Annonse
30. januar 2018
Panert torsk med søtpotetmos
God tirsdag!
Panert torsk er faktisk ein av dei bedre torskemiddagane etter mi meining. Det er så utrulig enkelt å lage til, og det smaker så godt – lett sprø og smakfull panering på torskefiletane, som blir skikkelig saftige og gode i midten. Å panere torsken kan vere fin måte å servere kvit fisk på for dei som ikkje er så begeistra for det – som for eksempel barna. Prøv denne familiemiddagen iløpet av veka, eg er nesten sikker på at det vil falle i smak hos heile gjengen 🙂
Du trenger, 4 porsjoner
800 g fersk, naturell torskefilêt, evt. anna kvit fisk
2 egg
4 ss mandelmjøl eller malte, valgfri nøtter
1 ss sesamfrø
5 ss finrevet parmesan
salt og pepper
smør/olje til steiking
Søtpotetmos
4 mellomstore søtpoteter
salt og pepper
+ 1-2 brokkoli
Slik gjer du:
1. Skrell søtpotetene, del dei i mindre bitar og damp/kok til dei er møre. I mellomtida lager du til torsken.
2. Bland sammen mandelmjøl, sesamfrø, finrevet parmesan, salt og pepper. Dypp fiskebitane i piska egg, deretter i paneringen på begge sider. Steik på middels varme i smør til dei er sprø og gyllenbrune, ca. 3-4 minutter på kvar side.
3. Damp/kok brokkolibuketter i 1-2 minutter.
4. Mos dei møre søtpotetene til en klumpfri søtpotetmos med stavmiksar. Smak til med salt og pepper. Server straks!
Tips og alternativ*
– Panert torsk passer med utrulig mykje forskjellig tilbehør. Bytt gjerne brokkolibuketter med andre typer kokte/dampa/steike/friske grønnsaker, og søtpotetmos med potetmos/bakte poteter/ovnsbakte rotgrønnsaker/bakte søtpotetskiver eller lignande. Denne kombinasjonen av panert torsk og brokkolibuketter var enkel og veldig god, og kan sjølvsagt anbefalast 🙂
– Paneringa er naturlig glutenfri for dei som må tenke på det.
En middag som fint kan vere ferdig på ca. 30 minutter – akkurat slik vi liker det i kvardagen. Sunt, raskt, enkelt og godt på samme tid 😉
Velbekomme!
Annonse
2 Kommentarer
Janne Veronika Moen
10. april 2022
Linda Stuhaug
10. april 2022
SKRIV EN KOMMENTAR