, ca. 4 personer 800 g gulrot 500 g søtpotet 1 stk løk 3 stk kvitløksfedd 2 ss revet, frisk ingefær 12 dl kyllingkraft/buljong 2-3 dl creme fraiche, fløyte eller kokosmelk salt og og pepper 1 ss smør/olje
Slik gjer du: Skrell og skjær søtpotet og gulrot i mindre biter. Hakk løk og kvitløk. Steik alt i litt smør/olje under omrøring. Tilsett ingefær og kraft, og la suppa småkoke til grønnsakene er møre.
Kjør suppa glatt med stavmiksar, tilsett creme friche/fløyte/kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med meir væske om du ønsker tynnare suppe – eg liker best at den er fyldig.
Server suppa med den toppingen du ønsker, eg brukte stekt bacon – men her passer det både med egg, rista gresskarkjerner, kyllingfilet, revet kylling m.m.
Ei suppe som smaker like godt til middag dagen etterpå. Suppa kan fint frysast i porsjoner og varmast opp til en kjapp middag seinare også 🙂 Restemiddag er gull å ha i frysaren på hektiske dager!
Og du, ønsker du å servere med godt brød til? Då har eg 4 forskjellige forslag fra arkivet;
Litt grovare speltfocaccia HER:
*
Proteinrike havrerundstykker med gulrot HER:
*
Halvgrove rugscones HER:
*
Proteinrike havrebriks HER:
Håper du finner noko som frister 🙂
Riktig god tirsdag til alle♥

Hei!

Vi er godt i gang med ei ny veke, og idag har eg oppskrift på søtpotet- og gulrotsuppe til dere. Dette er en perfekt kvardagsmiddag som passer for heile familien, og kan fint lagast på under halvtimen (skjær små biter av gulrot og søtpotet). Vi liker jo kvardagsmidager som både er raske, enkle og sunne, gjer vi ikkje? 🙂

Søtpotet- og gulrotsuppe, ca. 4 personer
800 g gulrot
500 g søtpotet
1 stk løk
3 stk kvitløksfedd
2 ss revet, frisk ingefær
12 dl kyllingkraft/buljong
2-3 dl creme fraiche, fløyte eller kokosmelk
salt og og pepper
1 ss smør/olje

Slik gjer du:
Skrell og skjær søtpotet og gulrot i mindre biter. Hakk løk og kvitløk. Steik alt i litt smør/olje under omrøring. Tilsett ingefær og kraft, og la suppa småkoke til grønnsakene er møre.

Kjør suppa glatt med stavmiksar, tilsett creme friche/fløyte/kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med meir væske om du ønsker tynnare suppe – eg liker best at den er fyldig.

Server suppa med den toppingen du ønsker, eg brukte stekt bacon – men her passer det både med egg, rista gresskarkjerner, kyllingfilet, revet kylling m.m.

Ei suppe som smaker like godt til middag dagen etterpå. Suppa kan fint frysast i porsjoner og varmast opp til en kjapp middag seinare også 🙂 Restemiddag er gull å ha i frysaren på hektiske dager!

Og du, ønsker du å servere med godt brød til? Då har eg 4 forskjellige forslag fra arkivet;

Litt grovare speltfocaccia HER:

*

Proteinrike havrerundstykker med gulrot HER:

*

Halvgrove rugscones HER:

*

Proteinrike havrebriks HER:

Håper du finner noko som frister 🙂

Riktig god tirsdag til alle♥

Annonse

6 Kommentarer

A

Anonym

11. mars 2021

Hva slags vin passer til denne retten?

Linda Stuhaug

11. mars 2021

Nei der spørr du feil person, hehe 😉

T

Tor Hjalmar

9. oktober 2023

Hei, til smaksrike supper, som de med hvitløk og ingefær bør du bruke en hvitvin medd mye syre. Det finnes slike av druetypen Riesling, som ellers ikke er for dyre (hva nå det betyr i Norge..)

Linda Stuhaug

10. oktober 2023

Takk for tips😁

A

Anniq

16. april 2018

Hvor lenge kan denne stå i kjøleskapet?

Linda Stuhaug

17. april 2018

3-4 dager kanskje 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg