Seige, søte peanøtt- og valnøttkjeks

God fredag!

I det siste har eg laga en del forskjellige varianter av desse nøttekjeksa som eg har delt litt ulike oppskrifter på den siste måneden. Grunnoppskrifta er den samme, men smakstilsetnig og type nøtter varierer eg fra gang til gang. Eg har no laga en variant med peanøtter og valnøtter som blei veldig gode;


Det er altså samme grunnoppskrift som seige, søte og sprø nøttekjeks som eg posta HER

Desse med peanøtter og valnøtter blir også seige, søte og sprø – og det er nettopp det som gjer kjeksen ekstra god. Konsistensen er virkelig heilt perfekt, og desse passer både som sunn snacks, tursnacks, mellommåltid, påfyll før/etter trening eller når ein har lyst på noko søtt og godt.

Du trenger, ca. 20 stk 
100 g salte peanøtter
100 g valnøtter
3 ss sukrin gold, evt. anna søtning tilsvarande 3 ss sukker
1 eggekvite
100 g fibersirup clear

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.

2. Mal nøttene i en kraftig blenar eller foodprosessor.

3. Vend inn resten av ingrediensane.

4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt/peanøtt ned i midten.

5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Kjeksa er naturlig sukkerfir, glutenfri og melkefri – eit supert alternativ for allergikere med andre ord 🙂 Desse har blitt en stor favoritt i heimen også! No må eg berre få tak i meir fibersirup, for den er nemlig tom…

Håper du vil prøve 😀 Eg er heilt sikker på at desse vil falle i smak hos dei små også! Kanskje dei passer å ta med på søndagsturen?

God helg alle sammen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 kommentarer

  1. Hei

    Flotte oppskrifter , savner kaloriinnhold , da jeg teller det

    1. Takk for det, Hege 🙂
      Kalorier rekner eg ikkje på, så det må ei rekne på sjølv om det er eit behov.

    2. Ingen problem p rekne kaloriinnhold det gjør jeg ogdigger boka er flittig i bruk

  2. Fikk testet disse nå ista! Deilig kombinasjon med søt og salt jeg hadde ikke fiber sirup, så jeg brukte agave sirup og syns det fungerte fint det og

    1. Oi, hvor ble det av emojisene mine fra teksten?

    2. Fått emojies av andre, så veit ikkje heilt kva som har skjedd her! Men bra du likte kjeksa 😀 Fungerer å bruke andre typer sirup/honning, men det blir ikkje heilt det samme konsistensmessig (og gir jo alltid litt anna smak også) 🙂

  3. Ingunn Bjerke

    Disse jeg vil jeg gjerne prøve å lage. Men er det stor forskjell på fibersirup gold og clear. Har kun gold i hus, og bruker den mye.
    Liker oppskritene dine veldig godt 🙂
    Ingunn

    1. Ja, det blir ein heilt anna smak med gold. Du kan bruke den også, men eg synes absolutt det er best med clear her 🙂

  4. Hei.
    Lagde disse i dag, de ble kjempegode. Men de fløt ikke ut og ble flate som dine, de ble små topper som kokosmakroner. Hva kan ha skjedd?

    1. Hei!
      Det vil variere litt ut fra kor finmalte nøttene dine blir, eller kor stor eggekviten er. Bruk litt ekstra (15-25 g) fibersirup neste gang, så blir det nok veldig bra 😀

  5. Kan man kombinere salte peanøtter med andre typer nøtter, som f.eks mandler?

    1. Ja, det kan du. Men vær obs på at ulike nøtter kan gi ulik konsistens på kjeksa 🙂

  6. Hvordan oppbevarer du disse?

    1. Kakeboks/knekkebrødboks 😀