Tynne frukostpannekaker

God tirsdag!

Som mange av dåkke veit så elsker eg pannekaker. Då snakka eg sunne og proteinrike havrepannekaker som eg ete til frukost, lunsj eller kveldsmat med digg pålegg. Aller best synes eg pannekakene er når dei er saftige, fluffy og litt tjukke – men hin dagen lagde eg faktisk tynne, proteinrike havrepannekaker for første gang på lenge. Godt er det også, og en virkelig smakfull start på dagen! Her er oppskrifta mi på tynne frukostpannekaker, som både er næringsrike, mettande og veldig gode:

Tynne frukostpannekaker, 1 porsjon
1 stort egg
2 ss kesam
50 g havremjøl*
0,5 dl melk
1 topps ts sukrin+, eller anna søtning tilsvarande 2 ts sukker 
eit godt dryss kanel og kardemomme

Slik gjer du:
Bland saman alle ingrediensane til en jevn røre. La røra svelle ca. 5 minutter. Juster eventuelt med litt meir væske om nødvendig.

Steik gylne pannekaker på begge sider. Bruk middels varme og steikefett om nødvendig. Server strats med det pålegget du ønsker!

Tips/alternativ*
– eg liker å bytte ut 15 gram av havremjølet med vaniljeprotein, men det er heilt valgfritt og absolutt ingen nødvendighet. Eg bruker nutramino sitt vaniljeprotein, dette her.

– pannekakene kan du fint lage kvelden før og nyte til frukost dagen etterpå, eller eventuelt ta med i matpakken. Dei er gode kalde også, men har du mulighet til å lune dei litt er det ekstra godt 🙂

I mangel på cottage cheese blei det pannekaker med kesam og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Fersk frukt/bær, nøttesmør, sjokoladepålegg, brunost og andre typer ost som brie eller blåmuggost i kombinasjon med honning er andre forslag til pålegg 🙂

Og er du interessert i pannekaker som er saftige, fluffy og litt tjukke?


Les innlegget mitt «slik lager du perfekte havrepannekaker» HER, så får du det virkelig til!

Nyt en sunn og digg frukost, lunsj eller kvelds 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Kan pannekakene lages uten 2 ss kesam?

  1. Du kan det, men pannekakene mister mykje saftighet.

 2. Jag stekte tunna havrepannkakor igår 🙂

  ½ dl havregryn
  1 ägg
  0,75 dl mjölk
  lite salt

  Toppade med ett grovrivet äpple som jag stekte i smör och kryddade med kanel. Jag tycker kanelstekt äpple är jättegott 🙂

  1. Stek äpplet länge, så att sockret i äpplet hinner bli lite karamelliserat!

  2. Høres veldig godt ut! Eg er veldig glad i karamellisert eple sjølv, men har faktisk aldri prøvd å grovrive eple, kun dele det i biter. Det skal prøvast 🙂

 3. Tonje Seim

  Hei Kan jg bytte ut kesam m cottage cheese? Du er veldig inspirerende Hilsen Tonje

  1. Tja, skal du lage dei tynne så vil cottage cheese klumpane klumpe seg litt, men det går absolutt 🙂 Pannekakerøra kan vere litt vanskligare å jobbe med, men bruk godt med steikesmør så blir det nok ikkje noko problem!

 4. Hei. Ser du bruker mye sukrin, kan det byttes ut med honning, hva er egentlig sunnest av de to? Lager alltid Kjøleskapgrøt med akasiehonning.
  Hilde

  1. Det kjem heilt an på kva oppskrift det er. I nokon oppskrifter kan du fint bruke honning, men ikkje i alle 😉

 5. Turid Marie Liland

  Så bra mat du lager..

  1. Takk for det, Turid 🙂