Panert torsk med søtpotetmos

God tirsdag!

Panert torsk er faktisk ein av dei bedre torskemiddagane etter mi meining. Det er så utrulig enkelt å lage til, og det smaker så godt – lett sprø og smakfull panering på torskefiletane, som blir skikkelig saftige og gode i midten. Å panere torsken kan vere fin måte å servere kvit fisk på for dei som ikkje er så begeistra for det – som for eksempel barna. Prøv denne familiemiddagen iløpet av veka, eg er nesten sikker på at det vil falle i smak hos heile gjengen 🙂

Du trenger, 4 porsjoner
800 g fersk, naturell torskefilêt, evt. anna kvit fisk
2 egg
4 ss mandelmjøl eller malte, valgfri nøtter
1 ss sesamfrø
5 ss finrevet parmesan
salt og pepper
smør/olje til steiking

Søtpotetmos
4 mellomstore søtpoteter
salt og pepper

+ 1-2 brokkoli

Slik gjer du:
1. Skrell søtpotetene, del dei i mindre bitar og damp/kok til dei er møre. I mellomtida lager du til torsken.

2. Bland sammen mandelmjøl, sesamfrø, finrevet parmesan, salt og pepper. Dypp fiskebitane i piska egg, deretter i paneringen på begge sider. Steik på middels varme i smør til dei er sprø og gyllenbrune, ca. 3-4 minutter på kvar side.

3. Damp/kok brokkolibuketter i 1-2 minutter.

4. Mos dei møre søtpotetene til en klumpfri søtpotetmos med stavmiksar. Smak til med salt og pepper. Server straks!

Tips og alternativ*
– Panert torsk passer med utrulig mykje forskjellig tilbehør. Bytt gjerne brokkolibuketter med andre typer kokte/dampa/steike/friske grønnsaker, og søtpotetmos med potetmos/bakte poteter/ovnsbakte rotgrønnsaker/bakte søtpotetskiver eller lignande. Denne kombinasjonen av panert torsk og brokkolibuketter var enkel og veldig god, og kan sjølvsagt anbefalast 🙂

– Paneringa er naturlig glutenfri for dei som må tenke på det.

En middag som fint kan vere ferdig på ca. 30 minutter – akkurat slik vi liker det i kvardagen. Sunt, raskt, enkelt og godt på samme tid 😉

Velbekomme! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 kommentarer

  1. Chanett

    Mmm, så godt ut! Er det noe annet jeg kan bruke enn mandelmel? Jeg er allergisk mot mandler..

    1. Det står at du kan bruke andre valgfri nøtter 🙂

      1. Chanett

        Så det, men presiserte meg kanskje litt dårlig.. er allergisk mot alle typer nøtter, så kan jeg da eventuelt bruke havremel eller noe i den duren? 🙂

      2. Du kan prøve med solsikkekjerner eller gresskarkjerner også 🙂 Men andre mjøltyper vil også fungere!

      3. Chanett

        Så nå at du allerede har svart, så bare glem spørsmålet mitt haha!

  2. Camilla

    Hei! «Går det an» å bruke havremel/hvetemel el.l istedet for mandelmel og vanlig ost i stedet for parmesan?

    1. Vanlig ost trur eg ikkje vil fungere så bra… Men du kan jo prøve 😉 Havremel kan erstatte mandelmel/nøtter, men det gir ikkje heilt den samme smaken/konsistensen 🙂

  3. Hei! Ser kjempegodt ut! Har du forslag ift. melkefri variant? Kan man kutte/erstatte parmesan?

    1. Då ville eg erstatta parmesan med næringsgjær 🙂