Vegetartaco i hjertesalat

God mandag!

Då er eg i gang igjen med vegetarmandag, dei siste tre vekene har det vore fokus på #jegtarutfordringen – men no er den altså over. Eg anbefaler likevell å ha eit økt fokus på frukt og grønnsaker altså, og med denne middagen kjem ein veldig langt. Eg har laga en fargerik og fresh vri på tacoen; i hjertesalat! Dette er en vegetarvariant med bønnestuing som er perfekt som en kjøttfri middag, og er både sunt, godt og veldig enkelt. Vegetarmiddager er langt fra kjedelig 🙂

Du trenger, ca. 2 personer

Bønnestuing
ca. 300 g svarte bønner, drenert vekt
4 tomater, hakka
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 rød chili, finhakka
2 ss tomatpure
1-3 ss tacokrydder
smør/olje til steiking

Tilbehør
1 stk hjertesalat
1/2 mango
1/2 pk cherrytomater
vårløk, hakka
guacamole, rømme og/eller salsasaus

Slik gjer du:
Steik løk, kvitløk og chili til løken er blank. Tilsett tomater, skylte bønner, tomatpure og la blandingen surrre i 5-10 minutter til en fyldig bønnestuing. Smak til med tacokrydder, mengden vil variere om du bruker heimelaga eller kjøpt. Mos bønnene lett med en potetstampar.

Gjer klart tilbehøret i mellomtida.

Fyll deretter hjertesalat med bønnestiung og topp med tilbehøret. Nyt et deilig tacomåltid!

Tips!
– Bytt gjerne bønnestuing med karbonadedeig eller laks stekt med tacokrydder. Sistnevnte er og knallgodt og anbefalast å prøve!

– Dette er en middag som veldig enkelt kan lagast vegansk: sørg for å steike i olje og server uten meieriprodukt 🙂 Eg har brukt rømme, men guacamole laga på avokado, krydder, kvitløk, litt limesaft er perfekt tilbehør!

Sjølv er eg veldig glad i vegetartaco, og synes det er en super middag uansett om det er mandag, torsdag eller lørdag 🙂 Bruk gjerne skjell/tacolefser/lomper om du heller ønsker det, sjølvsagt.

God mandag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Att använda salladsblad i stället för lefser/tortillas är ett superbra tips! Det gör jag ofta. Tycker det är jättegott 🙂

    Hjärtsallad funkar bra, men även romansallad och cosmopolitansallad gillar jag att fylla. De är lite större, så man får plats med mer fyllning 🙂

    Förutom tacofyllning gillar jag att fylla med bara några skivor ost och lite skinka i botten, och sedan lite hytteost. På det lägger jag tomat, gurka och paprika Vrid över lite nymald svartpeppar och lite örtsalt. Mums!

    1. Takk for gode tips, Tobbe! Neste gang skal eg prøve romanosalat (den siste har eg aldri hørt om, hehe). Det var også smart å fylle salatblada med pålegg, det har eg ikkje tenkt på eingang 🙂 Fargerikt og godt!!