Linda Stuhaug

Annonse

16. januar 2018

Laks med ovnsbakte grønnsaker og enkel, krema fiskesaus

Laks med ovnsbakte grønnsaker og enkel, krema fiskesaus
Hei!
Idag har eg en veldig enkel, god og smakfull fiskemiddag til dåkke: laks med ovnsbakte grønnsaker og krema fiskesaus. I grønnsaksmiksen finner du også søtpoteter som gjer middagen komplett, og laksen er bakt med grovkverna chili som setter prikken over i-en. En nydelig middag som virkelig anbefalast:
Ovnsbakt laks 6-8 laksefileter grovkverna salt og chili
Ovnsbakte grønnsaker 3 mellomstore søtpoteter 4 gulerøtter 1 stor squash 2 spisspaprika 2 fedd kvitløk krydder
Krema fiskesaus 1 beger creme fraiche, vanlig/lett 1 dl fiskekraft (evt. 1 dl melk og 1 fiskebuljong) 2-3 ss soyasaus salt og pepper
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skrell og kutt opp søtpotet og gulerøtter. Kutt squash og paprika i skiver. Fordel over en langpanne med bakepapir, dryss over finhakka kvitløk, salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili. Skal steikast midt i ovnen i ca. 25 minutt.
2. Når det er 10 minutt igjen av steiketida av grønnsakene: ha over grovkverna salt og chili på laksefiletane og sett inn i ovnen (eit brett øverst, eit brett nederst).
3. Lag fiskesausen. Kok opp creme fraice, fiskekraft/buljong, soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke eit par minutt.
4. Server straks, gjerne med litt friske urter.
Sunn og enkel kvardagsmiddag for heile familien! Og restane smaker minst like godt dagen etterpå, enten til middag eller i matpakken 🙂

Hei!

Idag har eg en veldig enkel, god og smakfull fiskemiddag til dåkke: laks med ovnsbakte grønnsaker og krema fiskesaus. I grønnsaksmiksen finner du også søtpoteter som gjer middagen komplett, og laksen er bakt med grovkverna chili som setter prikken over i-en. En nydelig middag som virkelig anbefalast:

Ovnsbakt laks
6-8 laksefileter
grovkverna salt og chili

Ovnsbakte grønnsaker
3 mellomstore søtpoteter
4 gulerøtter
1 stor squash
2 spisspaprika
2 fedd kvitløk
krydder

Krema fiskesaus
1 beger creme fraiche, vanlig/lett
1 dl fiskekraft (evt. 1 dl melk og 1 fiskebuljong)
2-3 ss soyasaus
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skrell og kutt opp søtpotet og gulerøtter. Kutt squash og paprika i skiver. Fordel over en langpanne med bakepapir, dryss over finhakka kvitløk, salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili. Skal steikast midt i ovnen i ca. 25 minutt.

2. Når det er 10 minutt igjen av steiketida av grønnsakene: ha over grovkverna salt og chili på laksefiletane og sett inn i ovnen (eit brett øverst, eit brett nederst).

3. Lag fiskesausen. Kok opp creme fraice, fiskekraft/buljong, soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke eit par minutt.

4. Server straks, gjerne med litt friske urter.

Sunn og enkel kvardagsmiddag for heile familien! Og restane smaker minst like godt dagen etterpå, enten til middag eller i matpakken 🙂

Annonse

12 Kommentarer

E

Elise

14. november 2021

Veldig godt! Fungerer like godt som søndagsmiddag som til hverdags:)

Linda Stuhaug

15. november 2021

Så bra du likte! 🙂

L

Lisbeth

16. august 2022

Og fiskesausen, fant bare fiskebuljong på butikken, lager du den på vann OG evnt melk, eller kutter du ut vannet?

Linda Stuhaug

17. august 2022

Bruker du fiskebuljong tilsetter du 1 dl melk i tillegg :)

C

Caroline

20. januar 2020

Veldig godt! Hvorfor er din saus hvit? min ble brun, pgasoyasausen.

Linda Stuhaug

21. januar 2020

Du bruker kanskje ein anna type soyasaus enn meg. Eg får aldri brun saus av denne mengden soyasaus 🙂

S

Sigrunn

10. januar 2022

Sausen min ble også brun av soyasausen. Er det 1-2 ss eller ts?

Linda Stuhaug

11. januar 2022

ss 😉

I

Ingunn

13. desember 2020

Nam! Dette så deilig ut har du forresten noen erfaring med å ovnsstekte laksefilet uten å Tine de først?

Linda Stuhaug

14. desember 2020

Ja, ingen problem det – så lenge fisken steikast lengre 🙂

L

Lisbeth

16. august 2022

Altså, mååååå prøve denne komboen, nam! 😋 Men må ha inn med teskje 🙈 Forstår d slik at du fordeler laksefiletene på 2 brett som du setter over og under grønnsakene, riktig? Må man bytte plass etter en stund??

Linda Stuhaug

17. august 2022

Nei, grønnsakene først - deretter laksen på eget brett som du setter inn dei siste 10 minuttene😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg